Spanyolországban található Európa néhány legszebb szigete. A legnépszerűbb spanyol szigetek egységesen oszlanak meg a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek között. Mindegyiküknek megvan a saját egyedisége a meleg, tiszta víz és az elrontatlan strandok mentén. Ibiza fényeitől és csillogásától kezdve, Tenerife szeles vulkánjáig, a spanyol szigeteken biztosan talál minden utazó magának valami élvezetes programot.

10La Gomera

A Kanári-szigetek egyik legkisebb szigete, La Gomera arról nevezetes, hogy innen indult Kolumbusz Kristóf híres felfedező útjára. A túra kirándulásokra tökéletesen alkalmas szigetre a Teneriféről induló komppal juthatunk el. La Gomera kiváló éghajlattal, különleges növényekkel, gyönyörű erdős területtel, elképesztő sziklafelületekkel és vízesésekkel büszkélkedhet. A sziget nem elég fejlett a turizmushoz, így nem vonz olyan hatalmas tömegeket, mint más szigetek.

9Menorca
Menorca

Menorca, esetleg más néven Minorca, egy nem túl fejlett sziget, ahol egy tökéletes, nyugodt tengerparti nyaraláson vehetünk részt, távol a hatalmas tömegektől. Több stranddal büszkélkedhet, mint a többi spanyol sziget, így nagy esély van rá, hogy a magányra, igazi pihenésre vágyó látogatók találjanak maguknak egy kissé elszigetelt partot. A romlatlan táj mentén történelem előtti emlékművek sorakoznak, melyek a Kr.e. 1300-as évekből származnak.

8Formentera

Formentera egy kis sziget Ibizától délre, ami leginkább az érintetlen, fehérhomokos strandjairól ismert, melyeken abszolút megszokott a nudista napozás. A szigetre Ibizáról hajóval juthatunk el, valamint Spanyolország más részeiről is szerveznek rendszeresen személyszállítást Formentera-ra. A viszonylag elkülönített szigetet kedvelik a családos és a természetimádók, bár a csúcsszezonban, júliustól augusztusig Formentera is hatalmas számú turistát vonz. A szigeten magasodik egy hatalmas, drámai szikla, a La Mola, melyen áll egy világítótorony.

7Fuerteventura
Fuerteventuraflickr/ahisgett

Fuerteventura híres a rendkívül erős szeleiről, így igen népszerű helynek számít a kitesurfösök és a szörfvitorlázók körében. A sziget bizonyos részei fejlettek, tökéletesek egy tengerparti nyaraláshoz, míg más helyek abszolút érintetlenek. Fuerteventura híres továbbá a hatalmas homokdűnéiről és a több mint 150 strandjáról. A sziget északi sarkán található Corralejo városa, ahol állítólag a legjobb strandok is elhelyezkednek.

6Lanzarote

Lanzarote szigetére jellemző a kietlen, vulkáni vidék. A sziget negyedét, a Timanfaya Nemzeti Parkot egy vulkáni kitörés alakította ki 1730-ban. A parkban van egy bár és egy étterem is, ahol a húst a föld alól feltörő hő felett sütik. A sziget más látnivalói közé tartozik a Bálna és Delfin Múzeum, valamint a Mirador del Rio, egy kilátóhely, ahol hihetetlen látvány tárul az idelátogatók elé.

5La Palma
La Palmaflickr/Tenisca

La Palma beceneve okkal a „Szép Sziget”. A Kanári-szigetek közül La Palma helyezkedik el a legközelebb Marokkóhoz. A szigeten van egy nemzetközi repülőtér, valamint kompjáratokat is indítanak Tenerifére. La Palma elképesztő tájvidékkel büszkélkedhet, így nem meglepő, hogy tökéletes hely ez a túrázók és hegymászók számára is. A világ legnagyobb krátere a sziget közepén található, a térséget pedig idegenvezetős túrák során fedezhetjük fel. La Palma más ösvényei pedig lenyűgöző vulkáni vidékekre és erdőkbe vezetnek.

4Gran Canaria

Gran Canaria északkeleti partján található Spanyolország egyik legnagyobb városa, Las Palmas de Gran Canaria egy rendkívül fejlett tengerparti üdülőhely. A szigetre érkezők különböző tájakat fedezhetnek fel, a fenséges homokdűnéktől kezdve, a hegyeken át, melyeken kerékpárutak vezetnek keresztül, a hihetetlen víz alatti élővilággal rendelkező strandokig, számos lehetőség közül választhatunk. A sziget kiváló búvárhelyekkel, golfpályákkal, szörfoktatással büszkélkedhet, az aktív pihenésre vágyó turisták pedig a Gran Canaria közepén elhelyezkedő barlangfalvakhoz is felmászhatnak.

3Mallorca

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, melynek déli partjai fejlett tengerparti turizmussal rendelkeznek, de a sziget északi részén is találhatunk néhány igazán fenséges tájat. Az Alcúdia térségben főként a családok körében népszerű üdülőközpontok, a sziklák mentén haladó csodás kerékpárutak és hegyi ösvények vannak. A kisebb strandokkal és golfpályákkal tarkított keleti partján minden évben megrendezik a Jazz Fesztivált. A Tramuntana-hegység északi részén apró hegyi városok és rejtett kolostorok várják a turistákat.

2Tenerife
Tenerifeflickr/szeke

A Kanári-szigetek legnagyobb szigete, Tenerife rendkívül fejlett turizmussal rendelkezik, így nem meglepő, hogy igen népszerű tengerparti üdülőhelynek számít. A sziget híres az izgalmas éjszakai életéről és a kiváló búvárhelyeiről. A búvárkodáson kívül, más vízi sportok kipróbálására is van lehetőség, beleértve a szörfözést, a szörfvitorlázást, az ejtőernyős vízisízést és a jetskizést. A hegyvidéket kedvelőknek sem kell csüggedniük, hiszen elképesztő útvonalak vezetnek végig a sziklás hegyeken, valamint Spanyolország legmagasabb csúcsára is feljuthatnak egy felvonón. A fitt túrázók akár fel is mászhatnak a hegyre, de a gyakorlott hegymászók számára is igazi kihívást jelenthet.

1Ibiza
Ibizaflickr/ST33VO

Ibiza híres az éjszakai klubjairól, a hatalmas partijairól és a strandjairól. A legnépszerűbb parti városok Ibiza városa és San Antonio. A bulik este hétkor kezdődnek, és egészen másnap reggelig tartanak. Napközben karnevál stílusú piacok várják a látogatókat friss ételekkel és kézműves tárgyakkal, akik nem szeretnének vásárolni, azok pedig felfedezhetik a gyönyörű tájakat. A Cova de Can Marca egy hatalmas, természetes barlang, amihez abszolút megéri ellátogatni. Ibizáról indítanak hajókat is a közeli Formentera szigetére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here