Kezdőlap Világ 5 shopping úti cél a luxus jegyében

5 shopping úti cél a luxus jegyében

Sok ember élvezi az olyan helyeket, ahol kedvükre vásárolhatnak mintegy terápiaként. A shopping paradicsomokban nélkülözhetetlen és luxus dolgokat vásárolhatunk, hogy meglepjük magunkat, vagy épp másokat. A világon vannak azonban olyan helyek is, ahol csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak a vásárlást, lássuk az öt legjobb luxus shopping úti célt.

5Grafton Street
flickr/McGarry

Ugyan a dublini Grafton Street nem annyira luxus, mint többi versenytársa, mégis városi bájból és különleges jellegzetességekből nincs hiány az ír bevásárló utcán, ahol a luxus boltok közvetlenül az átlagos márkájú üzletek mellett találhatóak. Még az utcazenészek is saját szövetséget alakítottak, csak úgy, mint egykor Damien Rice is a Grafton Street mentén próbált pénzt keresni mielőtt sztárrá vált. 2008-ban, a Grafton Street volt az ötödik legdrágább bevásárló utca a világon.

4Bond Street

Ha a Londonban töltött napjait igazi luxusban szeretné tölteni, mindenképp látogasson el a Bond Streetre, ami már a 18. századtól kezdve a gazdagok és híresek örök vadászmezejének számít. Az elképesztően drága és hihetetlenül gyönyörű ékszerektől kezdve a legmodernebb belsőépítészeti elemekig London divatos területén bármit megtalálhatunk, persze rengeteg pénzre van szükség ahhoz, hogy itt vásárolhassunk. Anglia néhány legikonikusabb hotelje szintén a Bond Street környékén helyezkedik el, mint például a Dorchester, a Ritz és a Claridge’s.

3Causeway-öböl
wikipedia/Toby Oxborrow

Hong Kong vásárlói központját, a Causeway-öblöt a világ második legdrágább shopping paradicsomának tartják a new yorki Fifth Avenue után. 2012-ben egy új luxus bevásárlóközpont is nyílt, amely akkor mint 12 futball pálya. A Time Square szintén része a Causeway-öbölnek, a bevásárlóközpont nem kevesebb, mint 16 emeletes és több mint 200 üzlet van minden egyes emeletén.

2Ötödik sugárút (Fifth Avenue)
flickr/loekzanders

New York általánosságban egy igazi shopping paradicsom, ahol semmi perc alatt elköltheti a pénzét az Ötödik sugárút környékén. Giorgio Armani, Gucci, Louis Vuitton és Prada… csak néhány designer üzlet, amik megtalálhatóak Manhattan központi részén. A luxus boltokon kívül olyan legendás áruházaknak is otthont ad a híres Ötödik sugárút, mint a Saks. Ha pedig elfáradt a nagy vásárlásban, megpihenhet az egyik rendkívül elegáns bárban vagy étteremben, de akár az Ötödik sugárúton álló Empire State Building tetejére is felmehet, hogy megcsodálja a „nagy almát” a maga teljes fényében.

1Champs-Elysées
flickr/wallyg

A szerelem városában könnyedén elcsábíthatják az idelátogatókat a világ egyik leglenyűgözőbb utcáján sorakozó luxus üzletek. Legyen szó evésről, vásárlásról vagy épp alvásról, a méltán híres sugárúton szép kis összeget el lehet költeni. Olyan különleges órakészítők állnak büszkén Párizs legismertebb utcáján, mint például a Cartier. A sugárút számos ismert párizsi látnivaló árnyékában terül el, itt található például a híres Arc de Triomphe (Diadalív).

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version