Kezdőlap Európa A 10 legjobb hely Ausztriában

A 10 legjobb hely Ausztriában

Ausztria leginkább a lenyűgöző tájairól és kulturális tevékenységeiről híres. Mivel az ország az Alpokban helyezkedik el, nem meglepő, hogy igen népszerű a síelők és a túrázók körében. Ezen kívül, Ausztria olyan fontos zenei csodákat adott a világ számára, mint Mozart, Strauss és a Von Trapp család, kiknek történetét a híres Muzsika hangja című zenés filmdráma meséli el.

10Bad Gastein

A Magas-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő fürdőváros, Bad Gastein a Belle Époque, vagyis a századfordulós épületeiről híres, melyeket hegyek és ködmentes hegyek vesznek körbe. A tengerszint felett 1000 méteres magasságban található Bad Gastein városába özönlenek a turisták, hogy belélegezzék a tiszta, hegyi levegőt, elmerüljenek a forrásokban és részt vegyenek a különböző gyógyfürdős kezeléseken. Bad Gastein népszerű a szabadtéri programokat kedvelők körében is, hiszen télen tökéletes helynek bizonyul a síeléshez, nyáron pedig a túrázáshoz és kerékpározáshoz.

9Wörthi-tó

A Karintiai-tóvidék legnagyobb tava, a Wörthi-tó Ausztria egyik leghíresebb nyári úti célja. Nem csupán azok vonzza, akik a tavon kenuznának át, de a barlangkutatókat is, hiszen a térségben számos barlang található, beleértve Ausztria legszínesebb barlangját, a Griffen sztalaktit-barlangot. A katedrálisok kedvelői semmiképp sem hagyják ki a 12. századból származó Gurk katedrálist, a veterán autók szerelmeseinek pedig mindenképp el kell látogatniuk Gmund városába, ahol a híres Porsche autómárka megszületett, vagy a hatalmas autó- és motorgyűjteménnyel büszkélkedhető Villach-i Autó Múzeumba.

8Graz
dreamstime/© Marazem

A diákok számára igazi paradicsomnak számít Ausztria második legnagyobb városa Graza hat egyetemével és több mint 44.000 tanulójával. A híres egyetemeken kívül, Graz büszkélkedhet Közép-Európa egyik legjobb állapotban megőrzött óvárosával is, ami a balkáni államok és Olaszország kultúráját tükrözi. A város telis-tele van múzeumokkal, akár a művészeteket, akár a katonasággal, fegyverekkel kapcsolatos múzeumokat kedveljük, Grazban bármit megtalálhatunk. A „kulináris élvezetek városa” becenevéhez híven Graz igen nagy választékot kínál a nemzetközi konyhák terén. Akik szeretnek főzni, szívesen visznek haza a nyári termelői piacokról eredeti tökmagolajat.

7St Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberget tartják Ausztria vezető sí központjának. A Tirol tartományában található kisváros számos komoly, legendás sípályát kínál, melyek között minden képességű látogató talál magának megfelelőt. St. Anton rengeteg kalandvágyó fiatalt vonz. Télen tömegével érkeznek a téli sportok szerelmesei, míg nyáron a hegymászók élvezik a csodás tájakat.

6Wachau
dreamstime/© Travelpeter

Ausztria északi részén, a Duna partján terül el az ország egyik legnépszerűbb turista úti célja, a Wachau-völgy. Dunstein városa arról híres, hogy V. Lipót osztrák herceg itt tartotta fogva Oroszlánszívű Richárdot, Anglia királyát több évig a 12. század végén, míg Melk a gyönyörű bencés apátság templomáról nevezetes. Wachau ismert továbbá a borairól is, csak úgy, mint a gyümölcseiről, például a kajszibarackjáról. A völgyben több mint 500 történelmi emlékmű foglal helyet, így a turisták néha elég nehéz döntés elé néznek, hogy melyiket is tekintsék meg.

