Kezdőlap Világ 10 fantasztikus helikopteres sétarepülés a világ minden tájáról

10 fantasztikus helikopteres sétarepülés a világ minden tájáról

A helikopter túrák a turisták számára nem csak hihetetlenül különleges kilátást nyújtanak egy városra vagy egy térségre, de önmagukban is rendkívül izgalmas és szórakoztató élményt biztosítanak. Nem mellesleg, vannak olyan térségek, melyek látványát igazán csak fentről csodálhatjuk meg. Például a Kauai hawaii sziget 70%-át nem lehet a földről megközelíteni, így a repülés az egyetlen módja, hogy a látogatók élvezhessék a bámulatos földi paradicsomot.

10Sydney

Ausztrália legnépesebb városa különösképpen gyönyörű fentről nézve. A helikopter túrán résztvevők magasról csodálhatják meg a szikrázó Sydney-i kikötőt, a Taronga Zoo-t, az ikonikus Sydney-i Operaházat és persze a világhírű Sydney Harbour Bridge-t, vagyis a Kikötő hidat. Bizonyos túrák alkalmával, akár Sydney lélegzetelállító tengerpartja felett is repülhetünk, beleértve a Bondi Beach-t, más helikopter túrák pedig a gyönyörű Kék-hegység és a Megalong völgy irányába repítik el a látogatókat.

9Fox-gleccser

Új-Zéland büszkélkedhet a világ néhány legelképesztőbb tájvidékével, melyek közül a Fox-gleccser egy abszolút top látnivaló. A Fox-gleccser egy 13 kilométer hosszú gleccser a Westland Tai Poutini Nemzeti Parkban. Az itt szervezett helikopter túrákon résztvevők madártávlatból tekinthetnek le a hegycsúcsokra és a gleccserszakadékokra, sőt mielőtt leszállnak a hófehér hóba, a fenséges Mount Cook-ot is megcsodálhatják. A látogatók akár a kétgleccseres túrán is részt vehetnek, mely során nem csak a Fox-gleccser felett, de a Franz Josef gleccser felett is elrepülhetnek.

8Everest alaptábor
photo/Justin Kim

A legtöbb ember úgy véli, hogy ellátogatni a nepáli Everest alaptáborba egy rendkívüli, egyszeri élménynek számít. Azok számára, akik nem terveznek felmászni a 8848 méter magas hegyre, egy helikopter túra a legmegfelelőbb módja, hogy fentről csodálhassák meg a bámulatos tájat. A résztvevők keresztülrepülnek a fenséges Himaláján, végül pedig a világhírű Everest alaptáborban landolnak, ami 5364 méter magasan helyezkedik el. A Föld legmagasabb hegyének az alaptábora egy olyan lenyűgöző hely, amilyet tényleg nem láthatunk sehol máshol.

7Viktória-vízesés

A világ kétségkívül legnagyobb vízesése, a Viktória-vízesés az afrikai Zambia és Zimbabwe országok határánál zúdul alá. A Viktória-vízesés körülbelül 1708 méter széles, és 108 méter magas, így nem csoda, hogy ez a világ legnagyobb vízesése. Sőt, olyannyira hatalmas, hogy teljes egészében csupán a levegőből csodálhatják meg a látogatók, tehát egy helikopter túra jelenti a tökéletes megoldást. A túra során, a szerencsésebbek, a természeti csodán kívül, akár néhány híres, afrikai vadállatot is megfigyelhetnek, mint a vízilovakat vagy az elefántokat.

6Fokváros

A Fokváros feletti helikopter túrák abszolút bakancslistára valók! A levegőből, a látogatók egy túra alkalmával csodálhatnak meg két óceánt, az Indiai- és az Atlanti-óceánt. A szerencsésebbek Afrika egyik legnagyszerűbb természeti csodája, a Table Mountain hegyvonulata felett is elsüvíthetnek. Fokváros híres Muizenberg tengerpartja felett repülve, a résztvevők akár a térség hírhedt nagy fehércápáit is szemügyre vehetik.

5Iguazú-vízesés
wikipedia/chensiyuan

A világon csak néhány olyan elképesztő hely van, mint a Brazília és Argentína határán lezúduló Iguazú-vízesés, ami valójában körülbelül 275 különböző, kisebb vízesésből áll. A természet egyik legnagyszerűbb csodája, és a világ egyik legnagyobb vízesése több mint 2,5 kilométeren terül el. A helikopter határozottan az egyik legjobb módja a hatalmas és erőteljes vízesések megcsodálásának. A túra során, a résztvevők madártávlatból figyelhetik meg a híres Ördögtorok-szakadékot és a vízesést körülvevő zöldellő őserdőt.

4Hawaii
flickr/levork

A Hawaii-szigetekre érkező turisták számos különböző helikopter túra közül választhatnak. Bizonyos túrák, lávafolyók és kitörő vulkánok felett repítik a látogatókat, míg vannak olyanok, melyek során lenyűgöző vízeséseket szemlélhetnek meg a résztvevők madártávlatból. Az ananász ültetvények, a Keehi Lagúna, a Hanauma-öböl és az elképesztő Sacred Falls (Szent-vízesés) felett repülve a sziget egy olyan oldalát csodálhatják meg a látogatók, amit sok más turista sosem fog látni. Mi több, a helikopter túra a legjobb módja, hogy az elképesztő Kauai szigetet és a lehengerlő, 23 kilométer hosszan elterülő, tengeri szikláit is megszemléljük. Kauai továbbá híres még a gyönyörű vízeséseiről is. A helikopter túrákon résztvevők olyan helyekre juthatnak el, ahova a földről nem juthatnának el.

3Rio de Janeiro

A Brazília második legnagyobb városába, Rio de Janeiro-ba érkező turistáknak mindenképpen meg kellene fontolniuk, hogy a levegőből is megcsodálják a hatalmas metropoliszt és az azt körülvevő területeket. Fentről, a látogatók a Cukorsüveg-hegyet (Pão de Açúcar), a híres Copacabana és Ipanema strandokat és a Corcovado-hegy tetején álló, világhírű Megváltó Krisztus szobrot is megtekinthetik. Ha ez nem lenne elég, a túrák alkalmával, a Maracana Stadiont is megszemlélhetik madártávlatból, ahol a 2014-es világbajnokság és a 2016-os nyári olimpia nyitó ünnepségeit tartották.

2New York

New York hatalmas felhőkarcolói miatt, a látogatók úgy érezhetik, mintha beton alagutakon keresztül sétálgatnának. Mindenképp egy helikopter túra a lehető legjobb választás, ha sokkal jobb szemszögből szeretnénk megcsodálni az elképesztő Nagy Almát, mely során olyan világhírű látnivalók felett repkedhetünk könnyedén, mint a Szabadságszobor, az Ellis-sziget, az Empire State Building, a George Washington híd, valamint a lehengerlően zöld Central Park.

1Grand Canyon

Az Arizonában található Grand Canyon hihetetlenül nagy területen helyezkedik el, hiszen nem kevesebb mint 11 kilométer széles és több mint 1 kilométer mély. Az elképesztő nagysága miatt pedig, az utazók a levegőből csodálhatják meg a legjobban a kanyon színes képződményeit, oldalait és csúcsait. Fentről káprázatos látványt nyújt, ahogy az erőteljes Colorado-folyó és a mellékfolyói keresztülvágnak a kanyonon. A helikopter túrák nem csupán a Grand Canyon Nemzeti Park felett repítik át a résztvevőket, de a közeli Las Vegast, a Mead-tavat és a Hoover-gátat is szemügyre vehetik madártávlatból.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version