Kezdőlap Dél-Amerika Top 10 látnivaló Chilében

Top 10 látnivaló Chilében

Az Andok és a Csendes-óceán közé beszorított Chile-t gyakran a világ leghosszabb országaként emlegetik. Chile csupán 180 kilométer széles, de a tengerpartja több mint 4300 kilométer hosszan húzódik. Chile legjobb látnivalói között van például a világ legszárazabb sivatagja, gleccserek és fjordok hihetetlen látványa és a pacifikus tűzgyűrű mentén található vulkánok.

10Cerro San Cristobal

Santiago északi részén található a Cerro San Cristobal nevű domb, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik elénk a városra, sőt tiszta időben még az Andok is látható. A csúcson áll egy templom és egy 22 méter magas Szűz Mária szobor. A csúcsra felvonó kocsival vagy egy hosszú túra során juthatunk fel. A Cerro San Cristobal ad otthont Santiago legnagyobb nyilvános parkjának is, a Parque Matropolitano-nak. A parkban van botanikus kert, állatkert, sőt két medence is.

9Monumento natural Los Pingüinos

Chile déli részén élő legnagyobb pingvin kolóniájában, a Monumento natural Los Pingüinos nevű parkban több mint 120.000 Magellán-pingvin él. A pingvineknek az apró, csupán egy négyzetkilométeres Magdalena-sziget ad otthont, melynek tetején egy piros világítótorony áll. Minden év szeptemberében vagy októberében a madarak ide vándorolnak, hogy megtalálják társukat. Március végén pedig újra visszatérnek a tengerbe.

8Chiloe templomai

Az elszigetelt Chiloe szigetcsoport főként az egyedi templomairól híres, amelyek különleges építészeti stílussal, az úgy nevezett Chilota-val büszkélkedhetnek. Ez a bizonyos stílus az őslakók és az európai jezsuiták befolyásának különösen egyedi kombinációja, melyet a szigeteken több mint 100 fából készült templomon keresztül ismerhetünk meg, melyeket a 17. században építettek. A templomok hatalmas hanyatlásnak indultak, de majd két tucat felújított hely mára már elérhetővé vált a turisták számára is, és gyönyörűen bemutatják a látogatóknak ezt a különleges mesztic stílus kombinációt.

7Valparaiso

Chile középső részén, a Csendes-óceán partjánál található Valparaiso a színes házairól, a bohém kultúrájáról és csodás tengerparti kilátásáról híres. A Csendes-óceánra néző, több tucat meredek hegyoldalra épült városban az utcák és macskaköves sikátorok által kreált labirintusban barangolhatunk, valamint megcsodálhatjuk a gazdag építészeti és kulturális örökségeket.

6San Rafael gleccser

A San Rafael Nemzeti Park-ban található hatalmas San Rafael gleccser a San Rafael Lagúnába végződik. A gleccser hajóval vagy repülővel közelíthető meg. A hajós utazás már önmagában is rendkívül látványos, hiszen elhaladunk az elszigetelt Aisén régió szűk csatornái mellett is. A hajóból csupán a gleccser végét láthatjuk, ami körülbelül 15 kilométerre található az elejétől.

5Valle de la Luna

A Valle de la Luna az Atacama-sivatagban található. Ezt a lélegzetelállító sivatagi tájat évszázadokon át a szél, a homok és a kavicsok formálták. A hatalmas homokdűnék és kőformációk a hold felszínére emlékeztetnek, s emiatt kapta a régió a Valle de la Luna nevet, melynek jelentése „A Hold Völgye”.

4Torres del Paine

A Torres del Paine egy nemzeti park Patagónia Extreme South régiójában. A hegyekből, tavakból és gleccserekből álló park középpontjában a három „Towers of Paine” áll, vagyis három látványos gránit csúcs, melyeket a gleccserjég formált. A legmagasabb csúcs körülbelül 2500 méter magasan található.

3Pucon

Pucon egy apró, turistaváros a déli Lake District közepén. A páratlan várost egy gyönyörű tó és egy lenyűgöző vulkán teszi Chile egyik legnépszerűbb turista látnivalójává. Pucon változatos sportolási lehetőségeket és rekreációs tevékenységeket kínál, mint például vízi síelést, síelést, vadvízi evezést, kajakozást, lovaglást, természetes forrásokat, de akár a Villarrica vulkánra is felmászhatunk.

2Lauca Nemzeti Park

Chiel egyik legnagyszerűbb látnivalója, a Lacua Nemzeti Park az ország északi részén, az Andoknál található. A nemzeti park legcsodásabb látnivalója a gyönyörű Lago Chungará, a világ egyik legmagasabban elhelyezkedő tava. A tó felett elnézve, láthatjuk a Volcán Parinacota hihetetlenül tökéletes kúpját, és szunnyadó ikertestvérét, a bolíviai határ túloldalán, a Volcán Pomerape-t.

1Húsvét-sziget

A világ egyik legelszigeteltebb szigete, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán délkeleti részén található. Bár hivatalosan Chile része, a parttól több ezer kilométerre helyezkedik el, durván fél úton Tahiti felé. A sziget a 887 fennmaradó hatalmas szobráról híres, az úgy nevezett „moai-ról”, melyeket még évszázadokkal ezelőtt a korai Rapanui emberek alkottak. Nem meglepő, hogy remekül nyilvánosságra hozott kőszobrok beárnyékolják a sziget más látnivalóit, pedig a Húsvét-sziget néhány nagyszerű búvárkodási és szörfölési lehetőséges is nyújt, sőt két vulkáni kráter és több homokos strand is várja az ideérkezőket.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version