A téli hónapok alatt a világ legvonzóbb helyei a jégpályák. Listánkban a legnagyobb, leglátványosabb és legvonzóbb szabadtéri jégpályákat vesszük sorra a világ minden tájáról. Nagyszerű téli kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, kellemes szórakozást a hideg téli időben.

10Fuji-Q Highland
Fuji-Q Highlandflickr/liquidx

A Fuji-Q Highland egy vidámpark a Fuji-hegy közelében, Fujiyoshidaban. Számos hullámvasút van itt és a Szellemkastély, mely a világ legnagyobb kísértetháza. Télen a parkban Japán legnagyobb szabadtéri jégpályája várja a vendégeket több mint 15.000 m2-en.

9FlevOnice
FlevOnice

Az 5 km-es FlevOnice Hollandia leghosszabb mesterséges jégpályája. A csatornák és folyók labirintusának köszönhetően a holland korcsolyázók akár 200 km-en hosszan élvezhetik a pályák örömeit, de ezek csak az igazán hideg téli időszakokban fagynak be. A FlevOnice 5 m széles pályáján hűtőberendezések vannak, melyek biztosítják a valódi jeget. A pálya minden évben a téli hónapokban működik, összesen évente kb. 100 napon át.

8Millennium Park

A Chicago Millenium Parknium Park a Michigan-tó partján található. 2004-ben nyitották meg. A parkban találjuk a McCormick Tribune jégpályát, mely egy ingyenesen használható korcsolyapálya. Általában évente négy hónapon át tart nyitva, november közepétől március közepéig, évente több mint 100.000 korcsolyázó keresi fel. Az év többi részében a Park Grill Plazanak ad otthont, mely Chicago legnagyobb szabadtéri étkezdéje.

7Rideau-csatorna
Rideau-csatornaflickr/Xiaozhuli

A Rideau-csatorna egy nagyon látványos csatorna, mely Kingston és Ottawa városát köti össze Ontarioban, Kanadában. A csatornát 1832-ben nyitották meg mintegy elővigyázatosságból egy esetleges Amerikai Egyesült Államok elleni háborúhoz és még ma is használják. Télen a Rideau-csatorna azon szakasza, amely átszeli Ottava központját, a világ egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályájává változik. Teljes hossza 7,8 km.

6Jégpálya a Vörös téren
Jégpálya a Vörös térenphoto: reutC

Néhány éve Moszkvában, a Vörös téren jégpálya működik. Gyönyörűen kivilágítva a jégpálya nemcsak a turistákat, de magukat a moszkvaiakat is szép számmal vonzza, akik élvezni szeretnék a korcsolyázás örömeit a világ egyik leghíresebb terén. Itt tartották az olimpiai műkorcsolya show-t és a veterán jéghoki válogatott is játszott itt.

5Somerset House
Somerset Houseflickr/nick_blick

A Somerset Ház London eredeti és legszebb szabadtéri jégpályája a téli hónapokban. Nappal a látogatók a lenyűgöző Somerset House 18. századi épületének udvarán korcsolyázhatnak. Sötétedés után a pálya mellett lángoló fáklyák és az épület legszebb részeit megvilágító fények árasztanak különleges hangulatot.

4Nathan Phillips tér
Nathan Phillips térflickr/bensonkua

A Városháza előtt található a Nathan Phillips tér Toronto központjában, Kanadában. Nyaranta a tér egész nap nagyon forgalmas, hiszen koncerteket és táncelőadásokat tartanak itt. A téli hónapokban a medence jégpályává változik, ahol korcsolyákat is lehet bérelni. A korcsolyaszezon minden évben november közepétől március közepéig tart.

3Rockefeller Központ
Rockefeller Központflickr/jeffpearce

Talán a világ leghíresebb jégpályája a Rockefeller Központban található, melyhez a new yorkiak több generációjának rengeteg élménye fűződik. Helyiek és turisták is szép számmal jönnek ide korcsolyázni vagy gyönyörködni Prométeusz aranyozott szobrában és a páratlan városi látképben, háttérben a Rockefeller Központ fényeivel.

2Bécsi Jégálom
Bécsi Jégálomflickr/J..R

A Wiener Eistraum (Bécsi Jégálom) egy évente megrendezett korcsolya program, melyet Bécs városa szervez Ausztriában, a Rathaus, vagyis a Városháza előtt. Januártól márciusig a városháza előtti tér átalakul egy hatalmas jégpályává. A jégpálya mellett egy 415 m hosszú szakaszon is lehet korcsolyázni át a Rathaus parkon vagy ki lehet próbálni a curling pályák egyikét.

1Wollman korcsolyapálya

A Wollman Korcsolyapálya egy szabadtéri jégpálya a Central Park déli részén New Yorkban. Háttérben Manhattan felhőkarcolóival egyike a legfestőibb jégpályáknak a világon. A pályát 1949-ben nyitották meg Kate Wollman alapításában. Októbertől áprilisig várja a korcsolyázókat, nyaranta egyéb célokra használják.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here