Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Mallorcán

A 10 legjobb hely Mallorcán

Akár a napfürdőzést kedveli a gyönyörű strandokon, a kristálytiszta Földközi-tenger mentén, akár középkori falvakat fedezne fel, Mallorca biztosan kielégíti minden kiránduló vágyát. Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobbika, mely a világ összes részéről vonzza a turistákat. A Spanyolországhoz tartozó szigeten az arab és a római történelem hatásai is láthatóak.
A sziget igen látványos a hatalmas, tengerbe olvadó szikláival. A narancs- és olajfa ültetvények, valamint a buja zöld növényzet is hozzájárul Mallorca szépségéhez és bájához. Az aktív pihenést kedvelőknek sem kell szomorkodniuk, hiszen a sziget hegyvidéki, szerpentines utak is rendkívüliek.

10Cala Millor

A Mallorca északi részén fekvő Cala Millor igen népszerű nyaralóhelynek számít az európai és brit családok körében. A sziget legnagyobb turista központja büszkélkedhet az egyik legjobb stranddal is. Cala Millor magyar jelentése „a jobb öböl”, nem ok nélkül, hiszen a strand kristálytiszta vizet és finom homokos partot kínál, ami tökéletesen alkalmas a napozásra. A turisztikai irodák szerint Cala Millor az partvidék egyik legélénkebb üdülőhelye. A szórakozáshoz hozzájárulnak azok a brit bárok is, ahol akár kipróbálhatjuk magunkat bingóban és különböző kvízekben is. A bulizni vágyókat pedig számos diszkó várja Cala Millor területén.

9Deia

A Deia nevű apró, észak-mallorcai faluba főként a hihetetlen tájvidék vonzza az írókat és a zeneszerzőket. Kit ne inspirálnának a sziklák tetején elhelyezkedő, a Földközi-tengerre néző olaj- és narancsfa ültetvények? Itt írta Robert Graves a „Hercules: My Shipmate” című könyvét, Anais Nin-t pedig az 1920-as években ihlette meg a part. Manapság, a neves írókat felváltották az olyan híres rock sztárok, mint például Mick Jagger. Néhány zenész még közösen zenélt is a helyiekkel a helyi bárokban. A bájos, macskaköves utcákon sétálgatva biztosan ellazulnak az idelátogatók, az aktívabb pihenésre vágyók pedig a hegyekben is túrázhatnak.

8Magaluf

Magaluf egy másik játszótér az európaiak számára. A Mallorca délnyugati részén elhelyezkedő Magaluf fehérhomokos partja úgy vonzza a családokat, mint a fiatal felnőtteket, akik az alacsony alkohol áraknak köszönhetően gyakran nagy ivászatba kezdenek. Július és augusztus a legzsúfoltabb, ám főként azért éri meg ekkor idelátogatni, mert eszméletlen színnel térhetünk haza a nyaralásból. Az erős úszók, akik akár egy negyed mérföldet is képesek leúszni egyszerre, a Fekete Gyík szigetre is eljuthatnak. A Magaluf-öböl közepén elhelyezkedő sziget azért kapta ezt a nevet, mert hihetetlenül sok fekete gyík rohangál rajta.

7Cap de Formentor

A Cap de Formentor néven ismert sziklás, szélfútta félsziget igazi kényeztetés a szemnek. Van valami igazán szép a zöld és barna tájban. Cap de Formentor Mallorca legészakibb csücske. Egy 1863-ban épült világítótorony őrködik a kanyargó út végén, melyet igen félelmetesnek tartanak, ám ha legyőzzük a rémületünket hihetetlen látvány tárul elénk a Földközi-tengerre néző, 400 méter magas szikla tetejéről, sőt innen Mallorca legmegközelíthetetlenebb partját is megcsodálhatjuk. Könnyebben eljuthatunk Formentor fehér homokos strandjára, ahol az 1929-ben épített luxus szálloda, a Hotel Formentor is áll.

