Top 10 látnivaló Spanyolországban

Spanyolország kellemes meglepetés lesz azoknak, akik csak a zsúfolt strandokon a törölközőnyi helyért vívott harcot, a bikaviadal közbeni sangria kortyolgatást vagy a flamenco képét látják maguk előtt. Az ókori műemlékektől kezdve a római és mór időkön, a középkori kastélyokon és Andalúzia hófehér falvain át Barcelona és Madrid vibráló városáig Spanyolország fantasztikus keverékét alkotja a kulturális látnivalóknak.
A táj legalább ilyen változatos. Aligha létezik élesebb kontraszt, mint amilyet Galicia örökzöld folyótorkolatai, Almería sivatagai vagy a meredek Sierra Nevada-hegység alkotnak. És még nem is említettük a számtalan szikrázó strandot, melyek a spanyol partokat tarkítják. Habár nyáron elég nagy a zsúfoltság, könnyen találunk gyönyörű strandokat a híres Costas környékén.
Spanyolország legfontosabb látnivalói:

10Palacio Real
Palacio Realflickr/P. Medina

A Palacio Real (Királyi Palota) Madridban a hivatalos rezidenciája Spanyolország királyának, bár kizárólag különböző ünnepségekhez használják. A Királyi Palota 1738 és 1755 között épült, III. Károly király 1764-ben költözött be falai közé.

9Bikafuttatás
Bikafuttatásflickr/the.joberg

Pamplona Navarraban található város, ahol minden évben július 6-14 között rendezik meg a San Fermín fesztivált. A fesztivál központi része az El Encierro, a Bikafuttatás, amikor a város utcáin elengedett tucatnyi bika elől futnak az emberek.

8La Concha
La Conchaflickr/Gemma Bou

A meredek sziklák és szigetek által a széltől védett La Concha San Sebastianban nemcsak Spanyolország, de Európa legszebb városi strandjai közé tartozik. Itt lehet szörfözni, sétálni a tengerparti úton és keresni egy jó éttermet vagy csak élvezni a strand gyönyörű látványát.

7Római vízvezeték Segovia

Segovia vízvezetéke egyike a legjobb állapotban fennmaradt római kori emlékeknek Spanyolországban Az ókori vízvezeték 16 km-ről, a Frío-folyótól szállítja a vizet Segoviaba, 24.000 masszív gránitkőből építették malter használata nélkül. Feltehetően i.sz. 50 körül építették és még a 20. században is vizet biztosított a városnak.

6Cuenca

Madrid és Valencia között található Cuenca, a középkori városok lenyűgöző példája, mely egy hegy lépcsőzetes, meredek oldalába épült. A sok “függő ház” a szikla szélén áll, ezzel az egyik leglátványosabb várossá, Castilla La Mancha tartomány gyöngyszemévé téve Cuanca városát.

5Ibiza
Ibizaflickr/ST33VO

Ibiza a Baleár-szigetcsoport egyik tagja a Földközi-tengerben, Spanyolország partjainál. A sziget egyike Európa legnépszerűbb party úticéljainak. Nyaranta a népessége megduplázódik, amint a turisták partra szállnak Ibizán, hogy belevessék magukat a nightclubok, strandok és éttermek forgatagába.

4Sagrada Familia

A Sagrada Familia egy hatalmas római-katolikus templom Barcelonában és egyike Spanyolország leglátogatottabb nevezetességeinek. A híres építész, Antoni Gaudí tervezte, aki több mint 40 évig dolgozott ezen a művén, egészen 1926-ban bekövetkezett haláláig. A bazilika építése 1882-ben kezdődött és máig nem fejeződött be.

3El Escorial

A Sierra de Guadarrama hegy lábainál található az El Escorial, mely a spanyol hatalom politikai központja volt II. Fülöp király uralkodása alatt. II. Fülöp megbízta Juan Bautista de Toledo építészt 1559-ben és együtt megtervezték az El Escorial épületét, hogy az méltó módon szemléltesse Spanyolország hatalmát a keresztény világban. Napjainkban kolostorként, királyi palotaként, múzeumként és iskolaként működik.

2Córdobai Nagymecset (Mezquita)

A cordóbai Mezquita (mecset) egy lenyűgöző épület, mely a pillérek és árkádok tömegéről ismert, melyek belsejét díszítik. Helyén eredetileg római, később vízigót templom állt, mielőtt az umayyad mórok felépítették a Mezquitat. Miután a spanyolok visszahódították a területet, katedrális építettek a gigantikus mór épület közepén.

1Alhambra

A részben erőd, részben palota, részben kert Alhambra Dél-Spanyolországban, egy fennsíkon áll és tekint le Granada városára. A palota a 14. században épült Nasrid szultán parancsára. Az Alhambra ma az egyik legfőbb nevezetessége Spanyolországnak, rengeteg látogató érkezik Granadába csak azért, hogy lássa az Alhambrat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Read previous post:
Top 10 látnivaló Németországban
Top 10 látnivaló Németországban

Bár Németország jóval kevésbé ismert a turisták körében, mint Európa más országai, az újraegyesítés óta turisztikailag is nagyobb jelentőségre tett...

Close