Kezdőlap Közép-Amerika A 25 legjobb karibi strand

A 25 legjobb karibi strand

A karibi strandok kétségkívül a világ legjobbjai közé sorolhatóak. A gyönyörű strandok lélekmelengető napsütést, kristálytiszta vizet és fehér vagy akár rózsaszín homokos partot kínálnak. Igen nehéz a legjobbakat kiválasztani közülük, de lássuk a 25 legnagyszerűbb karibi strandot.

25Palm Beach
wikipedia/Nikonian

Az Aruba szigetén található Palm Beach-re a fehérhomokos part és a nyugodt víznek köszönhetően kiváló úszási feltételek a jellemzők. A strandon minden irányba üdülőhelyek övezik, így jóval zsúfoltabb ez a térség, mint Aruba más strandjai, de Palm Beach számos kényelmi felszereléssel és szolgáltatással is büszkélkedhet. Az üdülőhelyek földszintje nyitva áll a nyilvánosság számára is, illetve különböző felszereléseket is bérelhetnek az idelátogató turisták.

24Orient Beach
flickr/Conlawprof

Az Orient Beach Szent Márton-sziget legjobb strandja, gyakran a Karib Francia Riviéraként emlegetik. A hatalmas, több mint egy kilométer hosszú part számos strand bárnak és étteremnek is otthont ad, amelyek változatos menüket kínálnak a hivatalos francia ételektől kezdve, a pizzákon és hamburgereken át, a helyi specialitásokig bármit megkóstolhatnak az idelátogatók. Fontos, hogy a strand két részre van osztva: északi része „prűd oldal”, míg a déli a „nudista oldal.”

23Punta Cana

A Dominikai Köztársaság fő üdülőterületének tartott Punta Cana partvidékre az elképesztő fehérhomokos strandok a jellemzők. Az üdülők többsége hatalmas, akkorák, mint egy kisebb város. Az üdülőközpontokon belül az éjszakai élet rendkívül élénk, a főleg helyi színészek Las Vegas stílusú előadásokkal szórakoztatják a nézőket. Punta Cana területén vízi parkok, bevásárló központok és golfpályák is várják az ideérkező turistákat.

22Patkó-öböl (Horseshoe Bay)

A Bermuda gyakorlatilag nem egy Karib-sziget, hangulata mégis rendkívül karibi, így méltó helyet foglal el a legjobb karibi strandok listáján. A Bermuda leghíresebb strandja a Horseshoe Bay, vagyis a Patkó-öböl. Az elképesztően népszerű öböl a fő sziget déli partján található. A strandot a hihetetlenül finom, rózsaszínes színben pompázó homok jellemzi. Fontos megjegyezni, hogy a szigeten nem trópusi, hanem szubtrópusi időjárás van, tehát májustól kora októberig meleg, de utána, az év többi részében hideg és esős idő váltja fel a csodás nyári időjárást.

21Playa Paraiso
flickr/Topyti

A Playa Paraiso egy Cayo Largo del Sur nevű, Kubához tartozó korallszigeten található. A strand, a közeli Playa Sirena-val közösen alkotják a sziget homokos partvidékének leglátványosabb részét. A Cayo Largo védett nyugati végén elhelyezkedő, nagy kiterjedésű strandok csillogó, fehérhomokos partokkal és kristálytiszta karib-tengeri vízzel büszkélkedhetnek. A Playa Paraiso-n egyetlen tengerparti étterem várja a turistákat, és semmi más.

20Reduit Beach
flickr/taxing

Saint Lucia legtöbb strandja viszonylag rövidnek számít, ám a Rodney-öböl több mint 8 kilométer hosszú Reduit Beach nevű strandja a tökéletes hely egy hosszú, lassú tengerparti sétához és egy kellemes úszáshoz a nyugodt tengerben. A sziget egyik legnépszerűbb strandja a Rex St. Lucian, Papillon és a Royal St. Lucian hotelek előtt terül el.

