Barcelona a világ egyik legnépszerűbb turista úti célja, évente látogatók milliói érkeznek ebbe a csodálatos városba. De miért is ilyen felkapott? Először is, minden megvan a városban, amit egy nyaraló csak kívánhat. Könnyű megközelíthetőség, kedvező időjárási feltételek, gyönyörű strandok és hegyek, nyüzsgő éjszakai élet, finom helyi ételek, valamint fantasztikus kultúra és történelem.
Másrészről pedig, Barcelona egy igazi látnivalókkal teli csodavilág, ami számos neves műemléknek ad otthont. Barcelonát leginkább a változatosság jellemzi, így a városban biztosan mindenki talál valami szórakoztatót a saját maga számára, a családoktól kezdve a párokon át a szinglikig, szó szerint mindenki.

10Camp Nou

A sportimádók, s főként a fociőrültek biztosan ismerik Barcelona egyik legnépszerűbb látnivalóját, a Camp Nou stadiont, ami a híres, Európa bajnok F.C. Barcelona labdarúgócsapat otthonaként szolgál. A 99.000 fős kapacitásával ez Európa legnagyobb sport arénája. Abszolút megéri ellátogatni a stadionhoz, és sose lehet tudni, talán olyan szerencsét, hogy még egy játékot is láthat.

9Picasso Múzeum (Museu Picasso)
Picasso Múzeum (Museu Picasso)flickr/Twyxx

A Picasso Múzeumban a híres, 20. századi, spanyol művész, Pablo Picasso 4000 munkája tekinthető meg, s így ez a múzeum büszkélkedhet a világ egyik legnagyobb Picasso gyűjteményével. A Picasso Múzeum Picasso kapcsolatát mutatja be Barcelonával, egy olyan kapcsolatot, ami a fiatal- és ifjúkorában alakult ki, s folytatódott is egészen haláláig. A múzeumnak öt szomszédos középkori palota ad otthont Barcelona La Ribera részén.

8Montjuïc

Montjuïc egy széles, viszonylag lapos tetejű domb a városközpont délnyugati részén. A domb keleti oldala szinte csak egy puszta szikla, ami rögtön alatta rendkívül impozáns kilátást nyújt a város kikötőjére. A domb tetején számos erőd állt, a legutolsó pedig a mai napig fennmaradt. Egy másik érdekes látnivaló a dombon a Palau Nacional, vagyis a Nemzeti Palota, amit eredetileg azért építettek, hogy a Világkiállítás központi épületeként szolgáljon. A fenséges, neobarokk stílusú épület ad otthont a Museu Nacional d’Art de Catalunya-nak, vagyis a Katalán Nemzeti Múzeumnak. Montjuïc több sportlétesítménnyel is büszkélkedhet, melyeket az 19992-es olimpiára építettek.

7Font Màgica, avagy a Mágikus szökőkút

A Font Màgica egy a Nemzeti Palota alatt található szökőkút, közel a Plaça d’Espanya nevű térhez és a Poble Espanyol falumúzeumhoz. A szökőkutat, csak úgy, mint a környék legtöbb épületét, az 1929-es barcelonai Világkiállításra építették. Bizonyos napokon, amikor a szökőkutat működésbe hozzák, látogatók százai érkeznek Barcelonába, hogy megcsodálják ezt a látványos fény, vízi és zenei játékot. Ugyanekkor, a Nemzeti Palotát is kivilágítják ezzel biztosítva lenyűgöző háttért a csodás szökőkútnak.

6Casa Batlló

A Csontok háza néven is ismert Casa Batlló tulajdonképpen egy átalakított, 19. századi épület, ami Gaudí egyik barcelonai mesterműve. A Casa Batlló gyakran kissé feledésbe merül a La Pedrera (Casa Milá) vagyis a Kőbánya miatt, pedig ugyanannyira lenyűgöző látványt nyújt az egyedi építészetével és két díszes oszlopával, amik a terasz bejáratánál állnak. A különleges belseje épp annyira bámulatos, mint mesebeli külseje.

5Güell park
Güell park

Antoni Gaudí olyan fő munkái mellett, mint a Casa Batlló és a La Pedrera, a Güell park valószínűleg az építész leghíresebb és Barcelona legemblematikusabb alkotása. A terület eredetileg az ingatlanfejlesztést szolgálta. Az ingatlan- és tájtervezést főként Gaudí végezte el, ám a területen összesen két házat építettek, a földet pedig később Barcelona városának adták el, s így egy bámulatos parkká alakították át. Itt látható a híres Szalamandra szobor, csak úgy, mint más lenyűgöző épületek, amiket a méltán híres építész tervezett. A hihetetlen kilátásával a városra ez a park egy valóságos csoda.

4Barceloneta
Barceloneta

A több mint 4,5 kilométer hosszan elterülő, Barcelona hét különböző strandja közül valószínűleg a Barceloneta a legjobb, mivel ez a legnépszerűbb és ez van a legközelebb a városközponthoz. Az 1100 méter hosszú, homokos part mentén egy járda fut végig, ami igen népszerű a kocogók és kerékpárosok körében. Nem meglepő, hogy a Barceloneta igen zsúfolttá tud válni, főleg a nyári hónapokban, amikor kinyitnak a tengerparti bárok és a strand hamar megtelik turistákkal és helyiekkel.

3Casa Milà
Casa Milàflickr/Rob Shenk

Az 1906 és 1910 között épített Casa Milà, vagy más néven a La Pedrere volt a katalán építész, Antoni Gaudí utolsó lakóépülete. A színes épületet tartják a művészet egyik legkülönösebb és legszebb alkotásának, aminek külsején egyetlen falszakasz sem látható. A turisták betekintést nyerhetnek a rendkívüli ház belsejébe és a hihetetlen tetőszerkezetébe is. A Casa Milà ad otthont Gaudí több munkájának is, mint például a Szent Család-templomnak és a Casa Batllónak.

2La Rambla
La Rambla

A város valószínűleg leghíresebb utcája egy nyüzsgő programközpont. Gyakran többes számban használják a nevét, mert valójában a La Rambla több különböző útból tevődik össze, melyek mindegyike különböző hangulatot áraszt. A Plaza Catalunya nevű tér mentén végigfutó La Rambla továbbhalad lefelé, egyenesen a kikötőhöz és a parthoz. A látogatók utcai előadókat, rengeteg bárt és éttermet, valamint a szemet gyönyörködtető La Boquería nevű piacot is megtalálják az út mentén.

1Szent Család-templom (Sagrada Familia)
Szent Család-templom (Sagrada Familia)

Barcelona legnépszerűbb látnivalója a Szent Család-templom, ahova közel 2,8 millió ember látogat el évente. A hatalmas és bonyolult bazilikát a híres Antoni Gaudí tervezte. Építését 1882-ben kezdték el, s a mai napig tart. Úgy tervezik, hogy a következő 30 évben fejezik be. Az idelátogatókat biztosan elvarázsolják a különleges dizájn elemek és a vallási szimbólumok, amik a templom minden pontján felfedezhetőek. A Szent Család-templomot a pompás külseje és belseje teszik abszolút kihagyhatatlan látnivalóvá.

1 hozzászólás

  1. nagyon tetszett barselóna, sajnos nagyon kevés időt tőlthettünk ott, még az is hátráltatta a gyönyörködésünket, hogy nem a városban laktunk,igy kevés idő jutott a szép helyek felfedezésére, de azért a legszebbekek megnéztük és elgyönyörködtünk a környezetükben, nem aduk fel, ha engedi a vírus és a lehetőség ujra megnézzük a várost

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here