Kezdőlap Közép-Amerika Top 10 látnivaló Hondurasban

Top 10 látnivaló Hondurasban

A Közép-Amerikában található Honduras egy valóságos trópusi paradicsom. Az elképesztő szigetekkel, sűrű esőerdőkkel és festői hegyekkel büszkélkedhető ország rengeteg turistát vonz minden évben. Mivel Hondurasról közvetlenül el lehet jutni a világ második legnagyobb korallzátonyához, így nem csoda, hogy a Karib-tenger egyik gyöngyszeme számos nagyszerű búvárkodási és könnyűbúvárkodási lehetőséget kínál az idelátogatóknak. Mi több, ez a gyönyörű ország számos látnivalóval is rendelkezik, mint az ókori maja romokkal, gyarmati falvakkal és fesztiváli ünnepségekkel. A vadvízi evezéstől, a hegymászáson át, az egzotikus vadvilágig végeláthatatlan a móka és kirándulás.

10Cayos Cochinos
flickr/davich0

A két fő szigetből és több kisebb szigetecskéből álló Cayos Cochinos egy igazán nyugodt pihenést nyújt azok számára, akik meg szeretnék tapasztalni Honduras természeti szépségét a nyüzsgő turistatömegek nélkül. A szigeteken nincsenek utak és autók, de a túraútvonalak összekötik a strandokat a csendes falvakkal. A népszerű útvonalak egyike egy világítótoronyhoz vezet, ahonnan hihetetlen panoráma tárul elénk. A szigetek lenyűgöző strandjai ideálisak az úszáshoz és könnyűbúvárkodáshoz.

9Rio Cangrejal

A Közép-Amerikában található Rio Cangrejal népszerű úti cél azoknak a körében, akik valódi izgalmakra vágynak, ugyanis kajakozástól kezdve vadvízi evezésig bármit kipróbálhatnak. A hosszú, gyors zuhatagaival a sziklák és szakadékok körül, a folyó számos, adrenalint termelő programmal várja a bátor turistákat. A folyón négy különböző rész van, melyeket a nehézségi szintek alapján osztottak fel, van köztük, amit akár tapasztalatlanok is kipróbálhatnak, ám van, ami csak a haladók számára ajánlott. Számos utazásszervező van a térségben, ahol akár arra is van lehetőség, hogy a tapasztalt idegenvezetőktől megtanuljuk a vadvízi evezés és a kajakozás alapjait.

8Comayagua utcai szőnyegei
flickr/benpohl

A virágvasárnap és a húsvét vasárnap közötti héten a csendes, gyarmati Comayagua nevű falu egy programokkal teli, nyüzsgő hellyé változik, utcáit pedig hagyományos, színes szőnyegek díszítik. A hatalmas, gondosan kidolgozott, bibliai alakokat és történeketek ábrázoló szőnyegeket színes fűrészporból és más természetes alapanyagokból készítik, mint például rizsből és virágsziromból. A végén, Jézus Krisztus keresztre feszítéséhez jutunk el. A közösség a keresztre feszítés eseményeit egy felvonulás során játsszák újra, jelmezbe sétálnak a szőnyegeken, vallási képeket visznek végig magukkal és felolvasnak a szent könyvből. Még a nem vallásos látogatók is elámulnak szőnyegek művészi szépségétől.

7Río Plátano Bioszféra-rezervátum
flickr/garavis

A természetimádóknak egy kötelező program a Río Plátano Bioszféra-rezervátum, ahol Honduras legnagyobb élő, romlatlan ökoszisztémáját és veszélyeztetett fajait védik. A látogatók túrázhatnak, horgászhatnak, sőt a bátrabbak akár vadvízi evezésen is részt vehetnek. Olyan túrákra is lehetőség van, melyek során a trópusi esőerdőn keresztül barangolva csodálhatják meg a résztvevők az egzotikus madarakat, majmokat, jaguárokat, krokodilok és iguana gyíkokat. A rezervátum ráadásul több nagyszerű régészeti helynek is otthont ad, mint például maja romok és olyan pontok, ahol Kolombusz Kristóf is járt korábban.

