Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Olaszországban

A 10 legjobb hely Olaszországban

Az Európa déli részén elhelyezkedő, csizmaalakú ország a világ egyik legnépszerűbb úti célja, s nem ok nélkül, hiszen számos művészeti kincs, divattal átitatott városok, lenyűgöző tájak, heves emberek és világszintű ételek várják a látogatókat. Olaszország annyi látnivalót kínál, hogy egy élet is kevés lenne a felfedezésükhöz. A következőkben Olaszország néhány legszebb helyét soroljuk fel.

10Nápoly

Az ország egyik legzsúfoltabb metropolisza, Nápoly a dél-olaszországi Campania régió fővárosa. Nápoly igazi kincsesbánya a művészetek és a történelmi helyek szerelmeseinek, ezen kívül a város igazán élénk hangulatot is áraszt a boltjaival, éttermeivel és nyüzsgő éjszakai életével. Több, sokak által kedvelt, híres olasz étel is innen származik, mint például a pizza, a spagetti és az úgy nevezett parmigiana. Ezen ételek elkészítését igen komolyan veszik Nápolyban, általában friss, helyi alapanyagokat használnak hozzájuk. Mivel a városhoz olyan nevezetes helyek is közel vannak, mint a Nápolyi-öböl vagy Pompei, Nápoly tökéletes kiindulópont egy kis olaszországi kiránduláshoz.

9Észak-olaszországi tóvidék

Az Észak-olaszországi tóvidék déli vége viszonylag sík terepen terül el, ám északi vége olyannyira hegyvidéki, hogy a tavak mélyen az Alpokban bújnak meg. A látogatók körében már több mint 100 éve népszerűnek számító tóvidékre jellemző a jó idő és a rendkívüli tájvidék kombinációja, így nem meglepő, hogy évente hihetetlenül sok turistát vonz. A legnagyobb tó a Garda, ami elképesztő látványt kínál a hegyvidéki, északi részen. Como, a legalább ugyanennyire látványos tó szélétől közvetlenül erdős lejtők emelkednek magasra. A nyugatabbra található Maggiora ugyan kevésbé népszerű, ám szintén gyönyörű tó mentén számos népszerű családi üdülőközpont várja a turistákat.

8Szicília

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, Szicília egy autonóm régió Olaszországban, amihez több kisebb sziget is tartozik. Calabria tartományától az 5 kilométeres Messinai-szoros választja el. Az összes nagy mediterrán civilizációnak otthont adó Szicília igen gazdag a művészeti és történelmi helyeket tekintve, Szicílián találhatóak például Agrigento régészeti emlékei vagy Palermo barokk temploma. A sziget leglenyűgözőbb geológiai jellegzetessége az Etna, Európa legmagasabb aktív tűzhányója.

7Cinque Terre

Cinque Terre nevének jelentése „az öt föld”, ami a térséget alkotó öt városról kapta a nevét: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Monterosso és Corniglia. Olaszország északnyugati részén, a Ligur-tenger partján elterülő Cinque Terre városai büszkélkedhetnek az ország néhány legszebb tájvidékével a meredek szikláktól kezdve a több százéves bor teraszokig. A számos természeti gyöngyszem között több évszázadra visszatekintő túra ösvényeket is találhatunk, mely során Olaszország néhány leglenyűgözőbb tengerparti táját is megcsodálhatjuk. A „Kék Útvonal” mind az öt települést összeköti, s bármely korosztály teljesíteni tudja.

6Milánó

A II. világháború során szinte teljesen lebombázott Milánót azóta újjáépítették, ma pedig Európa egyik leggazdagabb városaként ragyog. A divatközpontnak tartott várost számos designer bolt tarkítja, de a művészetet kedvelőknek sem kell szomorkodniuk, hiszen olyan világhírű kincsekkel is büszkélkedhet, mint Leonardo da Vinci „Az utolsó vacsora” című festménye, a La Scala Operaház, a Castello Sforzesco és a világ egyik legnagyobb gótikus katedrálisa. Az ország történelmi városaihoz képest, a csillogó Milánó egy kicsit úgy tűnhet a modern építészetével, mintha igazából nem is egy olasz város lenne.

