A borairól és sajtjairól híres Franciaország a világ egyik legnépszerűbb úticéljaként évente 82 millió turistát fogad. A látogatókat vonzzák a történelmi városok, a gyönyörű vidékek, a Loire-völgyi kastélyok, Bretagne és Normandia. Ezenkívül Franciaország kellemes klímával, a Francia Riviéra kitűnő strandjaival, az Atlanti-partokkal és Korzika szigetével, az Alpokban és a Pirenneusokban a téli sportokkal, a világ legjobbjai közt szereplő, gazdag étel- és borkultúrával várja az utazókat.
Franciaország legfontosabb látnivalói:

10Chartres-i katedrális

A szinte tökéletes állapotban megőrzött Chartres-i katedrális Chartres városában egyike a francia gótikus építészet legszebb példáinak. Az ólomüveg ablakok legtöbbje eredeti, a 13. század óta mindössze apró változtatásokat végeztek az épületen.

9Pyla homokdűne
Pyla homokdűneflickr/epeigne37

Az Arcachon-öbölben található a Pyla homokdűne, Európa legmagasabb homokdűnéje. Tetejéről lenyűgöző kilátás tárul elénk az Atlanti-partokra és az öbölre, valamint a másik oldalon a hatalmas fenyőerdőkre.

8Pápai Palota

Egyike a legnagyobb és legjelentősebb gótikus épületeknek a világon a Palais des Papes, vagyis a Pápai Palota, melyet akkor építettek, mikor V. Klement pápa 1309-ben elhagyta rómát és székhelyét Avignon-ba tette át. A 3 m vastag falak, a rácsok és az őrtornyok kastélyszerű megjelenést kölcsönöznek a palotának.

7Chateau de Chambord
Chateau de Chambordflickr/juanma36

Versailles után ez Franciaország második leglátogatottabb kastélya, a francia reneszánsz mesterműve. A Chateau de Chambord építése 1529-ben kezdődött I. Ferenc uralkodása alatt, hogy a király vadászhasson a környező erdőkben. A kastély 440, hűvös és masszív szobája miatt nem vált tényleges rezidenciává, I. Ferenc összesen kevesebb, mint 40 napot töltött itt.

6Gorge du Verdon

A Gorge du Verdon egy 25 km hosszú kanyon, mely 700 m-es magasságig emelkedik a Verdon-folyó fölé. A folyó, melyet valószínűtlenül zöld vizéről nevezek el, egyike Gorge du Verdon legszebb látnivalóinak. Ideális hely a vízisportoknak, raftingozni, kajakozni, vitorlázni és vízisízni is lehet.

5Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michelflickr/El Guanche

Mont Saint-Michel egy kis szigeten található a normand partoknál. A látványos és jó állapotban megőrzött Normandiai Bencés Apátság a sziklás sziget tetején áll, körülötte a középkori város kanyargós utcáival.

4Versailles-i Palota

A Versailles-i Palotát XIII. Lajos építtette 1624-ben és egészen 1789 októberéig, amikor a királyi családot elűzték Párizsba a francia forradalom idején, ez volt a Franciaország királyainak rezidenciája.

3Chamonix
Chamonixflickr/Zanthia

Chamonix híres síparadicsom a francia Alpokban, a Mont Blanc lábánál. 1924-ben itt tartották a Téli Olimpiai játékokat. Télen világklasszis síelők és snowboardosok szállják meg Európa legnagyobb kihívást jelentő lejtőit, míg nyaranta Chamonix az alpinisták és mountain bike-osok mekkája.

2St Tropez
St Tropezflickr/BR0WSER

A Francia Riviéra egyik városa St. Tropez, mely arról vált híressé, hogy nyaranta a világ leghíresebb és leggazdagabb emberei szívesen töltik itt az időt. A celebek, világhírű modellek és a milliárdosok játszóterének is szokás nevezni. A nyári főszezonon kívül kevesebb hírességgel találkozhatunk ugyan, de St. Tropez-ban minden évszakban nyilvánvaló, hogy mi csábította a művészeket, festőket, filmeseket ebbe a festői faluba.

1Eiffel-torony

Az Eiffel-torony Párizs jelképe és egyike Franciaország legfontosabb nevezetességeinek. A tornyot Gustave Eiffel építtette az 1889-es Párizsi Világkiállítás bejárataként. Megépítése óta több mint 200 millióan keresték fel az Eiffel-tornyot, a belépődíjas nevezetességek között ez a leglátogatottabb a világon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here