Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Portugáliában

A 10 legjobb hely Portugáliában

Az Ibériai-félsziget nyugati partján elterülő Portugália a tökéletes klímájának, megfizethető utazási árainak és a kivételes látnivalóinak köszönhetően Európa egyik leglátogatottabb országa. Portugália igen változatos földrajzi adottságokkal büszkélkedhet, hiszen találhatunk itt zöldellő hegyeket, északon szőlőskerteket, dimbes-dombos farmokat, az ország középső részén középkori falvakat, a déli partvidéken pedig Algarve lenyűgöző strandjai várják a nyaralókat. Szintén Portugáliához tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és Madeira, melyek a buja tájvidékeikről és virágos kertjeikről ismertek.

10Coimbra

A Mondego folyó mentén elhelyezkedő, bájos város, Coimbra igazi kincsesláda a történelmi helyeket és a gyönyörű kerteket tekintve. Az élénk kulturális város híres továbbá az ország tradicionális „fado” zenéjének egy típusáról, a „Coimbrai fado” zenei stílusról. A város központjában Európa egyik legrégebbi egyeteme áll. Az egyik legjobb program Coimbra-ban, hogy egyszerűen vesszünk el a tömérdeknyi látnivaló közt, s fedezzük fel a város megannyi történelmi helyszínét, mint például a lenyűgöző Régi Katedrálist és a Szent Klára-kolostor, ahol Izabel királynő sírja is megtalálható. Egy coimbrai kirándulás sem lehet teljes anélkül, hogy ellátogatnánk a Coimbrai Egyetemhez, ahol megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb könyvtárát, a Joanina Könyvtárat.

9Azori-szigetek
flickr/salady

A Lisszabontól körülbelül 1500 kilométerre nyugatra, az Atlanti-óceánban elhelyezkedő Azori-szigetek kilenc vulkanikus szigetből áll. A szigetek főként a világszínvonalú bálnamegfigyelésről, az ásványi forrásaikról és a gyönyörű tengerparti városaikról híresek. Az Azori-szigetek legnagyobb szigete São Miguel „A Zöld Sziget” néven híresült el, míg Pico szigetén található Portugália legmagasabb hegye.

8Aveiro

Az Atlanti-óceán partvidékét körülölelő, Portugália középső részén elhelyezkedő nyüzsgő várost, Aveiro-t a bájos hidakkal összekötött, lenyűgöző kanálisainak, valamint színes gondoláinak és motorcsónakjainak köszönhetően gyakran nevezik „Portugália Velencéjének”. Emellett, a történelmi helyek, az elképesztő strandok és az ízletes ételek is vonzzák a turistákat Aveiro városába. Aveiro számtalan látnivalói közé sorolható az Aveiroi Katedrális, a São Gonçalinho Kápolna és a Convento de Jesus kolostor. Mindezen látnivalóknak és elképesztő műtárgyaiknak gyönyörű épületek adnak helyet.

7Evora
flickr/Jos Dielis

Evora ugyan egy aprócska város a dél-portugáliai Aelentejo régiójában, mégis számtalan látnivaló s program várja a nyaralni vágyó turistákat. A több mint 2000 évre visszanyúló történelemmel büszkélkedhető Evora a római uralom idején egy virágzó város volt. Manapság pedig, Alentejo fővárosaként az egyik legjobb állapotban megőrzött Óvárosnak tartják, ahol több mint 4000 történelmi építmény rejtőzik, mint például a régi római falak és templomok. A város egyik másik látnivalója a 13. századi Evorai katedrális, Portugália egyik legfontosabb gótikus stílusú épülete. A város határain kívül nem messze található Európa legnagyobb, történelem előtti megalit komplexuma.

6Porto

Az isteni portói boráról híres, nyüzsgő város, Porto a dombok mentén néz le a Duero folyóra Észak-Portugáliában. Porto szívében található egy csodás gyalogos zóna, a Ribeira. A hangulatos városrész a folyó partján helyezkedik el, s mindennap csak úgy nyüzsög az élőzenétől, a szórakozni vágyó látogatókat éttermek, kávézók és utcai árusok várják. Az igen népszerű környéket a Ponte Dom Luis uralja, egy fémből készített, emeletes híd, ami Porto-t köti össze a borospincéiről híres Vila Nova de Gaia városával.

