A hihetetlen látványú és barátságos Új-Zéland olyan, mintha egy teljesen másik világ lenne. Abszolút verhetetlen lehetőségeket kínál az idelátogatóknak, hogy kiránduljanak és felfedezzék a csodás ország lenyűgöző tájait. Az egyenetlen felszínű sziget sűrű, őshonos erdőknek, hegyeknek, strandoknak, gleccsereknek, termikus régióknak és fjordoknak nyújt otthont, melyeket a környezettudatos kormány és kultúra igazán remekül megőrzött. Új-Zéland egy olyan különleges hely, ahol a Maori kultúra keveredik a modern nagyvárosokkal, a bájos kis falvakkal és a hatalmas, érintetlen vadvidékkel. Az ősi és pompás sziget mindenki számára kínál valami csodás látnivalót.

10Coromandel-félsziget
Coromandel-félsziget

Az északkeleti félsziget a fehér- és aranyhomokos strandjairól híres, melyeket fenséges tengerparti táj, és erdők vesznek körül, ahol napokon át fedezhetjük fel a természeti csodákat. A tökéletes kiindulópont egy Thames nevű aprócska, de festői szépségű város gazdag aranyásó történelemmel. A Hot Water Beach nevű strandot semmiképp se hagyjuk ki, ha a félszigetre érkezünk, itt ugyanis a látogatók a homok alóli forrásokból kiáshatják a saját forró vizes medencéjüket.

9Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park

Új-Zéland Déli-szigetének az északkeleti sarkában található, óriási nemzeti park a túrázók álma. A járművek számára teljesen elzárt területre hajóval, gyalog vagy kis repülővel juthatunk el, de így is igazán megéri ellátogatni a parkba. A hegyvidéki térségben, barangolás közben, láthatunk kék pingvineket, weka és haematopus nevű madarakat, örvös galambokat és más igen ritka egyedeket is.

8Sky Tower
Sky Towerflickr/Abaconda

A Sky Tower egy megfigyelő- és telekommunikációs torony Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben. A maga 328 méteres magasságával ez a legmagasabb szabadon álló épület a déli féltekén. Auckland ikonikus épületéből lenyűgöző kilátás tárul elénk, akár 80 kilométer messzire is elláthatunk, az Orbit nevű, forgó étteremben pedig igazán finom ételeket szolgálnak fel.

7Napier Art Deco
Napier Art Deco

Napier egy kis város az Északi-sziget keleti partjánál, a Hawke-öbölben. Leginkább a szemet kápráztató art deco építészetéről híres. Egy 1931-es földrengés szinte egész Napier-t lerombolta. Az újjáépítésre pedig éppen a rövid életű Art Deco korszakban került sor, így Napier építészete feltűnően különbözik a világ más városaitól. Turisták ezrei látogatnak el a városba februárban az úgy nevezett Art Deco hétvégére, egy eseményre, melyet ennek a különleges stílusnak, a vintáge autóknak és a szappanosláda-versenyzésként elhíresült játéknak szentelnek.

6Kaikoura
Kaikouraflickr/electropod

A Déli-sziget apró, tengerparti városa igazi paradicsom a tengeri herkentyűk kedvelőinek. A partot elhagyva medvefókákat, delfineket, ámbrásceteket és albatroszokat csodálhatunk meg, majd kiélvezhetjük a friss rákból, kagylóból, kék tőkehalból vagy más tengeri finomságból készített lakomát. Akik szívesebben maradnának a szárazföldön, barangolhatnak a vad és drámai Kaikoura erdőben.

5Ferenc József-gleccser
Ferenc József-gleccser

A világ egyik legkönnyebben megközelíthető gleccsere délnyugaton, a Westland Nemzeti Parkban található. A látogatók felsétálhatnak a masszív gleccser lábához, vagy helikopterrel átrepülhetnek a káprázatos, jégkorszakbeli maradvány felett. A Fox-gleccserrel együtt, ez a Westland déli részének leglátogatottabb természeti szépsége.

4Wai-o-tapu
Wai-o-tapu

Az Északi-szigeten található Rotoura településén kívül fekszik a Wai-o-tapu nevű hihetetlen turistalátványosság. A park tele van geotermikus tevékenységekkel. A vulkanikus vidéken barangolva inkább a világűrben érezhetjük magunkat, mint Új-Zélandon. A Wai-o-tapu egyik legfőbb látnivalója a Lady Knox gejzír, ami lenyűgöző látványt nyújt, amikor naponta kitör egyenesen fel a levegőbe. A közeli geotermikus gyógyfürdőkben pihenhetjük ki az egész napon át tartó túrát a Wai-o-tapu vulkáni útvonalain.

3Tongariro Alpine Crossing
Tongariro Alpine Crossing

Az Északi-sziget központjában elhelyezkedő Tongariro Nemzeti Parkban található a Tongariro Alpine Crossing, ami egy egynapos túra, mely során megcsodálhatjuk magát a Mount Tongariro tűzhányót és a Mount Ngauruhoe vulkán mentén is elhaladunk. A filmőrültek felismerhetik a túraútvonalat, ugyanis a Gyűrűk ura trilógia több jelenetét is itt forgatták. Az út során a fő látványosságok a Blue és Emerald, vagyis Kék és Smaragzöld nevű tavak, melyek fontos történelmi jelentőséggel bírnak a helyi Maori emberek számára, ezért maximális tisztelettel bánnak velük.

2Bay of Islands
Bay of Islandsflickr/Andrea Lai

Új-Zéland egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Bay of Islands. A festői terület 144 szigetből, rengeteg elzárt öbölből és néhány fantasztikus, homokos strandból áll. A gyönyörű öböl igencsak bővelkedik tengeri élőlényekből, ugyanis bálnákat, pingvineket, delfineket és hatalmas nyársorrú halakat is felfedezhetünk. Nem meglepő, hogy igen népszerű hely a világjáró vitorlás turisták és a nemzetközi sporthalászok körében is.

1Milford Sound
Milford Soundflickr/lwtt93

A Milford Sound szintén az egyik legnépszerűbb turista látnivaló Új-Zélandon. A Fiordland Nemzeti Park legészakabbi és legkönnyebben megközelíthető végén található Milford Sound nyújtja a világ egyik legelképesztőbb tengerparti táját a drámai csúcsaival és sötétkék vízével. A gyakori esőzések csak fokozzák a Dél-sziget szépségét, ugyanis, ennek köszönhetően, számtalan vízesés zuhog le a sziklákon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here