19Sainte Anne Beach
wikipedia/KoS

Guadeloupe egyik legnépszerűbb turistavárosa Saint Anne, így nem meglepő, hogy ez a település büszkélkedhet az ország egyik legjobb strandjával is. A Saint Anne Beach tökéletes lehetőséget biztosít a könnyű búvárkodáshoz, a búvárkodáshoz és a windsurfözéshez is. Akik nincsenek odáig a vízi sportokért, a parton pihenve élvezhetik a szikrázó napsütést. Saint Anne egyik hivatalos nyelve a francia, így az idelátogatók a nyelvi készségeiket is fejleszthetik a nyaralásuk alatt.

18Seven Mile Beach (Hét mérföldes strand)
flickr/Peter Q

Jamaica leghosszabb, a Seven Mile Beach névre hallgató strandját a mai napig a sziget legjobbjának tartják. A partrészt először az 1960-as években kezdték el kiépíteni, mára pedig üdülőközpontok sorakoznak a part mentén, ugyanakkor fenntartotta a szabad szerelem hangulatát is a nudistáknak kijelölt, bizonyos számú területtel. A strand negatívumaként róható fel, hogy az árusok a hajfonástól kezdve a marihuánáig mindent képesek rátuszkolni a pihenő turistákra.

17Shoal-öböl

Anguilla leghíresebb strandjában, a Shoal-öbölben meg van minden, ami egy feledhetetlen nyaraláshoz szükséges: több mint egy kilométer hosszú, finom homokos part, számos tengerparti bár és étterem, kényelmes, kisebb üdülők és egy part menti zátony, ami a könnyű búvárok és búvárok tömkelegét vonzza. Csak, hogy összezavarják azokat, akik először látogatnak el az öbölbe, három Shoal-öböl is van: a keleti, a felső és a nyugati. Mindhárom öböl nagyszerű strandokkal büszkélkedhet. A keleti part a legszélesebb és a legnépszerűbb, a felső part hasonló látnivalókat és programokat kínál, mint előbbi, ám kisebb területen, míg a nyugati park egy egyszerű strand privát üdülőkkel.

16Palm Island (Pálmafa-sziget)
flickr/ctsnow

A Grenadine-szigetek egy aprócska szigete, a kizárólag hajóval megközelíthető Palm Island csupán egy kilométerre található a Union-szigettől. A sziget jelenleg egy üdülőközpontnak és körülbelül húsz privát nyaralónak ad otthont. Az iguana vadászatot 1999-ben tiltották be, azóta pedig a Palm Island területén több ezer ilyen típusú gyík él. A Casuarina Beach a legszebb a szigeten található öt strand közül.

15Grace-öböl

A nyolc kilométer hosszú Grace-öbölnek a Turks- és Caicos-szigetek egyik legnépszerűbb szigete, a Providenciales ad otthont. Az elképesztő, fehérhomokos parttal és szikrázó, türkizkék vízzel büszkélkedhető Grace-öbölben található a sziget legtöbb hotelje és üdülőközpontja, itt fejlődik ugyanis a leginkább a turizmus, bár a többi karibi úti célhoz képest még itt is jóval el vannak maradva a fejlesztések. Ennek ellenére, az idelátogatók kellően nagy területen élvezhetik a legnépszerűbb Turks- és Caicos szigetet.

14Placencia

Belize egyik legjobb strandjával, a népszerű Placencia félsziget büszkélkedhet, sőt néhány igazán elképesztő korallzátonyt is megcsodálhatnak az idelátogatók. A Placencia félsziget keleti oldala egy igen nagy kiterjedésű, fehérhomokos strand, nyugati oldalát pedig egy hosszú, szűk öböl határolja. A gyönyörű strandok a számos, nem túl drága szállással együtt alkotnak egy nagyszerű helyet, ahol a turisták valóban kipihenhetik magukat.

