Kezdőlap Közép-Amerika Top 10 látnivaló Panamában

Top 10 látnivaló Panamában

A legtöbb turista ugyan a híres Panama-csatorna miatt érkezik az országba, mégis a többi látnivaló és program az, ami miatt egy elképesztő nyaraláson vehetnek részt Panamában. Az „Amerikai útkereszteződése” néven ismert Panama nem csupán az a földrajzi pont, ahol Észak-Amerika és Dél-Amerika találkozik, de az ország híres csatornájában találkozik a Csendes és az Atlanti-óceán is. A „panama” szó eredeti jelentése „rengeteg hal”, de a halászat csupán egyik a számtalan vízi sportnak, amiket kipróbálhatunk Panamában. A szomszédos közép-amerikai országoktól sokkal fejlettebb Panamában a modern infrastruktúrának köszönhetően a trópusi paradicsomban könnyedén és kényelmesen utazhatunk.

10Playa Las Lajas
wikipedia/Ayaita

Playa Las Lajas egy gyönyörű 18 kilométer hosszú strand a Chiriqui-öböl mentén. A nem annyira elterjedt strand a tökéletes víz hőmérsékletével ideális az úszáshoz és az úgy nevezett „bodysurfozéshez.” Rusztikus kunyhók és olcsó éttermek sorakoznak a parton, az út végén. Playa Las Lajas a mai napig egy eldugott gyöngyszem maradt, hatalmas szállodaláncok és turista csordák nélkül.

9Isla Taboga

Panamavárostól körülbelül 20 kilométerre található Isla Taboga, a turisták kedvenc „menedéke” a nyüzsgő városokból, ahol strandolhatnak a homokos partokon, kipróbálhatják a gyors Jet Ski-ket és motorcsónakokat, de halászhajókon is utazhatnak. Először a spanyolok telepedtek le a szigeten 1515-ben. Isla Taboga egy igazán bájos faluval is büszkélkedhet, ahol a nyugati félteke második legrégebbi templomát is megcsodálhatják az idelátogatók, a néhány szűk utcácskában éttermek várják a turistákat, a sziget tetejéről pedig elképesztő kilátás nyílik Panamavárosra.

8Gyöngy-szigetek (Pearl Islands)
flickr/f. ermert

A Gyöngy-szigeteket az őslakosok népesítették be egészen addig, amíg a spanyol hódítók fel nem fedezték a szigetcsoport értékes gyöngyeit az 1500-as években. A szigetek akkor lettek igazán népszerűek, amikor a Survivor nevű, híres valóságshow-nak adtak otthont. A szigeteken sűrű erdők vannak, melyeket fehérhomokos strandok vesznek körül. a Contadora-sziget a legfejlettebb a Gyöngy-szigetek közül, számos üdülőhely várja a turistákat, sőt még egy felszállópályával is büszkélkedhet. A látogatóknak lehetőségük van privát jachtok bérélésére is, s így kedvük szerint fedezhetik fel a szigeteket.

7Amador Causeway
flickr/cormac70

Az Amador Causeway három szigetet köt össze, a Panama-csatorna bejáratától Panamáig. A sétányról hihetetlen látványt nyújt Panamaváros és a Bridge of the Americas híd. Sok panamai tölti itt a hétvégéit, szívesen kocognak, kerékpároznak és görkorcsolyáznak a járdán, vagy csupán élvezik a finom ételeket és italokat a szigeteken található rengeteg étterem és bár egyikébe.

6Sendero Los Quetzales
flickr/tripleyew

A Cerro Punto nevű kis városhoz közel található Sendero Los Quetzales, Panama egyik legszebb útvonala. A 9 kilométeres út a város keleti részén kezdődik, és körülbelül 4-7 óra alatt juthatunk a végére. Az útvonal keresztülmegy a Volcan Baru Nemzeti Parkon és a Caldera-folyó mentén halad végig. Az út a hegyekben ér véget, a Boquete nevű település felett. Visszafele is belevághatunk a gyalogos túrába, de innen folyamatosan emelkedőn kell haladnunk. Mivel az útvonal nincs igazán jól kijelölve, ajánlatos idegenvezetőt felbérelni, vagy egy szervezett túrához csatlakozni.

5Santa Catalina

A nemzetközi szörf szövetség megpróbálta titokban tartani ezt az idillikus helyet, az azonban biztos, hogy Santa Catalina világszínvonalú szörfözési lehetőséget kínál. A Chiriquí-öbölben található városban nincs túl sok kényelmi felszerelés, de a gyönyörű strandot körülvevő dzsungelerdő tökéletes helynek bizonyul azok számára, akik Panama igazi, természeti szépségét szeretnék élvezni.

4San Blas szigetek
flickr/whl.travel

A Panama keleti részén található San Blas szigetek a lehető legjobb hely, ahhoz, hogy felfedezzük a panamai őslakosok, a kuna emberek gazdag kultúráját. A kuna emberek sajátjukként tekintenek a térségre, de igazán melegen üdvözlik a látogatókat. A törzs egy-egy tagja áll a terület apró trópusi szigetein és egy jelképes fizetségért engedélyezi a látogatóknak, hogy egy napig „használják” a szigetet.

3Coiba

Panama vizei egyedülállóak a tengeri élőlények változatosságát tekintve, s erre a legmegfelelőbb bizonyíték a Coiba Nemzeti Park. Coiba szigete nem csupán a park legnagyobb szigete, de egész Közép-Amerika leghatalmasabb szigete is. A térségben több mint 800 tengeri élőlényfaj él. Ezt a nemzeti parkot tartják a csendes-óceáni partvidék legjobb búvárkodásra alkalmas helyének.

2Bocas Town

A Bocas del Toro Province nevű tartomány fővárosa, Bocas Town a könnyűbúvárok kedvenc helye, valamint a sekély víznek köszönhetően a kezdők is rendkívül kedvelik. Egy meglehetősen nagy kiterjedésű korallzátonyt is megcsodálhatnak a búvárok, ahol különböző, színes, trópusi halakat leshetnek meg. Az 1502-ben, Kolumbusz Kristóf által feltalált felfedezett terület Panama egyik legnépszerűbb látnivalója maradt a mai napig. A városban, a látogatók túrákon is részt vehetnek, mely során barangolhatnak a sűrű esőerdőben és élvezhetik a gyönyörű, üres partokat.

1Panama-csatorna

A Panama-csatornát tartják a világ egyik legnagyobb technikai vívmányának. A látogatók áthaladhatnak csupán a csatorna egy részén vagy akár felfedezhetik az egészet, s ezek a hajótúrák négy órától 7 óráig terjedhetnek. Sok turista a Miraflores Locks Múzeumban szeretné jobban megismerni a csatorna történetét. A múzeum legfelső szintjén található étteremből láthatóak a csatornán átkelő hajók is.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version