Kezdőlap Európa Top 10 látnivaló Ausztriában

Top 10 látnivaló Ausztriában

Top 10 látnivaló Ausztriában

Ausztria egy gazdag történelmi múlttal rendelkező ország, gyönyörű helyekkel, hagyományokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel. A szomszédos Svájccal együtt a téli sportok központja Európában. Emellett azonban nyaranta is sok turista keresi fel a történelmi városokat és falvakat és túrázik az Alpok csodás tájain. Segítségül egy igazán különleges utazás megtervezéséhez, íme Ausztria legfontosabb látnivalói:

10Melki apátság
wikipedia/MatthiasKabel

A Melki apástság egyike a leghíresebb apátságoknak a világon. Egy magas szikla tetején, kilátással a Duna csendes vizére található a békés bencés kolostor. Korábban II. Leopold kastélya volt, melyet a szerzetesek alakítottak át a tanulás és a nyugalom szelleméhez méltón 1089-ben. A lenyűgöző épület a barokk építészet és a kor virágzó zenei és tudományos központjainak egyik legszebb példája.

9Bécsi Állami Operaház
flickr/gnu1742

A Bécsi Állami Operaház valóságos építészeti remekmű az osztrák főváros központjában és feltehetően minden idők leghíresebb operaháza. Zenekarát a világ legjobbjaként tartják számon. A történelem leghíresebb opera és balett klasszikusai mellett a látogatók modern feldolgozásokat is megtekinthetnek.

8Seefeld, Tirol

Seefeld, mely kétszer is otthont adott a Téli Olimpiai játékoknak, a sífutás fontos központja, terepe kezdők és középhaladók részére is ideális. Szép természetvédelmi területen található és nemcsak a téli sportokhoz, de melegebb időben a sétákhoz és a túrákhoz is remek adottságokkal rendelkezik. Seefeld a legelőkelőbb üdülőhely, ahol garantált a kikapcsolódás.

7Hohensalzburg vára
flickr/DHausBT

Ez a csodálatos salzburgi vár az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori vár egész Európában. Stratégiai szempontból kiváló az elhelyezkedése, hiszen a Festungsberg-hegy tetején áll és a Salzburg városa fölé magasodó, hatalmas erőd tornya lélegzetelállító látképet nyújt. A várban található a “Salzburgi Bika”, a több mint 200 csövű orgona. A középkori építészet egyik igazán lenyűgöző példája a Salzburg szívében található Hohensalzburgi vár, mely Ausztria egyik legfontosabb nevezetessége.

6Hofburg Császári Palota

A bécsi Hofburg Császári Palota Ausztria államfőjének hivatalos rezidenciája. A Habsburgok elsőszámú téli rezidenciája volt, míg a schönbrunni palota (szintén Bécsben) nyári szálláshelyként szoláltt. 1438-1583 között, valamint 1612-1806-ig a Német-római Birodalom királyainak és uralkodóinak, majd Ausztria uralkodóinak székhelye volt egészen 1918-ig.

5Innsbruck Altstadt
flickr/ian

Hósipkás hegyekkel övezve Innsbruckban úgy érezhetjük magunkat, mint egy apró pont a természet közepén, az Alpok látványos hegyeinek ölén. Úgy tartják, a városnak két arca van, hiszen egyszerre jelen van az érintetlen táj és a modern városközpont is. Altstadt, Innsbruck középkori városmagja, egyedülálló építészeti különlegességekkel és számtalan üzlettel. Miközben Altstadt utcáin sétálgat, megnézheti az egyik leghíresebb nevezetességet, az Aranytetőt is. Ez a ház a német-római császárnak, I. Miksának lett építve, többezer aranyozott réz csempével díszítették, hogy azt a látszatot keltse, mintha az egész tető színaranyból készült volna.

4St Anton am Arlberg
flickr/the_junes

Egy másik híres síközpont, amit érdemes meglátogatni Ausztriában St. Anton am Arlberg. Ez a falu Tirolban található és nagyon komoly, legendás hírű sítereppel várja a kihívást kedvelőket. Sok kalandvágyó fiatal érkezik ide. St. Antonban elnyeri értelmét a mondás: “Dolgozz keményen, játssz keményen!” A végeláthatatlan táj évről évre visszavárja a hűséges téli turistákat és a nyári hegymászókat, akik bejárják az egész vidéket. Ha jól akarja érezni magát, St. Anton a legjobb hely.

3Grossglockner Alpesi Út

A Grosslockner Alpesi Út egy panoráma út, mely elvisz egészen a Kaiser Franz Josefs Höhe Látogató Központhoz. Innen zavartalan kilátás nyílik Ausztria legmagasabb hegyére, a Grosslocknerre. A Grosslockner Alpesi Út használata díjköteles, de a mesés alpesi kilátás bőven megéri a költségeket. Az út május elejétől október végig várja az utazókat.

2Hallstatt
flickr/jiuguangw

Egy másik nagyszerű látnivaló Hallstatt, a kis falu Salzkammergut régióban, mely sótermeléséről híres. Mivel a sót már régóta használták tartósítószerként és ízesítőként is, a falu régre visszanyúló történelmét végig a jólét és a hírnév jellemezte. A felhalmozott vagyonból a falut egy fényűző barokk faluvá építették át. Látogassa meg a sós tó alatt található Hörnerwerk-barlangot és nézze meg az ősembert, akinek testét a só konzerválta. Valóban az egyik legkülönlegesebb hely Ausztriában Hallstadt, ami kihagyhatatlan az utazás során.

1Schönbrunni Palota
flickr/khoogheem

A listán az utolsó a Schönbrunni Palota, mely Bécs egyik legnépszerűbb turista látványossága. Versailles méreteivel vetekedve ez az 1441 szobás kastély 1696 és 1712 között épült I. Leopold császár parancsára és Mária Terézia nyári palotája lett. A Kastélypark számos látnivalót kínál, ilyen a Titkos Kert, a világ legrégebbi állatkertje, a labirintus és a márványból készült nyári lak a 60 m magas domb tetején.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version