Mexikó népszerű üdülőhelynek számít, nem véletlenül. Az ország nagyszerű romokkal, kultúrával, ételekkel büszkélkedhet, de ne feledkezzünk meg a hihetetlen strandjairól sem. Tulajdonképpen, a strandimádók számára általában Mexikó strandjai épp elég oknak számítanak, hogy ellátogassanak ebbe az elképesztő országba. A nagy kiterjedésű partvonalát keleten a Karib-tenger, míg nyugatról a Csendes-óceán határolja, de a Mexikói-öböl partját is élvezhetjük. Mexikó más-más régióiban különböző strandokat találhatunk. Az ország atlanti-óceáni és csendes-óceáni részein még a tengerben élő bálna, – és teknősfajok is különböznek.

10Playa de Akumal

A Playa Del Carmen-hez közeli Playa de Akumal mentén egy lenyűgöző zátony húzódik végig, ami tökéletes víz alatti látványt nyújt a könnyű búvárok számára. Teknősök, trópusi halak és egyéb élőlények élnek a zátonyon. A víz elég biztonságos és nyugodt ahhoz, hogy akár egy fiatal, kevésbé tapasztalt könnyű búvár is élvezhesse a merülést. Azok számára is nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik a strand, akik nem igazán kedvelik a búvárkodást, hiszen a fehérhomokos part és a hullámmentes víz a nyugodt úszkálásra és a tengerparti pihenéshez is tökéletes.

9Bahia Balandra

La Paz városában, a családi strand a Baja nevű térségben található Bahia Balandra. A strand leginkább az úgy nevezett Gyémánt sziklaformációjáról híres. Bahia Balandra a homok és a gyönyörű szél és víz koptatta sziklaformációk keveredése. Szinte minden oldalról védve van, így tökéletesen biztonságosan úszhatunk. A strand elhelyezkedése miatt, a víz elég sekély ahhoz, hogy a hideg Csendes-óceán vize hamar felmelegedjen. Mivel nincsenek különféle strandfelszerelések, így általában nem olyan zsúfolt, mint más helyi strandok.

8Playa del Carmen
Playa del Carmen

Ez a strand azok számára igazán vonzó, akik kedvelik a nyugalmat, valamint a tiszta homokot és vizet. Bár gyakran zsúfolásig van európai turistákkal, Playa del Carmen mégis az egykori békés halászfalu érzését kelti az idelátogatókban. A finomhomokos part és a helyiek vendégszeretete mellett a hatalmas szállodák és a kisebb hotelek keveredése, a sétahajózási és egyéb hajózási lehetőségek Cozumel szigetére és a Mesoamerican Barrier Reef nevű korallzátonyhoz teszik igazán tökéletes hellyé Playa del Carmen-t.

7Zipolite
Zipoliteflickr/mripp

A hippi korszak maradványaként, a strand a 60-as és 80-as évek között a szabad szerelem központja, és egy nagyszerű ellenkultúra úti cél volt. Zipolite Mexikó egyik nudista strandjaként híresült el, bár a legtöbb napozón általában fennmarad a fürdőruha. Manapság, a strand vonzza a nemzetközi napimádókat, a félmeztelen jóga gurukat és a szörfösöket. A számtalan olcsóbb kategóriás szálláshelyek mellett, a falu nyugati végén számos közepes méretű hotel és ízléses étterem épült mostanában. A sziklás hegyfokok a piros cserepes épületekkel szemben hihetetlen látványt nyújt, míg az erőteljes hullámverések nagyszerű lehetőséget biztosítanak a vadabb vízi sportokhoz.

