Indonézia egy hatalmas ország, mind népességét, mind földterületét tekintve, mely kiemelkedő kulturális és földtani sokféleséggel rendelkezik. 18,000 szigetével, amelyek közül 6,000 lakott, ez a világ legnagyobb szigetcsoportja. A népessége megközelítőleg 240 millió fő, akik 300 népcsoportból származnak és több, mint 250 különböző nyelven beszélnek. Általában Bali a legismertebb cél a külföldi látogatók számára, noha felfedezhető számos egyéb top turisztikai látványosság is ebben a hatalmas és változatos országban.

10Toba-tó

A Toba-tó Szumátra-szigetén található bámulatos vulkanikus tó, amely körülbelül 100 kilométer hosszú és 30 kilométer széles. A Föld egyik legnagyobb kalderatavát egy óriási vulkánkitörés alakította ki mintegy 70,000 évvel ezelőtt. Genetikai becslések arra utalnak, hogy csak pár ezer ember élte túl a katasztrófát. A közepén található sziget, Pulau Samosir a legnagyobb sziget egy szigetben, ahol két tavat is megcsodálhatnak az idelátogatók. Azon felül, hogy egy olyan sziget tavához látogathatunk el, amely egy másik tóban fekvő szigeten található, úszhatunk a vulkanikusan felmelegített vízben, a Toba-tó környékepe pedig a pihenni vágyók számára is ideális.

9Tanjung Puting
Tanjung Puting

A Tanjunk Puting Nemzeti Park Borneó- szigetén helyezkedik el, Indonézia Közép-Kalimantan tartományában. A park népszerű ökoturisztikai célpont, számos helyi utazási irodával, melyek többnapos hajókirándulásokat kínálnak a látogatóknak, amik segítségével megtekinthetjük a vadvilágot és ellátogathatunk a kutatóközpontokba. A vadon élő állatok közül találkozhatunk gibbonokkal, makákóval, ködfoltos párduccal, maláj medvével, óriáskígyóval, krokodillal és persze orángutánnal is. Sajnos a parkot erősen fenyegeti az illegális fakitermelés és erdőirtás, a mezőgazdasági művelés javára történő földnyerés.

8Baliem-völgy
Baliem-völgyflickr/710928003

A nyugat új-Guineai Baliem-völgybe ellátogatva bepillantást nyerhetünk egy kőkorszaki világba. A völgy ismeretlen volt a külvilág számára 1938-ig, amikor is egy légi felderítő repülés alkalmával, Hollandia városától (most Jayapura) dél felé felfedeztek egy óriási földművelő népességet. Manapság Wamena a kiindulópontja a legtöbb idelátogató számára, akik csodálni szeretnék a hegyvidéki látványt, zúgó folyókat, törzsi falvakat és az erőskezű, de jólelkű Dani embereket.

7Mount Bromo
Mount Bromo

Gunung Bromo egy most is aktív vulkán, amely a Tengger hegység része a Kelet-Jáva tartományban. A 2,329 méter (7,641 láb) magasan található hegycsúcs nem a legmagasabb pontja a hegytömbnek, de ez a legismertebb. Ez a környék az egyik leglátogatottabb turista látványosság Jávában és egész Indonéziában. A vulkán belsejében található kráterből folyamatosan fehér füst száll ki. Ezt veszi körül a Sea of Sand-nek nevezett sivatagos vidéke. Az összhatás már-már földöntúli érzést kelt.

6Bunaken

Szulavézi-sziget északi részén helyezkedik el. Bunaken az egyik leghíresebb búvárkodásra és könnyűbúvárkodásra alkalmas terület Indonéziában. A sziget része a Bunaeken Marine Park, ahol lehetőségünk nyílik látni több, mint 70%-át különböző halfajtáknak, amelyek a Csendes-óceán nyugati térségében élnek. Bunakenben búvárkodásra áprilistól novemberig a legideálisabb időszak.

5Torajaland
Torajaland

Torajaland a Dél-Szulavézi-sziget hegyvidéki területe, a Toraja emberek otthona. A torajaiak híresek a hatalmas csúcsos házaikról, amelyek tongkonan néven ismertek, látványosak, ugyanakkor ijesztő temetkezési rítusok helyszíne. Egy személy halála után, a testét megtartják- gyakran több évig- a valódi gyászszertartásig, amely több napig is eltarthat. Az elhunytat ezután végleg eltemetik egy kis barlangba vagy egy üreges fába.

4Gili-szigetek
Gili-szigetek

Lombok legnépszerűbb turista célpontja a Gili-szigetek, ami 3 kis sziget (Gili Trawangan, Gili Meno és Gili Air) szigetcsoportja. A szigeteket békés és nyugodt környezet jellemzi, a tengerpartot reggae zenét játszó kicsi kávézók övezik, ráadásul mindezt nem zavarják meg autók és motorok sem. A Gili-szigetek nevében a sziget szó akár el is hagyható, hiszen a „gili” önmagában is kis szigetet jelent. Lombok partját több olyan sziget is körülveszi, melyeknek nevükben szerepel a „gili” szó.

3Komodo Nemzeti Park
Komodo Nemzeti Park

A Komodo Nemzeti Park Kis-Szunda-szigeteken belül helyezkedik el, amely magában foglalja a három legnagyobb szigetet (Komodo, Padar és Rinach) és további 26 kisebbet. A park a komodói varánusz után kapta a nevét, a világ legnagyobb ma is élő hüllőjéről, ami a több mint 3 méter hosszúságot is elérheti és meghaladhatja a 70 kilogrammot. Noha a komodói varánusz főként halott állatok tetemeivel táplálkozik, mégis félelmetes ragadozók, így áldozatai közé sorolhatók a madarak és emlősök is. Emberre való támadása nagyon-nagyon ritka jelenség.

2Borobudur

Borobudur az egyik leghíresebb Buddhista templom a világon, amely Jáva-szigetén található, Yogyakartától 40 kilométerre északnyugati irányba. A Borobudur 75 éven keresztül épült a 8. és 9. században, Sailendra-uralkodó idején. Becslések szerint mintegy 2 millió darab kőből áll. A 14. században vált elhagyatottá, de ennek okait mai napig rejtélyek fedik és évszázadok óta vulkáni hamuval fedve fekszik a dzsungel közepén. Ma a legnépszerűbb turista látványosságok közé tartozik Indonéziában.

1Ubud

Lenyűgöző rizsföldekkel borított Ubud városát tartják Bali kulturális szívének, emellett egyik legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetesség Indonéziában. Mindennap táncos és zenés előadások, valamint számos galéria és népművészeti bolt várja az idelátogatókat. Bár Ubud már rég óta remek hely, ahhoz hogy megismerjük a balinéz kultúrát, mégis a turizmus igazán az utóbbi évtizedben lendült fel. Szerencsére csak egy rövid sétára vagy biciklizésre van szükség, hogy kiszabaduljunk a zsúfolt és üzleti világból.

1 hozzászólás

  1. SZERETNÉK A FENT FELSOROLT NEVEZETESSÉGEKEN KIVÜL FLORES, SUMBAWA, SERAM, TIMUR, NEVEZETESSÉGEIRŐL IS INFORMÁCIOT KAPNI.KÖSZÖNÖM.KÖŐ KATI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here