13Félhold-öböl (Half Moon Bay)
flickr/Federi

Antigua talán legjobb strandja, a Félhold-öböl körülbelül 1,5 kilométer hosszan húzódik végig a délkeleti partján. Az öböl egy öt perces autóútra található a Freetown nevű falutól. Az Atlanti-óceán hullámzása igen erős is lehet, ám ez nem állítja meg a windsurfösöket, hogy a zátonyon túl merészkedjenek. A korallzátony a könnyű búvárok számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a part közelében csodálják meg a csodás tengeri élőlényeket. A Félhold-öböl ma már egy nyilvános park, ami tökéletes egy családi kiránduláshoz.

12Pink Beach
flickr/sharkbait

A Pink Beach Barbuda központi strandja. A több mint 12 kilométer hosszú, kietlen óceán part a Spanish Point és a Palmetto Point között terül el. A könnyű búvároknak itt hihetetlen élményben lesz részük. A pezsgő színű homok rózsaszín árnyalatban csillog az összezúzott korallok keveredésének köszönhetően. Az idelátogatók akár több kilométeren keresztül sétálgathatnak a parton, úgy, hogy egy lélekkel sem találkoznak közben.

11Los Roques

A Los Roques Szigetcsoport Nemzeti Parkját 1972-ben alkotta meg a venezuelai kormány, hogy megvédje a kivételesen gyönyörű tengeri ökoszisztémát. Ez a Karib-tenger legnagyobb tengeri parkja. A szinte érintetlen korallzátonyok a Karib-tenger néhány legszebb víz alatti állat- és növényfajának adnak otthont. A park különlegesen szép, fehérhomokos és többszínű strandokkal és kristálytiszta, meleg vízzel büszkélkedhet, melyeknek köszönhetően ez egy igazi paradicsom a búvárok, vitorlások és halászok számára.

10Varadero
flickr/dave~

Varadero Kuba egy viszonylag exkluzív részének számít, ahol számos privát hotel és lenyűgöző strand, valamint az ország egyedüli teljes golfpályája található. Varadero a leginkább a tiszta, türkizkék színű, meleg vizű, fantasztikus strandoknak köszönhetően igen népszerű a szervezett utazásokon résztvevők körében. Ide elsősorban az európai, a latin-amerikai és a kanadai turisták látogatnak el. Az Egyesült Államokból érkező turisták egyre növekvő számát egy megszorítás értelmében korlátozták, mivel az amerikai polgárok számára tilos Kubába utazniuk turistaként.

9Flamenco Beach

A Puerto Rico keleti részén található Culebra szigete népszerű hétvégi üdülőhelynek számít a puerto rico-i és az amerikai turisták körében. Culebra számos gyönyörű stranddal büszkélkedhet, melyek közül az egyik leghíresebb a Flamenco Beach, ahova a komptól ingajárattal juthatnak el az idelátogatók. A fehér korallhomokos strand több mint egy kilométer hosszan húzódik végig. A strandot sivatagi fákkal borított dombok veszik körül. A Flamenco Beach-et Tengeri Vadvilág Rezervátumként védik.

8Fehér-öböl (White Bay)
flickr/MaryAnnS

A Brit Virgi-szigetek négy szigete közül a legkisebb Jost Van Dyke, ami a néhány legfestőibb, karibi strandnak ad otthont. A sértetlen Fehér-öböl strandja egy titkos helynek számított egészen az elmúlt néhány évig, ám ma már több fő publikáció is rajong érte, és a világ top 10 strandjai közé is besorolták. A strand nyugodt, türkizkék vízzel és finom, fehérhomokos parttal büszkélkedhet, mögötte sűrű, zöld dombok emelkednek, együttesen pedig lenyűgöző látványt nyújtanak.

