Kezdőlap Európa Európa 25 legtöbbet fotózott városa

Európa 25 legtöbbet fotózott városa

Ugyan Európa a Föld második legkisebb kontinense, mégis a világ összes részéről elinduló turisták több mint fele ideérkezik. Tulajdonképpen, a világ 10 leglátogatottabb országa közül 7 Európában található, s nem ok nélkül: kitűnő állapotban megőrzött kulturális örökségek, gazdag történelem, biztonság és jól működő infrastruktúra várja a látogatókat Európa legelképesztőbb városaiban.
Melyik európai városban készítik a legtöbb fényképet? Nos, a válaszhoz egész egyszerűen el kell látogatnunk a sightsmap.com oldalra, amit egy számítástechnikai professzor, Tanel Tammet alkotott meg. A Sightsmap egy interaktív térképen mutatja meg, hogy hol és hány fotó szerepelt a panoramio.com-on. Eszerint pedig a következő városokat fényképezik a legtöbbet Európában:

25Dublin

Írország fővárosa, Dublin meglepően nagy egy körülbelül kétmilliós népességű országhoz képest. Dublin történelme ezer évre nyúlik vissza, így a város egyszerre érdekes, történelmi helyszíneket és nyüzsgő modern kikötőt is kínál az idelátogatók számára.

24Valencia
flickr/K?13

Spanyolország egyik legnagyobb és legfontosabb városa, Valencia a Földközi-tenger egyik gyöngyszeme. A hosszú évekig tartó építkezések és felújítások után, ma Valencia már a Fallas Fesztiváljáról és a Művészetek városa nevű építészeti mesterművéről híres.

23San Sebastian

San Sebastian az észak-spanyolországi Baszkföldön található, a Biscayai-öböl partja mentén. A gyönyörű tengerparti várost a kitűnő strandjai és az egyedülálló kulináris hagyományai miatt kedvelik.

22Fira

A csodás görög sziget, Szantorini fővárosa, Fira építészetét a velencei és a kükladikus kultúra „házassága” inspirálta. A 400 méter magas tengeri sziklák peremén végighúzódó város fehér macskaköves utcái boltoktól, tavernáktól, hotelektől és kávézóktól nyüzsögnek.

21Amszterdam

Európa egyik legnépszerűbb turista úti célja, Amszterdam főleg a fantasztikus buli hangulatáról, a marihuána használatáról és a piroslámpás negyedéről ismert. Ezeken kívül azonban, Hollandia fővárosa sokkal többet kínál az idelátogató számára, gyönyörű kanálisok, történelmi épületek és világszínvonalú múzeumok várják a turistákat.

20Porto

A Portugália északi részén található, Duero-folyóra néző dombok mentén elterülő nyüzsgő város, Porto leginkább a finom portói boráról híres. Az ízletes ital mellett azonban, a természeti és építészeti szépsége is díjat érdemelne.

19Berlin
wikipedia/Axel Mauruszat

Németország fővárosával, Berlinnel kapcsolatban, sokan először a II. világháborús történelmére és a hidegháború idején, a berlini fallal kettéosztott Kelet-Németországra és az NDK-ra asszociálnak. Miután 1989-ben ledöntötték a történelmi falat, Berlin egy hatalmas, egyesített város lett, ahol elképesztő látványosságok, kultúra és pezsgő éjszakai élet várja a turistákat.

18Athén
flickr/hermenpaca

A több mint 3000 éve lakott Athén a nyugati civilizáció bölcsője, valamint a demokrácia szülőföldje. a város híres az régészeti romjairól és emlékműveiről, mint például a híres Akropolisz és az ókori Agora.

17Granada
flickr/aesedepece

A Spanyolország déli részén elterülő, Sierra Nevada hegylánc lábánál található Granada városa a hagyományos kultúrák, az élénk éjszakai élet és az olyan látnivalók tökéletes keveréke, mint a világhírű Alhambra, egy mór építésű erőd.

16Salzburg

Az Ausztria középső részén, a német határ közelében elhelyezkedő Salzburgról a legtöbb embernek először valószínűleg az jut eszébe, hogy ebben a városban született Wolfgang Amadeus Mozart. A domb tetején álló, középkori erődítményével, a festői óvárosával és a lélegzetelállító alpesi tájaival Salzburg egészen biztos, hogy az év minden napján elvarázsolja az idelátogatókat.

15Bécs

Ausztria és a világ zenei fővárosaként, Bécs már igen hosszú ideje büszkélkedhet kulturális hírnevével. A város építészete igen sokszínű, a gótikus katedrálisoktól kezdve, az art nouveau kiállító központokon és a barokk palotákon át a modern galériákig minden stílus fellelhető Bécsben.