5Zell am See

A Salzburg tartományban elhelyezkedő Zell am See egy másik jól ismert turista úti cél, mely a hegyeiről és tavairól híres. Egykor, a 19. század elején a francia csapatok uralták a területet. Zell am See számos nemzetközi síversenynek ad otthont. A sípályákon kívül az egyik leghíresebb látnivaló a román stílusú St. Hippolyte templom, melyhez egy a 16. század elejéből származó emelkedő vezet. Zell am See remek kiindulópont, ha a Grossglockner alpesi túrán szeretnénk részt venni. A csúcsra vezető út során elképesztő panoráma terül a túrázók elé.

4Innsbruck
flickr/ian

Innsbruck egész évben várja a turistákat, nevének jelentése „híd az Inn folyó felett.” Innsbruck nemzetközileg ismert a téli sportjairól, 1964-ben és 1976-ban is itt tartották a téli olimpiákat. Ám a tiroli város többet kínál, mint nagyszerű síelési lehetőséget. Számos katedrális található a városban, mint az I. Miksa császár sírjának otthont adó Hofkirche. Az Ambras kastély festmények és fegyverek hihetetlen gyűjteményével büszkélkedhet. A Csengő múzeum a 400 éves csengőkészítés előtt hajt fejet.

3Salzkammergut
dreamstime/© Natureactiv

Salzkammergut egy gyönyörű üdülőterület, ami Salzburgnál kezdődik és keleten a tóvidéken végződik. A csillogó, kristálytiszta tavak, a zöld dombok, a csodás hegyek, az olyan romantikus városok, mint St. Wolfgang és Hallstatt teszik varázslatossá a térséget. Azok számára, akik látták a Muzsika hangjait biztosan ismerős lesz az elképesztő tóvidék, hiszen a filmet Salzburg városa körül és a szomszédos Salzkammergut régióban forgatták. Az üdülőterület népszerű a napozni és a fürdőkényeztetésre vágyók körében. A látogatók biztosan ellazulnak a tipikus ausztriai, férfiaknak való bőrnadrágban, és a női dirndli ruhában.

2Salzburg

Ausztria középső részén, a német határhoz közel terül el Salzburg, mely leginkább arról híres, hogy itt született Wolgang Amadeus Mozart. A látogatók azért érkeznek Ausztria negyedik legnagyobb városába, hogy megcsodálják a helyeket, melyek inspirálták a feledhetetlen zeneszerzőt is. A domb tetején álló, középkori erődjeivel, festői óvárosával és lélegzetelállító alpesi tájaival Salzburg Ausztria egyik leggyönyörűbb helye, ahová mindenképp érdemes ellátogatni. A Muzsika hangjai című film helyszíneit is felkutathatják az idelátogatók, például a 17. századi, barokk stílusú Mirabell-kastélyt és kertjét, valamint a von Trapp család otthonát, mely manapság már szállodaként üzemel. Mozart rajongói megcsodálhatják a felújított szülőotthonát is.

1Bécs

Ausztria fővárosára és legnagyobb városára, Bécsre gondolva, sokak számára az elegáns keringő és Johann Strauss jut eszébe először. A városban a mai napig több mint 200 bált tartanak évente. Strausson kívül más klasszikus zeneszerzőkről is híres a város, mint például Mozart, Brahms, Beethoven és Schubert. Bécs azonban nem csak zenével kapcsolatos látnivalókat kínál, a turisták ellátogathatnak a Hofburg épületegyütteshez, ahol a Habsburg uralkodók királyi ékszereit és a lenyűgöző festményeknek otthont adó Kunsthistorisches múzeumot is megcsodálhatják. Bécs híres továbbá a kávézóiról is, ahol a kirándulók megpihenhetnek miközben eldöntik, melyik múzeum vagy park legyen a következő állomás.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Bad Gasteinből indul a hegycsúcsra felvivő Stubnerkogelbahn. A hegyi végállomása 2230 méter magasan van. Tehát maga a városka sincs 3000 méteren, mint a cikk írja!

    • Igen, csupán 1000 méteren található, ami kb. 3000 láb, csak a fordításnál porszem került a gépezetbe. 🙂
      Köszönjük a figyelmeztetést!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version