Kezdőlap Európa A 10 legjobb strand a Kanári-szigeteken

A 10 legjobb strand a Kanári-szigeteken

A Kanári-szigetek a drámai tájairól és a vulkanikus vidékeiről híresek, melyek több ezer turistát vonzanak a lenyűgöző partjaikra. Lássuk a 10 legjobb kanári-szigeteki strandot, ezzel is elősegítve egy tökéletes spanyol nyaralás megtervezését.

10Valle Gran Rey, La Gomera

A La Gomera délnyugati partján található Valle Gran Rey, vagyis a Nagy Király Völgye a sziget turista központja. A mély, zöld völgy lefut egészen a sziget leghosszabb strandjáig, ahol számos gyönyörű étterem várja a látogatókat finomabbnál finomabb halételekkel.

9Los Cancajos, La Palma

A térség fekete homokos strandjai elbújhatnak a hihetetlenül látványos fekete köves partvidék mellett. A part mentén szűk, sziklás kis öblök sorakoznak, ahol hatalmas, világos piros rákok másznak ki az óceánból a fekete sziklákra.

8El Golfo, Lanzarote

Az El Golfo egy természetes kis öböl, amit vulkánkitörések alakítottak ki. A strand mögötti lagúna az áradás egyik következménye, a zöld színe pedig a vízben élő algáknak köszönhető. A fekete homokos stranddal közvetlen kontrasztban áll a világoszöld lagúna, így az idelátogatók a világ egyik legszebb természeti jelenségét csodálhatják meg.

7Papagayo, Lanzarote
flickr/Raymond355

A Playa Papagayo Lanzarote egyik legszebb strandja. A fantasztikusan fehér homokos partra a strandimádóknak mindenképp el kell látogatniuk. Mint a térség legtöbb strandján, a Papagayo-n is gyakori a nudisták jelenléte, ám ez nem azt jelenti, hogy a turistáknak kötelező meztelenül fürdőzniük.

6El Cotillo, Fuerteventura
flickr/papaitox

Az El Cotillo nevű falutól délre található strand egy igazi paradicsom a szörfösök és windszörfösök számára. A hatalmas hullámairól hírhedt EL Cotillo azonban kétségtelenül csak a tapasztaltabb szörfösöknek ajánlott. A víz nem igazán alkalmas az úszásra, ugyanis, bár nyugodtan tűnik, az óceán hihetetlenül veszélyes lehet.

5Sotavento, Fuerteventura

A Sotavento-nál található Jandía-félszigeten a fehér homokos strandjainak és a türkizzöld vizének köszönhetően egy igazi, fényképszerű hely várja a turistákat. Sotavento az aktív pihenést kedvelő látogatók számára is tökéletes nyaralóhely, ugyanis itt számos vízi sportot kipróbálhatnak.

4Maspalomas, Gran Canaria
flickr/weesam2010

A meleg óceánvíz és a hatalmas kiterjedésű part teszi ezt a területet tökéletes turista úti céllá, ahol egész nap élvezhetik a kellemes napsütést. Gran Canaria szigetén relatíve olcsón is nyaralhatunk, s itt egy kicsit felmelegedhetünk a téli hónapok alatt, hiszen egész évben kellemes, tavaszi idő várja a látogatókat.

3El Bollullo, Tenerife

A strand fekete homokos partja nem olyan, mint egy átlagos tengerparti nyaralóhely. A hihetetlenül látványos tájat még jobban kiemelik a háttérben magasodó vulkáni sziklák.

2Famara, Lanzarote
flickr/vcuevas

A sziget északnyugati partján található strand messze van a zsúfolt üdülőközpontoktól, így az idelátogatók igazán nyugodtan élvezhetik a tengerparti pihenést. A hosszú, kerek öböl hátterét lenyűgöző, vöröses sziklák teszik még bámulatosabbá. Számos híres filmkészítőt okkal inspirált ez a csodás a strand.

1Corralejo, Fuerteventura

A sziget északkeleti sarkán elhelyezkedő strand Fuerteventura egyik leglátványosabb strandja, de a Kanári-szigetek egyik legjobbja is. Az aranyhomokos strand hátterét sivatagszerű dűnék adják. A Corralejon több mint 6 kilométer hosszan terül el a part mentén, itt állva lenyűgöző homokos partot és tiszta, kék óceánt láthatunk, amerre csak nézünk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version