A világ egyik legnagyobb és egyben legnagyszerűbb városa, Szingapúr, ahol meglepő módon keverednek az ázsiai és európai kultúrák. A várost 1819-ben alapították meg, mint brit kereskedelmi gyarmatot, azonban mióta elnyerte függetlenségét a világ egyik legvirágzóbb városállamává vált, sőt a világ egyik legforgalmasabb kikötőjével is büszkélkedhet.
A bájos, gyarmati épületek mellett több évszázados múltra visszatekintő utcai piacok és modern felhőkarcolók keverednek a városban. A kormány keményen bünteti a szabálysértőket, de azok, akik betartják a törvényeket biztosan le lesznek nyűgözve ettől a multikulturális várostól.

10Marina Bay Sands
Marina Bay Sandsflickr/mksystem

A Marina Bay Sands hatalmas örömet szerez azok számára, akik odáig vannak a rettentő drága üdülőhelyeiért, ugyanis a 2010-ben épület Marina Bay Sands akkoriban a világ legdrágább épületének számított, építése 5,7 milliárd amerikai dollárba került. A Marina Bay Sands üdülőközpontban konkrétan minden megtalálunk, amire egy fantasztikus nyaraláshoz szükségünk van: luxus hotel, éttermek, végeláthatatlan üzletek, Ázsia egyik legnagyobb konferencia központja, színház, múzeum és egyéb szórakoztató központok. Még egy belső műjégpályája is van, amit szintetikus jégből állítottak elő.

9Singapore Flyer

A Singapore Flyer egy hatalmas óriáskerék, melynek megszámlálhatatlan előnye a lenyűgöző látványnál kezdődik, ami elénk tárul fentről. Mind a 28 „kapszulája” 28 utas befogadására képes. 2008-as megnyitásakor még a Singapore Flyer volt a világ legmagasabb óriáskereke volt a maga 165 méteres magasságával. Az óriáskerék egyik különleges tulajdonsága, hogy a kerekes székes, rokkant látogatóknak is lehetőségük van arra, hogy a város felett körözzenek. A Flyer melletti bevásárlóközpont háromemeletnyi étteremmel, boltokkal és más szolgáltatásokkal várja a turistákat.

8A Buddha Foga templom
A Buddha Foga templom

A kínaiak számos isten és egyéb dolgok tiszteletére építenek templomokat, de az úgy nevezett Buddha Foga templom a legszokatlanabb vallási helyek egyike. Az 1980-as évek végén terveztek először buddhista templomot Szingapúr kínai negyedébe, s akkoriban még egy sokkal hagyományosabb templomot képzeltek el a tervezők. Ez időközben valahogy megváltozott, s végül itt, a kínai negyed közepén építették fel a Buddha Foga templomot.

7Éjszakai szafari

Azoknak az utazóknak, akik kedvelik az éjszakai életet, de már elegük van a klubokból és bárokból, remek programlehetőségnek ígérkezik Szingapúr éjszakai szafarija, ahol éjszakai, de nem őrülten bulizó állatokat csodálhatnak meg. Az 1984-es nyitása óta ez Szingapúr egyik top látnivalója az évenkénti több mint egy millió látogatójával. Azon kívül, hogy a turisták kisvonattal felfedeznek a világ kilenc régiója közül hetet, egy gyalogtúrán is részt vehetnek, mely során közelebbről is megismerhetik a védett állatokat és élőhelyeiket. A szafari közben megéhezett turistákat három étterem várja, ahol az ételek és a vendéglátás is a dzsungeléletet tükrözi.

6Szingapúr Botanikus Kertjei
Szingapúr Botanikus Kertjeiflickr/edwin.11

Azok a turisták, akik kicsit pénzszűkében vannak és nem akarnak túl sokat költeni, örömmel fogják fogadni az a tényt, hogy Szingapúr Botanikus Kertjeinek legtöbb része ingyenesen látogatható. A Nemzeti Orchidea Kert az egyetlen kert, ahova belépőt kell váltanunk. A kertek több mint 60.000 növény- és állatfajnak adnak otthont, sőt itt található a világ első gyermek kertje is. Azok a látogatók, akik már jártak a kertekben, úgy nyilatkoztak róla, hogy teljesen beleszerettek a kertek trópusi növényzetétől.

