Dél-Afrika egy igazán változatos és gyönyörű ország, melynek mérete körülbelül akkora, mint Franciaország és Spanyolország együttesen vagy durván Texas kétszerese. A sokféle kultúrája, érdekes vadvilága, lenyűgöző tájai és a kiváló strandjai miatt választja számos turista a világ körül Dél-Afrikát úti céljaként. A látogatók ideérkezve hamar felfedezik, hogy a gazdag történelem és a színes lakosok tökéletesen kiegészítik Dél-Afrika legjobb turista látnivalóit, amit abszolút feledhetetlen élményt nyújtanak.

10Sun City üdülőkomplexum

A Sun City luxus kaszinót és üdülőkomplexumot a helyiek csak az Élvezetek királyságaként ismerik. Suny City körülbelül egy két órás autóútra található Johannesburgtól. A komplexum négy hotellel, két bajnoksági golfpályával, két kaszinóvak, egy atmoszferikus dél-afrikai kulturális faluvak és egy rezervátummal büszkélkedhet, ahol több mint 7000 krokodil él. A szomszédos Pilanesberg-i Vadrezervátum Dél-Afrika legnépszerűbb nyilvános vadrezervátuma.

9Hluhluwe-Umfolozi Vadrezervátum

A Hluhluwe-Umfolozi Vadrezervátum KwaZulu Natal tartományának egyetlen hivatalos védett területe, ahol a látogatók megcsodálhatják a „Nagy Ötöst”, vagyis az öt nagy szafari állatot, az oroszlánt, az elefántot, a leopárdot, a bölényt és az orrszarvút. A vadvilág szerelmesei biztosan élvezni fogják az őshonos növények és állatok megfigyelését a hatalmas területen, melyeket idegenvezetős túrák során vagy saját maguk által vezetett autókkal fedezhetnek fel, de akár a Hluhluwe gát mentén haladó hajóval is megcsodálhatják a parkot, ami igazán izgalmas élményt nyújt minden résztvevő számára.

8A Blyde folyó kanyonja
A Blyde folyó kanyonjaflickr/Mister-E

A Blyde folyó kanyonja a második legnagyobb kanyon egész Afrikában a Fish folyó kanyonja után, bár előbbi sokkal zöldebb a sűrű szubtrópusi lombkoronának köszönhetően. A különböző növény- és állatfajokkal teli kanyonon keresztül sétálva fenséges szakadékokat, vízeséseket és ókori geológiai jelenségeket csodálhatnak meg az idelátogatók. A turistáknak itt lehetőségük nyílik Dél-Afrika öt főemlősével találkozni, csak úgy mint vízilovakkal és krokodilokkal a Swadini gát lápos vidékén.

7Cape Winelands
Cape Winelandsflickr/coda

A Cape Winelands termékeny völgyeit méltóságteljes hegyek, álmos falvak, fantasztikus emlékművek, gyümölcsöskertek és Dél-Afrika néhány legsűrűbb vidéke veszi körül. A látogatók követhetik a bor útvonalakat, ellátogathatnak az ország legjobb borászainak a szőlőskertjeihez. A borászok által készített sherryk, portói borok, brandyk és érdekes fehér és vörös borok világhírűek a finom és kellemes ízükről.

6Victoria and Alfred Waterfront
Victoria and Alfred Waterfrontflickr/exfordy

Fokváros egyik legnagyobb és leglátogatottabb turista látnivalója a Victoria & Alfred Waterfront felidézi a kikötő legkorábbi napjait. A terület, ahol a Victoria & Alfred Waterfront elhelyezkedik egy igazi paradicsom a szórakozni vágyók számára, ugyanis tele van éttermekkel, különleges boltokkal, pubokkal és színházakkal, itt biztosan mindenki talál valami szórakoztatót a saját maga számára. A szórakozás mellett olyan látványosságokat is megcsodálhatnak az idelátogatók, mint a régi óratorony, a Chavonnes Battery, a Dél-Afrikai Tengeri Múzeum és a tengerparton a fókákat is megfigyelhetik.

5Knysna
Knysna

A Mossel-öböltől a St. Francis öbölig terjedő Garden Route Dél-Afrika egyik legnépszerűbb turista látnivalója az Indiai-óceán partja mentén. Őshonos, zárt lombozatú erdők, hegyek, folyók, békés tavak és aranyhomokos strandok jellemzik ezt a lenyűgöző, nagy kiterjedésű dél-afrikai régiót.
A Garden Route egyik legismertebb úti célja a sűrű erdők és egy békés lagúna partjai között elhelyezkedő Knysna. Ez a hatalmas terület remek szabadtéri programlehetőségeket kínál, az idelátogatók kirándulhatnak, vagy csak sétálgathatnak a ráérős ösvényeken, ahol sorakoznak az autentikus éttermek és boltok. A hegyfokokhoz, a lagúna száját őrző két sziklához mindenképp el kell látogatniuk az ideérkező turistáknak, innen ugyanis hihetetlen látványt nyújtanak a szomszédos, színes sziklák és a lenyűgöző lagúna, ahol bizonyos időszakokban bálnák is megfigyelhetők.

4Durban strandjai
Durban strandjaiflickr/Kleinz1

A gyakran Miami Beach-hez hasonlított Durban strandjai élénk atmoszférát és hihetetlen energiát kínálnak. Az egész éves kellemes időjárással és igazi tengerparti kultúrával büszkélkedhető élénk strandok Durban városában híresek a tisztaságukról és biztonságukról, közülük néhány pedig változatos szórakozási lehetőségeket is kínál a nap során. Az Arany Mérföld néven is ismert térségre a finom, aranyhomok és a szubtrópusi napsütés a jellemző, úgy Durban déli, mint északi partjaira.

3Amfiteátrum, Drakensberg
Amfiteátrum, Drakensbergflickr/laurieciao

A Drakensberg Dél-Afrika legmagasabb hegysége a maga 3482 méteres magasságával. Neve a hollandoktól származik, melynek jelentése a „sárkányok hegye”. Az Amfiteátrum a Drakensberg északi részének egyik geográfiai jellemzője, és a világ egyik leglenyűgözőbb sziklafalának tekintik.

2Tábla-hegy
Tábla-hegy

A Tábla-hegy egy nemzeti park büszkesége. Az izgalmas élményt nyújtó hegyről madártávlatból csodálhatják meg az idelátogatók Fokvárost, északra a Robben-szigetet, valamint az Atlanti-óceán partjait nyugatra és délre. Az 1086 méter magas csúcsára egyszerűen, egy felvonóval feljuthatunk. Minden ilyen felvonóban forgó padló van, ami 360 fokos kilátást biztosít az utazók számára.

1Kruger Nemzeti Park

A Kruger Nemzeti Park a legnagyobb vadrezervátum a kontinensen és Dél-Afrika egyik fő turista látnivalója. A park több emlős fajjal büszkélkedhet, mint bármelyik afrikai vadrezervátum. Az idelátogatók megcsodálhatják a Nagy Ötöst, a gepárdokat, a zsiráfokat és rengeteg más állatot. Más szafari parkokkal ellentétben, a Krugerben a látogatók saját maguk vezette autókkal járhatják körbe a rezervátumot, és a kitűnő infrastruktúrával rendelkező parkban több olyan hely is van, a kempingektől kezdve a luxusszállásokig, ahol megszállhatnak az elfáradt turisták.

1 hozzászólás

  1. Hat igen a magyar fizetes miatt nem engedhetjuk meg magunknak sajnos ezert csak alom marad vagy vágy max az állatkertbe nèzhetunk tolunk lehet egesz europa nagysagu is:(

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here