7Crane Beach

A Barbados délkeleti partján található Crane Beach csupán egy lépésre terül el a Crane Hoteltől. A Lifestyles of the Rich and Famous, vagyis a Gazdagok és Híresek Életstílusa című televíziós program szerint Crane Beach egyike a világ tíz legjobb strandjainak. A mérsékelt hullámoknak köszönhetően itt minden megadatott az olyan vízi sportokhoz, mint a „body surf” vagy a „boogey boarding.”

6Les Salines
flickr/rayced

Martinique egyik legjobb strandja, Les Salines, aminek partjára a fehér homok és a lágyan hajladozó pálmafák a jellemzőek. A strandon nincsen lehetőség zuhanyzásra és fürdésre, ám meglehetősen sok hely áll az idelátogatók rendelkezésére, ahol egy igazán hosszú, relaxáló napot tölthetnek el a tenger mentén egy hihetetlen panorámaszerű környezetben. Les Salines a hétköznapokon a legkevésbé zsúfolt, míg a hétvégéken rendkívül gyorsan megtelik családokkal, így főleg délutánonként elég tömötté válik.

5Grand Anse
flickr/scaglifr

Grenada több tucat lenyűgöző strandnak ad otthont, melyek közül a derűs Grand Anse az egyik legjobb. A derűs és nyugodt környezetéről híres Grand Anse több mint három kilométer hosszan terül el a sziget nyugati oldalán. A strand teljes egészében védve van a magas hullámoktól, az erős áramlásoktól és a széltől. Grand Anse az egyik leghíresebb grenadai látnivaló, amire a sziget néhány legjobb hotelje és előkelő háza néz le.

4Pink Sand Beach

A Fodor’s és a Frommer’s nevű úti kalauzok, valamint a The Travel Channel műsora alapján a bahamai Harbour Island a legjobb bahamai strandok egyike. Nem ok nélkül, hiszen a sziget a közel hat kilométer hosszan elterülő, fényképszerű, rózsaszín homokos strandjairól híres. A meleg, tiszta óceán remek lehetőséget biztosít a búvárok, halászok és hajósok számára, míg a félreeső zátonyoknál az úszás és a könnyű búvárkodás is biztonságos.

3The Baths

Az egyik leghíresebb karibi strand, a The Baths a Virgin Gorda, a Brit Virgin-szigetek harmadik legnagyobb szigetének a déli sarkában található. A strandon hatalmas gránit kövekből álló halmok fekszenek, melyek látványos csatornákat és barlangokat alkotnak, ezeket pedig dagály idején elönti a víz. A homokos strandon, a drámai hatást fokozva, trópusi pálmafák sorakoznak.

2Englishman’s Bay

Az Englishman’s Bay egy félreeső strand a Tobago nevű sziget szélvédett partján. Ugyan az öböl nem vonz olyan sok strandolót, mint Tobago nyugati strandjai, mégis a sziget egyik legszebbjének tartják. A strand maga klasszikus, félhold alakban helyezkedik el, amelyet két, erdővel borított hegyfok fog közre. A durva szemű, néhol egyáltalán nem, néhol pedig kissé lejtős homokos part közvetlenül ott kezdődik, ahol az erdő véget ér. A tengervíz egész évben nyugodt, így remek lehetőséget nyújt a könnyű búvárok és úszók számára.

1Trunk Bay

A Trunk Bay egy nemzeti park az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John nevű szigeten. A National Geographic Society nevű nonprofit alapítvány szerint a Trunk Bay nem csak az egyik legjobb Karib térség, de az egész világ egyik legszebb strandja is. Az öböl rengeteg hajós utakon résztvevő turistát vonz, ahol minden szükséges kényelmi felszerelés és szolgáltatás megtalálható, amire csak szükségük lehet, a snack bároktól kezdve, a zuhanyzókon és mosdókon át, a vízi mentőkig. A Trunk Bay főként a víz alatti útvonaláról híres, mely során egy lenyűgöző korallzátonyt csodálhatnak meg a könnyű búvárok.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version