A hideg hónapok beköszöntével jó ötlet utánanézni, hol találunk egész évben nyitva tartó, fedett víziparkokat, melyeket nem befolyásol a szél és az eső. A fedett víziparkok szeretik magukat Amerika vagy a világ legnagyobb víziparkjának hívni, hogy még több vendéget csábítsanak. Ám csupán néhány tartozhat a világ legnagyobb fedett víziparkjai közé.
Hogy össze tudjuk hasonlítani a víziparkokat, az alapterületet vettük figyelembe. Ne felejtsük, ez egy nagyon gyorsan fejlődő iparág, ahol folyamatosan születnek a korábbiaknál nagyobb létesítmények.

6Fallsview Fedett Vízipark (8.361 m2)
Fallsview Fedett Vízipark (8.361 m2)wikipedia/Michael Gray

A 2006-ban megnyitott Fallsview Fedett Vízipark a Niagara Vízesésnél, Ontarioban, Kanadában található. Egy nagy hullámmedencével és számos gyors csúszdával rendelkezik. Található itt egy dzsungel stílusban kialakított strand és egy beach club hangulatú étterem. Egyes források szerint a Fallsview Fedett Vízipark 11.612 m2-es, de ez a méret a kültéri medencével és a mezzanine-vel együtt értendő.

5Kalahari Resorts Wisconsin Dells (11.612 m2)

A világ “vízipark fővárosában”, a Kalahari Resorts-ban, Wisconsin Dells-ben 2000-ben nyitotta meg kapuit az afrikai stílusú vízipark. Ez volt a legnagyobb fedett vízipark az Egyesült Államokban egészen 2007-ig, mikorra a Sandusky hotel megépítette vízipark komplexumát. A Kalahari Resorts fedett vidámparkkal, go-kart pályával, golf- és bowling pályával is rendelkezik.

4Pekingi Nemzeti Vízi Központ (11.984 m2)

A Pekingi Nemzeti Vízi Központ, másnéven Vízkocka úszóversenyek megrendezéséhez épült a 2008-as Nyári Olimpiára. Az Olimpia után az épületet átalakították, egyik felén víziparkot hoztak létre. Az újratervezett Vízkocka számos vízi létesítménnyel, csúszdával rendelkezik, van itt egy hullámmedence és több spa is.

3Kalahari Resorts Sandusky (16.072 m2)

A Kalahari Resorts Sandusky-ban az Egyesült Államok legnagyobb fedett víziparkja. A víziparknak egyedülálló tetőrendszere van, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be az építménybe, így az emberek az év bármely szakában napozhatnak itt. Hullámmedence, két szörfszimulátor és egy kosárlabda medence is található itt. A különböző létesítmények olyan izgalmas neveket viselnek, mint a Tanzániai Tölcsér, Hullámzó Orrszarvú vagy Szuahéli Örvény.

2World Waterpark (20.903 m2)
World Waterpark (20.903 m2)flickr/kenandaliya

Észak-Amerika legnagyobb fedett víziparkja a kanadai Edmontonban található World Waterpark, mely a West Edmonton Mall része, mely egyike a legnagyobb bevásárlóközpontoknak a világon. 40.000 fő befogadására képes és a világ egyik legnagyobb fedett hullámmedencéjével rendelkezik, melynek hullámai elérik a 1,5-2 m-es magasságot. A World Waterpark legmagasabb csúszdái a Twister és a Cyclone, melyet 25 m magasak.

1Tropical Islands Resort (65.961 m2)
Tropical Islands Resort (65.961 m2)flickr/bagalute
Tropical Islands Resort

Krausnickban, Németországban található a Tropical Islands Resort, mely a legnagyobb fedett vízipark a világon. A park belül 107 m magas hangárja a világ legnagyobb egyedülálló, támpillérek nélküli belső hangárja. Az Aeriumnak nevezett szerkezet eredetileg léghajó hangárnak épült, de a léghajó, aminek tervezték, végül nem épült meg. Egy malájziai társaság megvásárolta a hangárt és létrehozta a Tropical Island Resortot esőerdővel, stranddal, mesterséges napfénnyel, pálmafákkal, orchideákkal és madárcsicsergéssel.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here