5 shopping úti cél a luxus jegyében

Sok ember élvezi az olyan helyeket, ahol kedvükre vásárolhatnak mintegy terápiaként. A shopping paradicsomokban nélkülözhetetlen és luxus dolgokat vásárolhatunk, hogy meglepjük magunkat, vagy épp másokat. A világon vannak azonban olyan helyek is, ahol csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak a vásárlást, lássuk az öt legjobb luxus shopping úti célt.

5Grafton Street
Grafton Streetflickr/McGarry

Ugyan a dublini Grafton Street nem annyira luxus, mint többi versenytársa, mégis városi bájból és különleges jellegzetességekből nincs hiány az ír bevásárló utcán, ahol a luxus boltok közvetlenül az átlagos márkájú üzletek mellett találhatóak. Még az utcazenészek is saját szövetséget alakítottak, csak úgy, mint egykor Damien Rice is a Grafton Street mentén próbált pénzt keresni mielőtt sztárrá vált. 2008-ban, a Grafton Street volt az ötödik legdrágább bevásárló utca a világon.

4Bond Street

Ha a Londonban töltött napjait igazi luxusban szeretné tölteni, mindenképp látogasson el a Bond Streetre, ami már a 18. századtól kezdve a gazdagok és híresek örök vadászmezejének számít. Az elképesztően drága és hihetetlenül gyönyörű ékszerektől kezdve a legmodernebb belsőépítészeti elemekig London divatos területén bármit megtalálhatunk, persze rengeteg pénzre van szükség ahhoz, hogy itt vásárolhassunk. Anglia néhány legikonikusabb hotelje szintén a Bond Street környékén helyezkedik el, mint például a Dorchester, a Ritz és a Claridge’s.

3Causeway-öböl
Causeway-öbölwikipedia/Toby Oxborrow

Hong Kong vásárlói központját, a Causeway-öblöt a világ második legdrágább shopping paradicsomának tartják a new yorki Fifth Avenue után. 2012-ben egy új luxus bevásárlóközpont is nyílt, amely akkor mint 12 futball pálya. A Time Square szintén része a Causeway-öbölnek, a bevásárlóközpont nem kevesebb, mint 16 emeletes és több mint 200 üzlet van minden egyes emeletén.

2Ötödik sugárút (Fifth Avenue)

New York általánosságban egy igazi shopping paradicsom, ahol semmi perc alatt elköltheti a pénzét az Ötödik sugárút környékén. Giorgio Armani, Gucci, Louis Vuitton és Prada… csak néhány designer üzlet, amik megtalálhatóak Manhattan központi részén. A luxus boltokon kívül olyan legendás áruházaknak is otthont ad a híres Ötödik sugárút, mint a Saks. Ha pedig elfáradt a nagy vásárlásban, megpihenhet az egyik rendkívül elegáns bárban vagy étteremben, de akár az Ötödik sugárúton álló Empire State Building tetejére is felmehet, hogy megcsodálja a „nagy almát” a maga teljes fényében.

1Champs-Elysées
Champs-Elyséesflickr/wallyg

A szerelem városában könnyedén elcsábíthatják az idelátogatókat a világ egyik leglenyűgözőbb utcáján sorakozó luxus üzletek. Legyen szó evésről, vásárlásról vagy épp alvásról, a méltán híres sugárúton szép kis összeget el lehet költeni. Olyan különleges órakészítők állnak büszkén Párizs legismertebb utcáján, mint például a Cartier. A sugárút számos ismert párizsi látnivaló árnyékában terül el, itt található például a híres Arc de Triomphe (Diadalív).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Read previous post:
A 10 legjobb luxus üdülőhely Balin

Indonéziában a szállások legnagyobb választéka kétség kívül Balin található. A legolcsóbb hotelek a szigeten Kuta városában helyezkednek el, többnyire ide...

Close