5Gardens by the Bay

A Gardens by the Bay, vagyis az Öböl menti kertek nem rég került fel Szingapúr top látnivalói közé, de egy biztos a kertészek és a kertek szerelmesei biztosan nem fogják kihagyni. A kevesebb mint egy évtizede megnyitott Gardens by the Bay egy a tengertől visszanyert területen terül el. A par három részből áll: a Bay Central Garden, amihez egy vízparti sétány is tartozik, amely végül összeköti a másik két kerttel; a Bay East Garden, amit fokozatosan nyitnak meg, ahogy folyamatosan készül; és végül a Bay South Garden, az itt található legnagyobb kert, ahol megismerhetjük a trópusi kertművelést és megcsodálhatjuk az akár 50 méter magas faszerű épületeket is, melyek uralják a kerteket.

4Raffles Hotel

A bájos, gyarmati stílusú Raffles Hotel Szingapúr arca. 1887-es megnyitása után gyorsan lett „A hellyé”, ahol Szingapúrban meg kell szállni. Hírnevét többek között olyan híres íróknak köszönheti, mint Rudyard Kipling, Somerset Maugham és Ernest Hemingway. Az egész hotel a luxus megtestesítője a 15 éttermével és bárjával, beleértve a Long Bárt, ahol az úgy nevezett Signapore Sling nevű koktélt is kitalálták. A világszerte legendás Raffles Hotelben egyenruhás, szikh portások vezetik be a vendégeket a délkelet-ázsiai történelembe. A főépület hallja a nyilvánosság számára is nyitva áll, míg a hotel múzeumot a 3. emeleten rejtették el.

3Clarke Quay
Clarke Quayflickr/erwinsoo

Clarke Quay Szingapúr múltjának egy fontos helye, ami a mai napig az egyik top turista látnivaló. A Szingapúr-folyó szájánál található rakpart a 19. század végén a város kereskedelmi központja volt. Még ma is nagy a nyüzsgés a rakparton, de napjainkban már másféle kereskedelmi életet tapasztalhatunk meg, mint akkoriban: trendi éttermek, egyedi butikok, és számtalan más, lenyűgöző épület várja az idelátogatókat, melyeken megmutatkoznak mind az ázsiai mind az európai hatások. A Clarke Quay éjszakánként a piacból átváltozik egy igazi buli negyeddé, ahol elegáns szórakozóhelyek várják a bulizni vágyókat.

2Resorts World Sentosa
Resorts World Sentosa

A Resorts World Sentosa a Szingapúr déli partjához közeli szigeten található Resorts World Sentosa, amely tulajdonképpen a lenyűgöző hotelek, éttermek, egy kaszinó és különböző témájú parkok szigete. A parkokban nem számít hány éves az ember, minden korosztály számára kínálnak remek szórakozási lehetőségeket. Mivel egy szigetről van szó, a legfőbb látnivalók egyértelműen a tengerhez kapcsolódnak, mint például a Marine Life Park és a Dolphin Island, ami egy vízi park és akvárium. A kaszinóban hihetetlenül sok táblajátékot és 2400 szerencsejáték-automatát próbálhatnak ki az idelátogatók, ám fontos, hogy csak az előírt ruházatban léphetnek be. Az éhes turisták több mint 60 étkezési lehetőség közül választhatnak.

1Orchard Road
Orchard Roadflickr/schaazzz

Az Orchard Road Szingapúr híres bevásárló utcája, amely nem csak a helyiek, de a turisták körében is igen közkedvelt. Az utca a gyümölcsöskert után kapta a nevét, amihez vezet. Az Orchard Road tele van bevásárlóközpontokkal, magasabb árfekvésű éttermekkel, kávézóláncokkal, éjszakai klubokkal és hotelekkel. Sőt, a mindenkori szingapúri elnök hivatalos rezidenciája, az Istana is itt található. Az Orchard Road karácsonyi dekorációja világhírű, szarvasok ugrálnak a pálmafák felett, és hatalmas műhó födte mézeskalácsházak díszítik az utcát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here