Kezdőlap Európa Top 10 látnivaló Spanyolországban

Top 10 látnivaló Spanyolországban

Top 10 látnivaló Spanyolországban

Spanyolország kellemes meglepetés lesz azoknak, akik csak a zsúfolt strandokon a törölközőnyi helyért vívott harcot, a bikaviadal közbeni sangria kortyolgatást vagy a flamenco képét látják maguk előtt. Az ókori műemlékektől kezdve a római és mór időkön, a középkori kastélyokon és Andalúzia hófehér falvain át Barcelona és Madrid vibráló városáig Spanyolország fantasztikus keverékét alkotja a kulturális látnivalóknak.
A táj legalább ilyen változatos. Aligha létezik élesebb kontraszt, mint amilyet Galicia örökzöld folyótorkolatai, Almería sivatagai vagy a meredek Sierra Nevada-hegység alkotnak. És még nem is említettük a számtalan szikrázó strandot, melyek a spanyol partokat tarkítják. Habár nyáron elég nagy a zsúfoltság, könnyen találunk gyönyörű strandokat a híres Costas környékén.
Spanyolország legfontosabb látnivalói:

10Palacio Real
flickr/P. Medina

A Palacio Real (Királyi Palota) Madridban a hivatalos rezidenciája Spanyolország királyának, bár kizárólag különböző ünnepségekhez használják. A Királyi Palota 1738 és 1755 között épült, III. Károly király 1764-ben költözött be falai közé.

9Bikafuttatás
flickr/the.joberg

Pamplona Navarraban található város, ahol minden évben július 6-14 között rendezik meg a San Fermín fesztivált. A fesztivál központi része az El Encierro, a Bikafuttatás, amikor a város utcáin elengedett tucatnyi bika elől futnak az emberek.

8La Concha
flickr/Gemma Bou

A meredek sziklák és szigetek által a széltől védett La Concha San Sebastianban nemcsak Spanyolország, de Európa legszebb városi strandjai közé tartozik. Itt lehet szörfözni, sétálni a tengerparti úton és keresni egy jó éttermet vagy csak élvezni a strand gyönyörű látványát.

7Római vízvezeték Segovia

Segovia vízvezetéke egyike a legjobb állapotban fennmaradt római kori emlékeknek Spanyolországban Az ókori vízvezeték 16 km-ről, a Frío-folyótól szállítja a vizet Segoviaba, 24.000 masszív gránitkőből építették malter használata nélkül. Feltehetően i.sz. 50 körül építették és még a 20. században is vizet biztosított a városnak.

6Cuenca

Madrid és Valencia között található Cuenca, a középkori városok lenyűgöző példája, mely egy hegy lépcsőzetes, meredek oldalába épült. A sok “függő ház” a szikla szélén áll, ezzel az egyik leglátványosabb várossá, Castilla La Mancha tartomány gyöngyszemévé téve Cuanca városát.

5Ibiza
flickr/ST33VO

Ibiza a Baleár-szigetcsoport egyik tagja a Földközi-tengerben, Spanyolország partjainál. A sziget egyike Európa legnépszerűbb party úticéljainak. Nyaranta a népessége megduplázódik, amint a turisták partra szállnak Ibizán, hogy belevessék magukat a nightclubok, strandok és éttermek forgatagába.

4Sagrada Familia

A Sagrada Familia egy hatalmas római-katolikus templom Barcelonában és egyike Spanyolország leglátogatottabb nevezetességeinek. A híres építész, Antoni Gaudí tervezte, aki több mint 40 évig dolgozott ezen a művén, egészen 1926-ban bekövetkezett haláláig. A bazilika építése 1882-ben kezdődött és máig nem fejeződött be.

3El Escorial

A Sierra de Guadarrama hegy lábainál található az El Escorial, mely a spanyol hatalom politikai központja volt II. Fülöp király uralkodása alatt. II. Fülöp megbízta Juan Bautista de Toledo építészt 1559-ben és együtt megtervezték az El Escorial épületét, hogy az méltó módon szemléltesse Spanyolország hatalmát a keresztény világban. Napjainkban kolostorként, királyi palotaként, múzeumként és iskolaként működik.

2Córdobai Nagymecset (Mezquita)
flickr/Andrew Griffith

A cordóbai Mezquita (mecset) egy lenyűgöző épület, mely a pillérek és árkádok tömegéről ismert, melyek belsejét díszítik. Helyén eredetileg római, később vízigót templom állt, mielőtt az umayyad mórok felépítették a Mezquitat. Miután a spanyolok visszahódították a területet, katedrális építettek a gigantikus mór épület közepén.

1Alhambra

A részben erőd, részben palota, részben kert Alhambra Dél-Spanyolországban, egy fennsíkon áll és tekint le Granada városára. A palota a 14. században épült Nasrid szultán parancsára. Az Alhambra ma az egyik legfőbb nevezetessége Spanyolországnak, rengeteg látogató érkezik Granadába csak azért, hogy lássa az Alhambrat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version