6Guanaja

Guanaja festői szigete a turisták számára idillikus kikapcsolódást kínál, ahol egyszerűen csak pihenhetnek vagy mókás szabadtéri programokon vehetnek részt. Az egész éves meleg időjárásával, és korallzátonyával, a Guanaja szigetét körülvevő víz ideális a búvárkodáshoz és könnyűbúvárkodáshoz egyaránt. Az idelátogatók részt vehetnek dzsungel túrákon, felmászhatnak a Grant’s Peak csúcsra, megcsodálhatnak egy gyönyörű vízesést, vásárolgathatnak, felfedezhetik a helyi ételeket és kultúrát.

5Punta Sal

A Punta Sal körüli védett területet egykor a kalózok használták menedékként, manapság pedig népszerű helynek számít, ahol keveredek Honduras természeti szépsége és vadvilága. A homokos strandok, mocsarak, esőerdők és tengerparti lagúnák változatos tájai között, a turisták olyan élőlényeket csodálhatnak meg, mint trópusi madarak, tengeri teknősök, delfinek, lamantinok, krokodilok, majmok és boák. A turisták a rezervátumban hagyományos, szalmatetős kunyhók között is barangolhatnak a falvakban, ahol többet is megtudhatnak a helyi kultúráról.

4Yojoa-tó
flickr/Ben Beiske

Honduras legnagyobb természetes tava igen népszerű hely a turisták körében. A különböző hal- és madárfajok sokaságának köszönhetően, a Yojoa-tó ideális hely a halászathoz és a madármegfigyeléshez. Az idelátogatók a közeli, forrásokban is elmerülhetnek, felfedezhetik a barlangokat, túrázhatnak a lenyűgöző vízesésekhez és a kávéültetvényekhez, valamint ellátogathatnak az ókori, maja romokhoz is. Mi több, számos étterem és hotel is várja a tó térségében a turistákat.

3Utila
flickr/spooneater

Islas de la Bahía megye egyik szigetét, Utila-t a Karib-tenger egyik legjobb búvár úti céljának tartják. A Karib térség legolcsóbb kurzusaival, Utila szigetén több új búvár kap oklevelet, mint bárhol máshol a világon. Utila azonban nem csak a búvárkodás miatt az egyik legnépszerűbb turista látnivaló Hondurason. A többi vízi sportok mellett, mint az úszás, a könnyű búvárkodás, a paddle-boarding (álló szörf) és kajakozás, a turisták túrázhatnak vagy lovagolhatnak is a dzsungelben, felfedezhetik a barlangokat és felmászhatnak a Pumpkin Hill tetejére.

2Copán

A Honduras nyugati részén található Copán egy viszonylag kicsi maja város, ami a figyelemre méltó, portré sztéléiről híres. Copán épületeinek a sztélé és szobor díszei az ókori Mezoamerika legszebb fennmaradt művei közé sorolhatók. Copán néhány kőépülete a Kr.e. 9. századból származik. Copán az egyik legfontosabb maja várossá nőtte ki magát az 5. századra a több mint 20.000 fős lakosságával, de néhány évszázaddal később rejtélyes módon elhagyatottá vált. A közeli Copán Ruinas nevű városban a turisták mindenféle szállástípus között válogathatnak.

1Roatán
flickr/alfonsator

Roatán az Islas de la Bahía megye egyik szigete a Karib-tengeren. A kikötő népszerű a körutazást végző hajók körében. Roatán szigete a gyönyörű tájak és a változatos programlehetőségek miatt az egyik legfelkapottabb turista látnivaló Hondurason. A lenyűgöző strandjaival és korallzátonyával, Roatán számos lehetőséget kínál a búvárkodásra, könnyűbúvárkodásra és úszásra. A sziget más látnivalókkal is büszkélkedhet, például az Iguana Farm, a Caramola kertek és a Roatán Pillangó Kert.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version