Megszámlálhatatlan sziget van a világon és mindegyiknek megvan a maga saját bája és karaktere. De nem mindegyik rendelkezik azzal a party hangulattal, amit sokan keresnek. Ezen a listán a világ legjobb buliszigeteit válogattuk össze. Ezek a szigetek nemcsak önfeledt partykat ígérnek, de gyönyörű strandokat és világhírű panorámákat is.

10Ios
Iosflickr/Oliver Brosmann

Ios a görög Küklád-szigetcsoport egyik tagja, mely fantasztikus strandjairól és vad éjszakai életéről híres. Ez a bulisziget a fiatalok kedvence. Ios-sziget központja Chora, mely fehérfalű házaival és kis ösvényeivel nagyon festői látványt nyújt. Cora napközben egy békés, csendes hely, azonban éjszaka Ios legpezsgőbb bulihelyévé változik. Azokat, akik nem szeretnék belevetni magukat a party hangulatba, Chora egy csodálatosan békés kisváros képét nyújtja ékszer- és ruhaboltokal, souvlaki üzletekkel és kitűnő éttermekkel.

9Saint Lucia
Saint Luciaflickr/webmink

A Karib-tenger és az Észak-Atlanti-óceán között található Saint Lucia, mely trópusi éghajlatának, gyönyörű látképének, számtalan strandjának köszönhetően népszerű üdülőhely. Ez a sziget mindig is mint a karibi térség éjszakai életének központja volt ismert. Tucatnyi nightclub és diszkó van a szigeten, amik minden korosztály igényeit kielégítik. Néhány diszkó élő show-kkal és híres DJ-kkel várja a fiatalok tömegeit, míg máshol az idősebbek körében népszerű előadók lépnek fel.

8Beachcomber-sziget

A Beachcomber-sziget egy apró vulkanikus szigetcsoport, melyet Mamanuca-szigetek néven ismernek. A szigetet gyönyörű strand veszi körbe és különösen a fiatal nyaralók körében népszerű. Mint Fiji buliszigete, Beachcomber híres a fantasztikus partykról, vízisport lehetőségeiről, a búvárkodásról és az élő zenéről és a szórakozási lehetőségekről.

7Florianopolis

Florianopolis a brazil állam, Santa Catarina fővárosa. A város fele a brazil szárazföldön található, míg a másik fele a Santa Catarina-szigeten. Nemrég Florianopolis-t választották a legnépszerűbb brazil úticélnak azok, akik kedvelik a felsőkategóriás strandokat, gyönyörű kilátásra és érdekes kultúrára vágynak. Maga a város elég modern nagy bevásrálóközponokkal, éttermekkel és számos fényűző bárral és nightclubbal. A New York Times szerint 2009-ben a bulizni vágyók legkedveltebb úticélja volt.

6Hvar

Hvar az egyik legnépszerűbb úticél az Adria partjain. Olajligetek, gyümölcsösök és levendulamezők alkotják a sziget nagy részét. A telek enyhék, míg a nyarak melegek és naposak. A sziget déli partjai mentén számos kisebb sziget található, pl. a Pakleni-szigetek. A szigetek kedvelt úticélja a yacht tulajdonosoknak, mivel számtalan békés barlang található itt, ahol búvárkodni és úszni lehet. Naplemente után Hvar várost érdemes célba venni. A hajnalig nyitva tartó diszkók a fiatal nyaralók hatalmas tömegeit vonzzák.

5Barbados

A Karib-tenger és a Windward-szigetek keleti részén fekszik Barbados, egy sziget a Kis-Antillákon. A korallban gazdag vidék kellemes klímával rendelkezik, a trópusi éghajlatot egy júniustól novemberig tartó nedves időszak színesíti. Barbados-t tartják a rum – cukornádból készült szeszes ital – szülőföldjének. Rumot minden bárban lehet inni, de az angol stílusú pubok, éttermek és dance clubok St. Lawrence Gap és a nyüzsgő dél-nyugati partok környékén várják a turistákat.

4Aruba

Aruba egy dél-karibi sziget Venezuela partjainál, ahol egész évben napos és meleg az idő. A lapos sziget fehér homokos strandjairól híres. Búvárkodni Arubaban felülmúlhatatlan élmény, számtalan búvárboltot és búvároktatót találunk, de nemcsak nappal, hanem éjjel is változatosak a szórakozási lehetőségek. Arubaban 12 zenés kaszinó van, némelyikben élő zene szól, ezenkívül éttermek minden kategóriából és bárok csalogatják a turistákat.

3Mykonos

Mykonos a görög szigetek között kozmopolita stílusával szerzett magának hírnevet, ennek köszönhetően az egyik legnépszerűbb úticél Görögországban. Egyike az Égei-tenger legjobb buliszigeteinek. Mykonos város (Chora) egy lélegzetelállítóan festői kükladikus város, szűk utcák labirintusával és fehérre meszelt lépcsőkkel. Szintén híres homokos strandjairól, valamint változatos és pezsgő éjszakai életéről, amint azt a lépten-nyomon megtalálható bárok és nightclubok és jelzik. Mykonos éjszakai élete elsősorban a tengerparti bárokra és nem annyira a clubokra koncentrálódik, de a szigeten számos figyelemreméltó club is található.

2Ko Phangan
Ko Phanganflickr/dav

Ko Phagan egy sziget a Thai-öbölben, félúton Ko Samui- és Ko Tao-sziget között. A sziget teliholdkor tartott Full Moon partykról vált híressé. Ez a hagyomány 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy csapat hátizsákos turista a Haad Rin Strandon ünnepelte a teliholdas éjszakát. A buli végül egy hatalmas ünneplésbe ment át és azóta bulizók tízezreit vonzza. Egész éjjel szól a zene, mellette zsonglőrök és tűznyelők fokozzák még tovább a hangulatot.

1Ibiza
Ibizaflickr/ST33VO

Valencia partjaitól 70 km-re található Ibiza, a bulisziget, melyet a turisták tömegeit vonzó, világraszóló, nyári klub partyk tettek híressé. Ibiza elsősorban hatalmas klubjairól ismert, mint a Privilege vagy a Space. A Space egy koncertterem, mely már reggel kinyit, mikor a többi szórakozóhely még zárva tart. A Privilege a világ legnagyobb klubja. Nyaranta a legnevesebb előadók és DJ-k jönnek Ibizára, hogy több klubban is játszanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here