Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Ibizán

A 10 legjobb hely Ibizán

A Baleár-szigetek egyik leghíresebb, leglátványosabb és legnépszerűbb szigete kétség kívül Ibiza. Ugyan a sziget mérete viszonylag aprócska, ám elképesztő mennyiségű látnivaló és program várja az idelátogatókat. Ibizi főként a páratlan éjszakai életéről ismert, de napközben is számos dolgot felfedezhetünk a szigeten, Ibiza történelmi helyeitől kezdve a Cala Llenya homokos strandjaiig.

10Cala Llenya

Ha egy kicsit nyugodtabb strandot keres Ibizán, akkor Cala Llenya a megfelelő választás. A part mindössze tíz percre fekszik San Carlostól. A strand a város kisebb részén helyezkedik el, ez pedig azt jelenti, hogy nincs is akkora tömeg. A több tucat éjszakai bár helyett, Cala Llenya-t sűrű, zöld fenyők veszik körül. A strandon közkedvelt program a röplabda. Cala Llenya sok családot is vonz a jóval nyugodtabb hangulatának köszönhetően. Akik a vasárnapot is itt töltik, mindenképp látogassanak el a minden héten megrendezett Cala Llenya piacra mielőtt a strandra vennék az irányt.

9Playa d’en Bossa

Nem titok, hogy az emberek többsége a gyönyörű üdülőközpontok miatt érkezik Ibizára, erre pedig talán a legjobb hely Playa d’en Bossa. Ez a tengerparti üdülőhely tökéletes azok számára, akik egy all-inclusive nyaraláson szeretnének részt venni közvetlenül a part mentén. Playa d’en Bossa a sziget leghosszabb strandja is, így helyproblémája biztosan nem lesz. Ha az éjszakai élet miatt látogat el Ibizára Playa d’en Bossa akkor is nagyszerű választás, hiszen számos éjszakai bár és klub várja a szórakozni vágyó fiatalokat, melyek közül több a homokos parton található.

8Santa Eulalia del Rio

Santa Eulalia del Rio az egyik fő üdülőközpont Ibiza keleti részén. Ibiza repülőterétől mindössze egy rövid autóútra található, s ez a tökéletes hely mindazok számára, akik kedvelik a kultúrát, az isteni ételeket, a strandokat és az elképesztő tájvidékeket. Az egyik út, ami Santa Eulalia del Rio-ba vezet a part mentén végighúzódó sétány. A pálmafákkal övezett sétányon a tenger mellett sétálgathatunk, miközben megcsodálhatjuk a több kilométer hosszan végignyúló strandot. A térségben a vásárlás és a kulináris élvezetek legyőzik az éjszakai életet.

7Cala Llonga

Cala Llonga üdülőközpontja egy igen széles homokos stranddal, elképesztő kilátással a gyönyörű öbölre, sőt még fenyőfákkal borított dombokkal is büszkélkedhet. Cala Llonga talán a legcsaládközpontúbb Ibizán, ez pedig azt jelenti, hogy a térségben számos kisgyerekes család tölti a nyaralását. Cala Llonga fő strandján egy játszótér és egy kicsiknek való vidámpark is várja a gyerekeket. Cala Llonga mindössze tíz percre helyezkedik el Ibiza városától, így ha már „belefáradtunk” az egész napos napfürdőzésbe, könnyedén átugorhatunk a városba és megismerhetjük a sziget történelmi látnivalóit is.

6Sant Josep de sa Talaia

Ha Ibiza egyik másik, kevésbé ismert arcát is szeretné felfedezni, mindenképp látogasson el Sant Josep de sa Talaia térségébe. A sziget délnyugati részén található Sant Josep de sa Talaia büszkélkedhet Ibiza legelképesztőbb tájvidékével. A Salines Nemzeti Park és a Vendranell Természetvédelmi Terület a két legjobb példa a bámulatos tájakra, ám itt barangolva kialudt vulkánokhoz és lenyűgöző strandokhoz is közel kerülhetünk. Cala Comte tengerpartján pihenhetünk a homokos strandon vagy épp ellátogathatunk az egyik helyi sörfőzdébe is. Sant Josep de sa Talaia egyértelműen a természetkedvelők kedvenc helye lesz a szigeten.

5Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany – gyakran csak röviden, Sant Antoni-ként használják – Ibizia második legnagyobb községe. Sant Antoni de Portmany-t tartják Ibiza messze legjobb bulizós településének, nem ok nélkül, hiszen a táncolni és az inni vágyóknak való helyekben itt bizony nincs hiány. Kezdje az estét a Sunset Strip-en, ahol kávézókból és bárokból csodálhatja meg a bámulatos ibizai naplementét, majd vegye az irányt a West End felé, ahol az éjszakai klubok többsége található. A kevésbé partiőrülteknek sem kell aggódniuk, hiszen napközben fürdőzhetnek a strandon, vagy épp sétálgathatnak a Passeig de ses Fonts nevű sétányon.

4Es Vedra

Ibiza egyik legizgalmasabb úti célja a Cala d’Hort partja mentén található Es Vedra. A teljesen lakatlan Es Vedra-hoz számos rejtély fűződik, főként a föníciai holdistennővel, Es Vedra to Tanit-tal kapcsolatban. Itt próbálták meg a hírhedt szirének kicsalogatni Odüsszeuszt a hajójából, melyről Homérosz Odüsszeia című művében olvashatunk. Es Vedra-t olyannyira mágikusnak tartják, hogy többen úgy gondolják, hogy rejtélyekben csupán az Északi-sark és a Bermuda-háromszög előzi meg. A kíváncsiskodók részt vehetnek olyan kirándulásokon, melyek során közel merészkedhetnek Es Vedra-hoz, plusz a környező tájakat is megcsodálhatják.

3Portinatx
flickr/Phil Guest

A sziget legészakibb partján helyezkedik el Portinaty üdülőhelye három elképesztő stranddal, melyek közül a legnagyobb a homokos S’Arenal Gros, a másik kettő pedig a jóval privátabb jellegű, kevésbé zsúfolt S’Arenal Petit és Playa Porto. Mind három strandon vízi mentők óvják a fürdőzőket, az árusok és a napágyak pedig még kellemsebbé teszik a nyaralásukat. Amellett, hogy hátradőlhetünk és csak élvezhetjük a napsütést, Portinatx-ban a búvárok és a könnyű búvárok is megtalálják a számukra tökéletes kikapcsolódást a kristálytiszta víznek köszönhetően. Portinatx továbbá remek lehetőségeket kínál egy családi vakációhoz is, sőt a parton hosszú, kellemes sétákat is ejthetünk. A legjobb pedig az egész helyben, hogy az itt található szállodák mindegyike csupán egy rövid sétára helyezkednek el valamelyik strandtól.

2Es Canar
flickr/yashima

A sziget keleti oldalán található üdülőközpont, Es Canar leginkább a hippi piacáról híres, ám ettől sokkal több látnivalót és programot kínál. Es Canar fenyőerdőkből és homokos tengerpartokból áll, tehát elképesztő a kontraszt a két igen kivételes tájvidék között. Es Canar a szabadtéri programok kedvelői számára is az igazi paradicsomot jelenti, hiszen olyan sportolási lehetőségek várják őket, mint a windsurfing és a parasailing. Természetesen a minden szerdán megrendezett, híres hippi piacot semmiképp se hagyják ki, ahol helyi kézműves csecsebecséket és mindenféle szuvenírt vásárolhatnak.

1Ibiza város

Az Ibiza nevű kikötővárosa a sziget legnagyobb és a legszebb úti célja. A Földközi-tengerre néző Ibiza városára jellemzőek a hangulatos macskaköves utcák, valamint egy erődítmény is magasodik a városban. A helyiek által Eivissa-ként emlegetett város két részre oszlik: Dalt Vila és Eixample. A tenger felett magasodó Dalt Vila, vagyis az Óváros Ibiza egy történelmi része, ami telis-tele van világszintű éttermekkel és bárokkal. Alatta bújik meg Eixample, ahol a legtöbb újabb építésű épület is található. Ibiza városába érkezve semmiképp se hagyjuk ki a Havas Boldogasszony katedrálist, innen ugyanis elképesztő kilátás nyílik az egész városra.

2 HOZZÁSZÓLÁS

    • Helló! Szeretném,ha még olvashatnák az élményeidről! Szeretnék Ibizán nyaralni! Próbálok infókat gyűjteni,valós tapasztalatokból! Köszönöm!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version