5Madeira

Az „Atlanti-óceán úszó kertjeként” ismert Madeira, mint ahogy a becenevéből is látható, az Atlanti-óceán egy termékeny oázisa Portugália é Észak-Afrika között. A sziget a buja, zöld tájvidékeiről, virágos kertjeiről és borairól híres. Madeira top látnivalói közé tartozik az Orchidea-kert, a Laurissilva erdő, amely arról nevezetes igazán, hogy itt találhatóak meg a babérfák a legnagyobb mennyiségben a világon. Madeira fővárosa és egyben legnagyobb városa Funchal, mely több történelmi templomnak, erődítménynek, turista üdülőközpontnak és étteremnek ad otthont, a fákkal körülvett Lido Promenade pedig elképesztő óceáni látványt kínál.

4Sintra

A Sintra-hegység lábánál, a Lisszaboni partvidéken megbújó Sintra csupán egy egynapos kirándulásra van Portugália fővárosától. A bájos településre jellemzőek a zöldellő dombok, melyeket gyönyörű villák, királyi pihenőházak, kastélyok és paloták tarkítanak. Az egyik leghíresebb közülük a Pena Palota, a németországi Neuschwanstein-re emlékeztető fantasztikus épület. A portugál királyi család nyaralóházaként szolgáló palotát az 1800-as években építették. A Pena palotát elképesztő, erdős park veszi körül, így egzotikus fák, növények és virágok teszik még lenyűgözőbbé a palotát. Sintra-ba érkezve semmiképp se hagyjuk ki a város legmagasabb dombját megkoronázó Mór várát, valamint a romantikus Monserrate palotát és bámulatos szubtrópusi kertjeit.

3Óbidos

A nyugat-portugáliai Óbidos városát egy régi, erődített fal veszi körül. A fal mellett a város fő látnivalói a középkori kastély és a történelmi központ, ahol az idelátogatók élvezhetik a kellemes sétákat. A szűk, macskaköves utcák labirintusai vezetnek a zsúfolt terek mentén, melyeket hívogató kávézók, érdekes boltok, valamint meszelt házak és színes virágaik tesznek igazán bámulatossá. Manapság a kastély impozáns, díszes épülete a hatalmas kapukkal, tornyokkal és lőréses oromzatával luxus szállodaként üzemel, de ha nem is töltjük itt az éjszakát, mindenképp érdemes megcsodálni a középkori építményt.

2Algarve

Napos, mediterrán klíma, bámulatos strandok, festői városok, történelmi helyek, isteni ételek és megfizethető árak… csak néhány ok, hogy miért is Algarve az egyik legjobb hely Portugáliában, ahová mindenképp érdemes ellátogatni. A város legdélebbi régiójában található Algarve valóságos élmény a szemnek, az olajfa ültetvények békés tájvidékeitől kezdve, a hagyományos meszelt házakkal benépesült falvakon át, a vad, szélfútta partokig, melyeket drámai sziklák és nyári üdülőközpontok tarkítanak, az idelátogatók biztosan megtalálják a saját érdeklődési körüknek megfelelő tájvidéket. Faro a régió fővárosa, Lagos pedig a térség éjszakai élet központja. A narancsfákkal tarkított Silves főként a vörös homokköves sziklákból épített kastélyáról híres, míg Tavira egy rendkívül elegáns város, ahol reneszánsz emlékműveket, hidakat és kastélyokat csodálhatnak meg az idelátogatók.

1Lisszabon

A Tajo folyó partján, közel az Atlanti-óceánhoz helyezkedik el Portugália fővárosa és egyben legnagyobb városa, a hagyományos, fado zenétől nyüzsgő Lisszabon a meleg időjárásának, bájos fasorainak, régies boltjainak, gótikus katedrálisainak, lenyűgöző hidainak és színes szomszédságainak köszönhetően örvend rendkívül nagy népszerűségnek a turisták körében. A város legrégebbi kerülete, Alfama egy régi mór negyed, ahol a macskaköves utcák labirintusai mentén rusztikus épületek sorakoznak. A térség egyik fő látnivalója a Szent György kastély. A legjobb módja, hogy felfedezzük Lisszabont a vintage villamosok, mint például a jól ismert 28-as számú villamos, mely végigviszi a látogatókat a történelmi negyedeken, kerteken és a fő látnivalók mentén.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version