Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Németországban

A 10 legjobb hely Németországban

Németországra gondolva, először sokak számára a híres Oktoberfest és a II. világháborús történelme ugrik be, pedig az ország Európa néhány legszebb tájvidékével, mesebeli kastélyokkal, fontos történelmi helyszínekkel és élettel teli partikkal is büszkélkedhet. Továbbá az Európa szívében elhelyezkedő Németország a kontinens egyik legerősebb gazdaságának számít.

10Lipcse

Szászország legnagyobb városa, Lipcse az élénk művészeti és kulturális életéről híres. A városhoz olyan híres zeneszerzők neve kapcsolható, mint Bach, Richard Wagner és Felix Mendelssohn. A turisták manapság a Szent Tamás-templomban élvezhetik a Bach zenéit feldolgozó előadásokat, ahol ő maga is kórusvezetőként szolgált egykor, s később itt is temették el. Az olyan híres történelmi helyek mellett, mint a Régi Városháza, a város számos lenyűgöző épülettel büszkélkedhet, ilyen például a Népek csatája emlékmű. Európa egyik legnagyobb várostere, az Augustusplatz Németország második legrégebbi egyetemének központi campusán helyezkedik el.

9Rügen
flickr/Doktor Jones

A Balti-tenger egyik gyöngyszeme, Rügen Németország legnagyobb szigete, melyet a Rügen-híd és a Rügen főút kapcsol össze a német szárazfölddel. A bájos villák, a romantikus tengerparti üdülők és a gyönyörű strandok együttesen vonzzák a turistákat a szigetre, ám az abszolút sztár látnivaló a Jasmund Nemzeti Park, ami a rendkívül különleges, a tengerszint feletti 528 méteres magasságban emelkedő mészkő szirtjeinek köszönhetően igen híres. Egy másik látványosság a szigeten a Kelet-Németország legészakibb csücskén található Kap Arkona, ahol a látogatók megcsodálhatnak egy régi világítótornyot, egy szláv kastély maradványait és egy festői halászfalut is.

8Közép-Rajna

A németországi Bingen és Bonn között folyó Közép-Rajna egy rendkívül drámai, geológiai formáción, a Binger Loch szoroson át halad tovább az Északi-tenger felé. A régió leghíresebb természeti látványossága a Lorelei, a szoros legmélyebb és legszűkebb része, melyre jellemzőek a hatalmas, csalóka sziklák, melyek számos hajóbalesetet okoztak a 19. század előtt. A legjobb módja, hogy felfedezzük a vadregényes Közép-Rajnát az, ha részt veszünk egy izgalmas hajótúrán.

7Köln

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, a Rajna partján elhelyezkedő Köln Németország egyik leglátogatottabb helye. A város számos látnivalót, nyüzsgő éjszakai életet, valamint fényűző művészeti és kulturális képet nyújt. Köln híres még továbbá a város nem hivatalos szimbólumáról is, a Kölni dómról, egy elképesztő, gótikus stílusú templomról. Mi több, a tizenkét román stílusú templom remek példája a középkori építészetnek.

6Drezda

Mielőtt a II. világháború alatt súlyosan lebombázták, Drezda egy igazi ékszerdoboznak számított a lenyűgöző művészeti és építészeti gyűjteményeivel. A sok-sok év alatt a város javarészt visszaszerezte régi dicső fényét. Szászország fővárosaként, Drezda számos olyan történelmi hellyel büszkélkedhet, mint például a Frauenkirche. A kulturális épületet is rendkívül nevezetesek a városban, melyek közül a Semper Operaház a legelismertebb.

5Lübeck

Németország egyik legnagyobb balti-tengeri kikötője, Lübeck az ország legészakibb szövetségi tartományában, Schleswig-Holstein-ben található. Az 1143-ban alapított város évszázadokon át a Hanza-szövetség központja volt. Ugyan Lübeck bolt az első német város, amit a II. világháború alatt lebombáztak, mégis fennmaradt a középkori építészetének nagy része, s ennek köszönhetően igen népszerű turista úti célnak számít. Az Óváros szűk utcáin sétálgatva megcsodálhatjuk az olyan történelmi helyeket, mint a lenyűgöző katedrális, a 12. századi Városháza és a városkapuk, melyek közül a leghíresebb a Holstentor.

4Heidelberg

Nem meglepő, hogy az olyan történelmi kincsekkel büszkélkedhető Heidelberg, mint a középkori híd, a Heidelberg kastély, Szent Lélek temploma és Szent György lovag háza, igazi paradicsom a turisták számára. A város fő utcáján, a Hauptstrasse-n egymás után sorakoznak a pubok, éttermek, múzeumok, művészeti galériák, boltok és piacok, ahol söröskorsókat, kakukkos órákat és kolbászokat árulnak. Heidelbergben található Németország legrégebbi egyeteme is, a város hosszú, akadémikus történelmét mutatja be a Filozófusok sétánya is, ahol korábbi filozófusok és professzorok gyakran sétálgattak.

3Neuschwanstein

A Neuschwanstein-i kastély nem csak Németország egyik legtöbbet fényképezett épülete, de Európa egyik legnépszerűbb turista látnivalója is. Fussen városához közel, a lélegzetelállító szépségű Bajor-Alpokban megbújó mesebeli kastély inspirálta Walt Disney Csipkerózsika kastélyát is. Az 1800-as évek végén épített Neuschwanstein-i kastélyt nem védelmi okokból építették, mint a legtöbb kastélyt, hanem II. Lajos bajor király „menedékhelyeként” szolgált, amikor visszavonult volna a valóságból az álomvilágba.

2München

Németország egyik leglátogatottabb, nagyszerű kulturális helyszínekkel büszkélkedhető városa, München leginkább arról nevezetes, hogy innen ered a világhírű Oktoberfest. München továbbá számos kifinomult operaháznak és színháznak is otthont ad, mint például a Nemzeti Színház. A városközpont lenyűgöző kombinációja a klasszikus és modern építészetnek, a város hemzseg a történelmi templomoktól, a középkori falaktól és a királyi palotáktól, csak úgy mint a bevásárlóközpontoktól és a nyüzsgő parti helyektől. Münchenben az Oktoberfestet 1810-ben rendezték meg először, melyek egy királyi esküvői ünnepéllyel nyitottak meg. Ma pedig, a híres sörfesztivál látogatók millióit vonzza minden évben, ahol hatalmas sörsátrakban bulizhatnak, isteni bajor ételeket és több millió liternyi sört fogyaszthatnak.

1Berlin
wikipedia/Axel Mauruszat

Németország fővárosára, Berlinre gondolva gyakran asszociálnak a II. világháborús történelmére és a Hideg háború során a Berlini Fallal szétválasztott Kelet- és Nyugat-Németországra. A történelmi fal 1989-es ledöntése után Berlin egy hatalmas, egységes város lett, ahol igen változatos etnikai csoportok élnek, s telis-tele van turista látnivalókkal, kultúrával és éjszakai élettel. Sok turistát vonzzanak Berlin híres történelmi épületei, mint a Brandenburgi kapu és a Reichstag, vagyis a kormányzati hivatal. Ugyan a Berlini fal nagy részét teljesen lerombolták, néhány darabkája még mindig látható a Checkpoint Charlie és a Reichstag közelében.

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version