6Puerto Vallarta Beach

A Csendes-óceán partján található üdülőváros mentén csodás strandok sorakoznak, ahol minden látogató kikapcsolódhat egy kicsit. A védett, kis öblökben remekül lehet búvárkodni, sőt akár bálnanézésre, és mélytengeri halászatra is van lehetőség. A tengerparton nézelődve, azonnal megérthetjük, miért is Puerto Vallarta Mexikó egyik legnépszerűbb üdülővárosa. A város a hatalmas üdülőterületek és a Zona Romantica, vagyis az Óváros különleges keveredése. Az Óvárosban különleges boltok és kisebb hotelek várják a turistákat. Igazán meglepő látványt nyújt, ahogy a hangulatos, régi épületekkel teli Óváros szomszédságában a hatalmas, újabb üdülőközpont és a Gringo Gulch nevű terület található, ahol pompás, külföldiek tulajdonában lévő házak vannak.

5Playa La Ropa
Playa La Ropaflickr/Ted

A Playa La Ropa strand, melynek jelentése „az öltözködés strandja”, akkor kapta a nevét, amikor egy spanyol gálya hajótörést szenvedett és a színes szövetekből álló rakományt kimosta a víz a partra. Manapság, ez Ixtapa településének a fő strandja, ahol különböző vízi sportok kipróbálására is van lehetőség, mint például a parasailing, a jet ski, vagy az úgy nevezett hobie cat. Egy fárasztó menet után pedig számos étterem várja a megéhezett sportolókat. A strand egyik oldalán található folyóba semmiképp se próbáljunk meg úszni, mivel krokodilok élnek benne.

4Cancun Beach

Cancun, a híres üdülőhely a pompás strandjairól és türkizkék vízéről ismert. A Mexikói-öböl partján elterülő strand tele van különböző üdülőhelyekkel, éttermekkel és boltokkal. A strand az egymás mellett sorakozó üdülőivel Vegast idézi. Egy tucat közeli strand is van Cancun közelében, melyekhez szintén abszolút megéri ellátogatni. A strandokon van lehetőségünk teknős – és bálnanézésre, könnyű búvárkodásra, de rengeteg más programot is kínálnak.

3Playa del Amor

A Kaliforniai-öböl és a Csendes-óceán találkozásánál fekvő, elszigetelt, kétoldalú Playa del Amor, vagyis a Szerelmesek strandja, Mexikó egyik leghíresebb strandja. A strandhoz könnyedén eljuthatunk hajóval Cabo San Lucas kikötőjéből. Abszolút megéri ellátogatni ide, hiszen a hihetetlen sziklaformációk és a végtelen óceán látványa egyszerűen felejthetetlenné teszi. A Kaliforniai-öböl oldala igazán népszerű a könnyű búvárok körében. Figyelnünk kell azonban arra, hogy a csendes-óceáni végén igen erősek az áramlások.

2Playa Norte
Playa Norteflickr/Aurimas Adomavicius

A Cancun partjainál található Isla Mujeres népszerű a pihenni vágyók és a vadvilág kedvelői körében. A tengeri teknősök és a cetcápák a két fő állatfaj, amit a térségben megcsodálhatunk. A sziget északi végén fekszik a Playa Norte, egy széles, homokos strand, ahol pálmafák, éttermek és bárok sorakoznak a part mentén. Bár sokan azért jönnek ide, hogy kiszabaduljanak a zsúfolt Cancun-ból a tavaszi szünetben, az idelátogatóknak még sincs teljesen elszigetelt érzésük, hiszen hatalmas partik és gyönyörű vadvilág várja őket, s csupán egy ugrásnyira van a szárazföldtől.

1Tulum
Tulum

A történelemkedvelői biztosan odáig lesznek Tulum strandjáért, hiszen éppen egy maja romváros árnyékában fekszik. Ugyan ez a tény már önmagában is rengeteg turistát vonz, a széles, homokos strandjai ugyanolyan hírnevet hoztak a településnek. A Riviera Maya nevű tengerpart déli részén található strandról a tiszta, fehér homok, a pálmafák és a türkizkék víz miatt álmodozik mindenki egy zord, téli napon. A Cancun-tól egy kétórányi útra, délre található Tulum nagyszerű tengerparti hotelekkel büszkélkedhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here