A tipikus szavanna szafariról híres Kenya egy olyan ország, ahol a drámaian extrém és a klasszikus dolgok keverednek: sivatagok és alpesi hó; erdők és nyílt terek; Nairobi metropolisza és a színes, törzsi kultúrák; friss vizű tavak és korallzátonyok. Sokan úgy gondolják, hogy Kenya Kelet-Afrika kicsiben. A vadvilági szafarik már évtizedek óta a fő turista programok Kenyában, de ezeken kívül is sok minden várja az idelátogatókat, például barangolhatnak a Kenya-hegyen, léghajózhatnak a Masai Mara felett és könnyű búvárkodhatnak Malindi városában az Indiai-óceán partjainál.

10Nairobi Nemzeti Park
Nairobi Nemzeti Park

A Nairobi Nemzeti Park csupán egy tíz percet autóútra található Nairobi központjától, s mindössze egy kerítés választja el a park vadvilágát a metropolisztól. Nairobi felhőkarcolói a parkból is jól láthatóak. A városhoz való közelség és a park viszonylag kis mérete ellenére, a Nairobi Nemzeti Park igen nagy és változatos vadvilági populációval büszkélkedhet. A vándorló gnúk és zebrák a parkban gyűlnek össze a szárazd időszak alatt, sőt ez Kenya egyik legsikeresebb orrszarvú rezervátuma is.

9Malindi
Malindi

Malindig fantasztikusan bemutatja Kenya tengerparti látnivalóit a hatalmas korallzátonyaival és gyönyörű strandjaival. Az idelátogatók kipróbálhatják magukat a szörfözésben, könnyű búvárkodásban, a mélytengeri halászatban és egyéb vízi sportokban is. A Malindi Tengeri Nemzeti Park teljesen védett, a lenyűgöző strandjaival, tiszta vizével és színes halaival pedig elképesztő élményt nyújt mindenki számára. Malindi városában van egy helyi repülőtér és egy autópálya is Mombasa és Lamu között.

8Kenya-hegy

A Kenya-hegy a legmagasabb hegy Kenyában és a második legmagasabb egész Afrikában a Kilimandzsáró után. A hegy elképesztő látványt nyújt a hófödte csúcsaival és erdős lejtőivel. Az 5199 méter magas csúcsa csak egy igen nehéz, technikai mászás során érhető el, de az alacsonyabb csúcsait bármilyen fitt hegymászó könnyedén meghódíthatja.

7Samburu Nemzeti Rezervátum
Samburu Nemzeti Rezervátumflickr/Mainbube

A Samburu Nemzeti Rezervátum egy rendkívül békés nemzeti park Észak-Kenyában. A park az Ewaso Ng’iro nevű folyónak, valamint az erdők és füves térségek keveredésének köszönhetően vonzó a változatos vadvilág számára. Olyan nagymacskák élnek a rezervátumban, mint az oroszlánok, a gepárdok és a leopárdok, de elefántokat, bölényeket és orrszarvúkat is megcsodálhatnak az idelátogatók. A Ewaso Ng’iro folyóban rengeteg nílusi krokodil él.

6Hell’s Gate Nemzeti Park (A Pokol Kapuja Nemzeti Park)
Hell’s Gate Nemzeti Park (A Pokol Kapuja Nemzeti Park)flickr/ninara

A Hell’s Gate Nemzeti Park egy apró park, ami a sziklák közötti szűk hasadás után kapta a nevét. A park egykor egy prehisztorikus tó mellékfolyója volt, ami a Rift-völgy korai embereit látta el vízzel. Kenya vadvilági parkjai között igazán különlegesnek számít, hiszen az idelátogatók idegenvezető nélkül sétálgathatnak vagy kerékpározhatnak. A nemzeti park igen drámai látványt nyújt a meredek szikláival, szurdokaival és bazalt oszlopaival. Hihetetlenül változatos vadállatok élnek a parkban, bár csak nagyon alacsony számban találhatóak meg. Olyan állatoknak ad otthont, mint például oroszlánoknak, leopárdoknak és gepárdoknak.

5Lamu sziget
Lamu szigetflickr/Cessna 206

A Lamu sziget Kenya Lamu szigetcsoportjának a része. A sziget romlatlan és érintetlen tudott maradni, nem jellemző rá a tömegturizmus, ami sajnos Kenya legtöbb partvidékét már elérte. Kenya legrégebbi élő városaként, Lamu megtartotta minden báját és karakterét, amiket az évszázadok alatt szerzett. A Lamu szigeten nincsenek utak csak kis utcák és gyalogutak, és ezért csak nagyon kevés motorizált jármű jár a szigeten. Az itt lakók sétálva vagy hajón jutnak el egyik pontból a másikba, az áruk és anyagok szállítására pedig szamarakat használnak.

4Tsavo Nemzeti Park

A Tsavo Nemzeti Park nem csak Kenya, de az egész világ egyik legnagyobb nemzeti parkja. A mérete miatt Nyugati Tsavo-ra és Keleti Tsavo-ra oszlik. A nyugati park látványos, vulkanikus tájjal büszkélkedhet, míg a keleti sokkal nyitottabb szavanna, mint nyugati testvére. A Tsavo Nemzeti Park a tökéletes úti cél Kenyában azok számára, akik magányra és egyedüllétre vágynak, valamint fel akarják fedezni a vadvilágot.

3Nakuru-tó

A Nakuru-tó egy rendkívül sekély tó Kenya középső részén. A tóban rengeteg az alga, ez pedig hihetetlen mennyiségű flamingót vonz, egyszerre akár egy millió példány is megjelenhet a tónál. Sokan a világ legfantasztikusabb, madarakkal kapcsolatos látnivalójának tartják, a flamingók Kenya egyik fő látnivalói. Sajnos, az elmúlt években a Nakuru-tónál megjelenő flamingók száma csökkent a környezet romlása és szennyezése következtében.

2Amboseli Nemzeti Park

Az Amboseli Nemzeti Park egy viszonylag kicsi park a Tanzániai határhoz közel, Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsárónak a lábánál. A park arról híres, hogy ez a legjobb hely egész Afrikában a szabadon kószáló elefántok megfigyelésére, itt ugyanis igazán közel kerülhetnek hozzájuk az idelátogatók. Az Amboseli Nemzeti Park egyéb látnivalói közé tartozik még a Kilimandzsáró hihetetlen látványa is, valamint arra is lehetőségük van a turistáknak, hogy találkozzanak a Maasai emberekkel.

1Masai Mara Nemzeti Rezervátum
Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara Nemzeti Rezervátum Kenya egyik top turista látnivalója és az ország legnépszerűbb vadrezervátuma. A Masai Mara Nemzeti Rezervátumba minden évben több ezer turista látogat el, hogy megcsodálja a különböző vadállatok kivételes populációját, valamint a zebrák és gnúk éves vándorlását. A „nagy vándorlás” minden évben júliustól októberig tart, amikor gnúk és zebrák milliói vándorolnak Serengeti-ből Tanzániába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here