Kezdőlap Európa Top 10 látnivaló Németországban

Top 10 látnivaló Németországban

Top 10 látnivaló Németországban

Bár Németország jóval kevésbé ismert a turisták körében, mint Európa más országai, az újraegyesítés óta turisztikailag is nagyobb jelentőségre tett szert. A legnépszerűbb úticél Berlin, egyike Európa legszebb fővárosainak. Németország nagyvárosai közül több egykor független városállam volt vagy a királyságok fővárosaiként saját jogot gyakorolt. De Németország turisztikai nevezetességei közel sem korlátozódnak a városokra, az ország minden részén számos nagyszerű látnivaló található.

10Rügen-sziklák
flickr/moellerh

A Rügen-sziklák a Rügen-sziget észak-keleti részén, a Jasmund Nemzeti Parkban találhatók. A mészkősziklák a Balti-tenger felett magasodnak folyamatosan harcolva az erózióval. A 118 m magas Königsstuhl (a király széke) a legfenségesebb a sziklák között. A sziklák mögött elterülő, háborítatlan erdők is részét képezik a nemzeti parknak.

9A romantikus Rajna

A folyó középső szakasza, mely a Romantikus Rajna néven vált híressé, Koblenz és Bingen között fut. A Rajna meredek dombok tetején ülő, időtlen kastélyok és romok között kanyarog. A folyó fontos kereskedelmi útvonal volt Közép-Európa felé már az ókortól kezdve és számos kisebb város nőtt ki a partján, melyek közül több a mai napig megőrizte történelmi hangulatát.

8Frauenkirche
flickr/cpradi

A drezdai Frauenkirche egy luteránus templom, melyet a II. világháború során földig romboltak. A templom újjáépítése az 1720-as évekből származó eredeti tervek alapján történt, 2005-ben nyitották meg. Coventry városa, melyet a Luftwaffe támadott meg, egy aranykeresztet adományozott a templomnak, mely a kupolán látható. Mióta újra megnyitották, a Frauenkirche nagyon kedvelt turista látványosság lett Drezdában. 2009-ben a templomban Barack Obama elnök is látogatást tett.

7Lindau
wikipedia/Böhringer

Lindau történelmi városa Ausztria, Németország és Svájc határának közelében taláható a Bodensee keleti részéne. A kb. 3000 lakosú várost híd és vasútvonal kapcsolja a szárazföldhöz. Tele középkori és favázas épületekkel, Lindau kedvelt úticélja a turistáknak.

6Oktoberfest

A müncheni Oktoberfest a legnagyobb Volksfest a világon évente több mint 6 millió látogatóval. Nevével ellentétben az Oktoberfest már szeptember végén elkezdődik és október első hétvégéjéig tart. A fesztivál, mely fontos része a bajor kultúrának, 1810 óta kerül megrendezésre. A látogatók élvezhetik a legkülönbözőbb hagyományos ételeket, mint a Hendl, Schweinebraten, Würstl, Knödel és persze a rengeteg német sört.

5Kölni dóm
flickr/Curnen

Németország legnagyobb gótikus katedrálisa, a Kölni dóm (Kölner Dom) Köln leghíresebb jelképe már évszázadok óta. Építése 1248-ban kezdődött és kisebb megszakításokkal több mint 600 év alatt fejeződött be. A Szent Péternek és Szűz Máriának szentelt dóm a székhelye Köln katolikus érsekének.

4Holstentor
flickr/Audringje

A Holstentor egyike a megmaradt két városkapunak Lübeckben. 1464-ben épült, jelenleg múzeumként működik. Jellegzetes két kerek tornya és árkádos bejárata révén Lübeck jelképévé vált. Lübeck régi városközpontjával együtt (Altstadt) egyike Németország legfontosabb látnivalóinak.

3Heidelberg óvárosa

A Neckar-folyó völgyében található Heidelberg Németország legnépszerűbb turista célpontja. A második világháború alatt a várost szinte teljesen elkerülték a szövetséges bombatámadások, melyek Németország belsőbb területein fekvő nagyobb városait lerombolták. Ennek köszönhetően Heidelberg megőrizte barokk báját, szűk utcáit, festői házait és a híres heidelbergi kastélyt.

2Brandenburgi Kapu

A Brandenburgi Kapu az egyetlen megmaradt városkapuja Berlinnek és jelképe Kelet- és Nyugat-Berlin újraegyesülésének. A 18. században épült Brandenburgi Kapu a bejárata Unter den Lindennek, a hársfákkal szegélyezett sugárútnak, mely egyenesen a porosz királyi palotához vezet. Ez Európa egyik leghíresebb szimbólumának tekinthető.

1Neuschwanstein
flickr/Fr Antunes

A hamisítatlan mesebeli kastély, Neuschwanstein Bajorország dél-nyugati részén, Füssen közelében, egy hegytetőn található. Ez ihlette a Csipkerózsika kastélyt, mely Disneyland jelképévé vált. A kastélyt az őrültnek titulált II. Lajos bajor király parancsára építették, akit az építkezés befejezése előtt 1886-ban holtan találtak. Neuschwanstein a legtöbbet fényképezett épület az egész országban és Németország egyik legnépszerűbb látnivalója.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. nem nagy durranas de jo ha erdeklodo vagy vagy ha eppensegel hazidolgozathoz kell !barmikor felhasznalhatod ,mert100szazalek, hogy nem lessz rossz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version