6Cala d’Or

A meszelt vályogházaival Cala d’Or-t tartják az egyik legszebb üdülőközpontnak Mallorca keleti partján. Az itt „parkoló” jachtok számából is könnyedén rájöhetünk, hogy a bája mellett, Cala d’Or az egyik leggazdagabb nyaralóhely is. A jacht tulajdonosok körében a biztonságos kikötőjének köszönhetően ilyen népszerű. A nagyszerű, homokos strandjai teszik igazán fantasztikus hellyé. Mallorca más partjaihoz képest Cala d’Or aprócskának mondható, ám mindig találunk még egy helyet. A térségben felkapott programnak számítanak a hajókirándulások, melyek során olyan strandokra is eljuthatunk, ahová másképp lehetetlenség. Cala d’Or továbbá a búvárok és a könnyű búvárok számára is nagyszerű helyeket kínál.

5Valldemossa

A Serra de Tramuntana hegységben megbúvó apró települést, Valldemossa-t Mallorca egyik legszebb városának tartják. A szűk, macskaköves utcák mentén régi házak sorakoznak, melyeket sűrű, zöld növényzet és virágok díszítenek. Az ajtókon gyakran megjelenik Mallora védőszentjének a képe. Valldemossa legnépszerűbb látnivalója egy 13. századi karthauzi kolostor, a Real Cartuja de Valldemossa, ahol a híres, lengyel zeneszerző Frederic Chopin egykor élt. Sok más zeneszerző, író és művész is járt a nyári fesztiváljairól híres városban. Valldemossa remek hely a kerékpárosok és túrázók számára is.

4Pollenca

Ha kedveli a középkori városokat, Pollenca, egy csodás észak-mallorcai város biztosan elvarázsolja majd. A macskaköves utcák mentén található épületek több évszázadra nyúlnak vissza. A város egyik legkiemelkedőbb látnivalója az a 365 lépcsőfok, mely a Kálvária-domb tetejére vezet. Nagypénteken parádét rendeznek a városba, mely során eljátsszák a Kálváriát és a keresztre feszítést. A város főterének legnépszerűbb látnivalója a 13. századi templom, melyet a templomos lovagok építettek. Egy másik nevezetesség a város északi részén átívelő, 18. századi román stílusú híd. A gyönyörű strandjáról, éttermeiről és kávézóiról ismert Port de Pollenca csupán néhány kilométerre fekszik.

3Alcudia

Alcudia városa egy igen népszerű turista úti cél Mallorca északi részén. A családbarát térség mindazok számára nagyszerű üdülőhelyként szolgál, akik szeretik a strandokat, a tengerparti programokat és a középkori falvakat. A fallal körülvett település néhány épülete a 13. századból származik, a falat pedig a 14. században húzták fel Alcudia köré. A Szent Jakab templom előtt a római korból fennmaradt romokat is megcsodálhatjuk. Azok, akik július elején érkeznek Alcudia-ba, a Szent Jakab tiszteletére tartott, kilenc napos ünnepségen is részt vehetnek. A fesztivál során számos program várja az idelátogatókat, egyik este például mindenki ókori római embernek öltözik be.

2Soller

Soller egy hagyományos mallorcai falu, ahová sok turista látogat el egy egynapos kirándulás alkalmából Palma városából. Ha szívesen megismernék a kis települést mindenképp az 1912-es keskeny vágányú vonatra pattanjanak fel. Azok, akik autóval érkeznének, készüljenek fel a magas autópályadíjakra és a szerpentines utakra. Az idelátogató turistákat biztosan elvarázsolja a bájos, narancsfa ültetvényekkel körülvett falu hangulata, ennek köszönhetően nevezik a „narancs városának.” Soller remek műgyűjteménnyel is büszkélkedhet a Can Primera-ban és a Természettudományok Baleár Múzeumában. A településen számos fesztivált rendeznek, beleértve a művészeti- és zenei fesztiválokat. Egy elbűvölő villamos köti össze Soller-t a népszerű üdülőközponttal, a körülbelül 4 kilométerre elhelyezkedő Port de Soller-rel.

1Palma de Mallorca

A gyakran csak röviden, Palma néven emlegetett, fővárosként funkcionáló Palma de Mallorca-ban a sziget népességének a fele él. A bájos város a színes épületeivel remekül megismerteti az idelátogatókkal Mallorca történelmét, hiszen a rómaiaktól kezdve a keresztényekig számos nép uralkodott a térségben. A kultúrák hatásainak maradványai a mai napig fellelhetőek az óvárosban, mely főként a La Seu, masszív 13. századi, mecsetre épített katedrálisáról híres. Mindenképp szakítsunk időt egy sétára az óváros szűk utcáin, ahol rendkívül különleges galériákat, kávézókat és boltokat találhatunk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version