5Amalfi-part

Az Olaszország délnyugati régiójába, Campania-ban elhelyezkedő Amalfi-part Olaszország egyik top úti céljának számít. Sorrentói-félsziget déli partján, több mint 30 kilométeren elterülő Amalfi-part híres a festői partvidékéről, a csillogó öbleiről, a hatalmas szikláiról, citromfa kertjeiről, színes villáiról és elegáns üdülőközpontjairól. Az Amalfi-part egyik legromantikusabb és legsikkesebb városa Positano, amire jellemzőek a kavicsos strandok, a pasztellszínű házak és a lenyűgöző hegyek. Az egyik legnagyobb városban, Amalfiban a gyönyörű tereken sorakoznak a hangulatosabbnál hangulatosabb éttermek, míg Ravellot a gyönyörű kertvillák és művészeti alkotások jellemzik.

4Pompeii

Olaszország egyik leglátogatottabb turista úti célja, Pompeii egy igazán híres római város, amit a Vezúv kitöréséből származó vulkáni hamu fedett be több méter mélyen, közel 1700 évig. A pompeii ásatások 1748-ban kezdődtek meg, mára pedig teljes egészében felfedték a térséget. Pompeii Nápolyhoz közel helyezkedik el. Pompeiibe érkezve, a látogatók betekintést nyerhetnek az ókori római világ mindennapi életébe, az ókori utcákon sétálgatva pedig pékséget, bordélyházak és fürdők maradványai csodálhatják meg.

3Velence

Olaszország egyik leggyönyörűbb városa, Velence egy lagúnába épült, melyet az Adriai-tenger vesz körül. Az Olaszország északkeleti részén elhelyezkedő Velence egy 118 szigetből álló szigetcsoport, melyeket gyönyörű hidak és kanálisok kötnek össze. A kanálisok közül a leghíresebb a várost szétválasztó Canal Grande. A festői vízi utak és a történelmi épületek varázsolják Velencét a világ egyik legromantikusabb városává. Ugyan Velence gyakran zsúfolt, ám abszolút megéri legalább egyszer ellátogatni a fenséges Szent Márk térre, a Bazilikához, a Dózse-palotához és a Rialto-hídhoz. Az egyik legnépszerűbb program Velencében a gondolázás.

2Toszkána
flickr/imagea.org

Olaszország leghíresebb régiója, Toszkána a gyönyörű dombok, az olajfák, a szőlőskertek és a ciprusfák elképesztő kombinációjából tevődik össze. Toszkánában a látogatók szívesen kóstolgatnak borokat Chiantiban, relaxálnak a hegyvidéki városokban, mint például San Gimignano-ban, vagy felfedezik Florence reneszánsz művészetét. Siena középkori városa is kitűnő művészeti alkotásokkal büszkélkedhet, történelmi központja pedig Olaszország egyik legnépszerűbb helye. Toszkána legnagyobb szigetén, Elbán számos nagyszerű strand találhat, Pisa pedig a világ összes táján ismert a híres Ferdetornyáról.

1Róma

A Római Birodalom egykori központja, Róma Olaszország kormányzati székhelye és fővárosa. A Lazio nevű régió központjaként Róma egy olyan rendkívül összetett város, melyre egyszerre jellemző a történelmi és a modern stílus is. Róma főként az ókori római épületeiről és a Vatikánról ismert. Róma már több mint 2500 éve játszik fontos szerepet a kultúrában, hatalomban és vallásban. Az ókori romantikus terektől kezdve, a lenyűgöző katedrálisokon át, a reneszánsz építészetig Rómában hihetetlenül sok program várja a látogatókat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version