14Verona

Veronáról nyilvánvalóan, sokaknak az jut eszébe, hogy a város szolgált Shakespeare világhírű Rómeó és Júlia című tragédiájának helyszínéül. A festői város tele van római romokkal, reneszánsz palotákkal és középkori épületekkel. Az Észak-Olaszországban elhelyezkedő Veronában a látogatók a folyamatosan viaskodó tömegek nélkül élvezhetik egy ókori, olasz város minden báját.

13München

Münchenben rendezik meg a világhírű Oktoberfestet, de nem csak emiatt számít az egyik legtöbbet fotózott európai városban. München a kutatások és a technológia egyik fő nemzetközi központja. A Bajorország fővárosa Németország egyik legvirágzóbb városa, ami kutatóegyetemekkel, BMW szintű globális vállalatokkal és a legkorszerűbb tudományos múzeumokkal büszkélkedhet.

12Lisszabon

Az Atlanti-óceánhoz közel, a Tajo folyó mentén elterülő, portugál főváros, Lisszabon igazán csábító úti célnak számít a meleg időjárásnak, a gyönyörű fasoroknak, a különös boltoknak és a színes szomszédságoknak köszönhetően. Az egész várost a hagyományos fado zene járja át.

11London

London egy lenyűgöző város telis-tele történelemmel, amit az idelátogatók múzeumokban és művészeti galériákban ismerhetnek meg. Ezen kívül, gyönyörű zöld parkok, fantasztikus bevásárlóközpontok és éttermek várják a turistákat, s persze itt él a híres királyi család is. Londonban valóban meg van minden, amire egy pompás városnak szüksége lehet.

10Madrid

Spanyolország fővárosa, Madrid leginkább az izgalmas éjszakai életéről híres. A számos egyetemnek otthont adó várost különböző etnikai csoportok alkotják, így Madrid Európa egyik legszínesebb kozmopolita városa.

9Prága

Prága a lenyűgöző katedrálisok, a középkori épületek, az élénk kultúra, a finom ételek és az energikus atmoszféra varázslatos városa, s ezek összességükben teszik Európa egyik leglátogatottabb városává. Ide látogatva, a prágai vár egy abszolút kihagyhatatlan látnivaló.

8Budapest

Magyarország fővárosa, Budapest valójában két városból áll, Budából és Pestből, amiket a Duna választ szét, ám egyesítve egy hatalmas metropoliszt alkotnak. A gyakran a „Kelet Európája” néven emlegetett Budapest az építészeti gyöngyszemek, a festői hidak, a kényeztető források, a kulináris élvezetek és rengeteg barátságok arc városa.

7Firenze

Toszkána fővárosát, Firenzét az itt fellelhető számos művészeti és építészeti kincs miatt gyakran „hatalmas, szabadtéri múzeumként” jellemzik. A város minden pontján megtalálhatóak az olyan művészeti remekművek, mint a Santa Maria del Fiora és az Ufizzi galéria.

6Monaco

Ha Monacóról van szó, a legtöbb embernek a több milliós jachtok, a pénznyelő kaszinót és a drága hotelek jutnak eszébe. Az igaz, hogy Monaco a gazdagok tökéletes játszóterének számít, ám számos olyan látnivaló és hely várja a kevésbé gazdag turistákat, ahol ők is nagyszerűen érezhetik magukat.

5Velence

Az Olaszország északkeleti részén elhelyezkedő Velence egy 118 szigetből álló szigetcsoport, melyeket gyönyörű hidak és csatornák százai kötnek össze. A festői vízi utak és a történelmi épületek varázsolják Velencét a világ egyik legromantikusabb városává.

4Isztambul

Isztambul egykor az oszmán és bizánci birodalmak fővárosaként szolgált, ma pedig Törökország legnagyobb városa. Isztambul az Ázsiát és Európát összekötő, szűk tengerszoros, a Boszporusz két partján terül el, így ez a világ egyetlen olyan városa, ami két kontinensen helyezkedik el.

3Párizs

Az évente több mint 45 millió látogatót vonzó Párizs a világ legnépszerűbb turista úti céljának számít. Olyan becenevekkel ruházták fel, mint például a fények városa. Franciaország fővárosáról első sorban mindenkinek a romantikus hangulat jut eszébe. Párizs vezeti a világ üzleti-, szórakoztató-, gasztronómia-, divat-, művészet-, és kultúraiparát.

2Barcelona
flickr/papalars

Barcelona okkal Spanyolország egyik top úti célja, hiszen itt a turisták mindent megtalálhatnak, amire egy tökéletes kiránduláshoz szükségük lehet, a történelmi építészettől kezdve, az élénk bevásárlóközpontokon át, a nyüzsgő éjszakai életig. Barcelona jellegzetességei a híres spanyol építész, Anton Gaudí építészeti remekművei, mint például a híres Szent Család-templom.

1Róma

Olaszország fővárosa, Róma egy hatalmas és összetett város, ami egyszerre történelmi és modern. Az ókori, római épületeknek és a Vatikánvárosnak otthont adó Róma már több mint 2500 éve fontos kulturális-, hatalmi-, és vallási központ.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version